bf to jest skrót a oznacza na polski poziom tkanki tluszczowej czyli ile w twoim organizmie jest tłuszczu i ile to wagi twojego ciała z obacz w dziale odrzywianie i zobacz posty podwieszone elisa tam jest jak obliczyc bf :) a pozniej pisz to cos zaradzimy na twoj prolem :)
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
[...] wpływu fruktozy na leptynę prowadzi do spożycia znacznej ilości ponadprogramowych kalorii. Zaobserwowano również negatywny wpływ przy spożyciu znacznych ilości fruktozy na poziom triglicerydów(niezależny czynnik ryzyka chorób układu krążenia). Nie piszę, że trzeba całkowicie eliminować owoce z diety ze względu na fruktozę. Tylko nie stosować [...]
[...] w Twoim organiźmie, stawiam na niski testosteron ,a wysoki estradiol, prolaktyna,kortyzol - dlatego czujesz się ch**owo i wygladasz ch**owo jest duza zaleznosc między poziomem testosteronu, a poziomem dopaminy , prolaktyna jest rowniez antagonistą dopaminy, a ogolne samopoczucie wpływa na poziom stresu i syfy, strzelam,ze estradiol tez [...]
5 gram mozna leciec i bez insy.tylko nie od razu takie wartosci,podnos poziom bialka regularnie co pare tygdni i obcinaj wegle,ktore powoduja tylko zwiekszona redukcje wody w Twoim organizmie 6g bialka do 1 g wegli i okolo 70g tluszczu daja swietne qwyniki
Nie zgodze sie z tym, marek.c wszystko wyjasnil w poscie o odblokowaniu. Odżywianie w fazie odblokowania Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza "produkcja" endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i [...]
[...] cukrzycy tak jak opisałam insulina, możesz sobie poczytać o tym. ogólnie niska podaż ww niczego nie psuje. Możesz tak jadać Jeśli za te objawy był odpowiedzialny wysoki poziom insuliny to dobrze byłoby wiedzieć dlaczego trzustka jej tak dużo produkowała. Czy było to tylko spowodowane dużą ilością węgli czy może był jakiś inny powód. Pracuję [...]
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
[...] izotoniczne Potrawy ktorych spozycie nalezy maksymalnie ograniczyc jedynie do postaci owocow gdyz podnosza one w naszym organizmie poziom glukozy ponad wartosc progowa i ich spozycie wiaze sie z kolejnymi gramami tluszczu, natomiast z owocami takze trzeba uwazac, mozna je spozywac ewentualnie po treningu [...]
Macieja 21 jakoś znalazłem ten artukuł. moze żle zrozumiałem ale w każdym razie ja tego nie wymysliłem hehe Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza "produkcja" endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i [...]
[...] czynny udział w pracy serca jak tez w aktywnym transporcie kwasów tłuszczowych, uwolnionych z tkanki tłuszczowej jak tez spożytych w posiłku. L- karnityna pomaga obniżyć poziom cholesterolu, oraz normalizuje przemiany kwasów tłuszczowych w ludzkiej wątrobie. HCA - hydroksykwas cytrynowy - bioaktywna substancja pozyskiwana z owoców [...]
[...] w soi. Duża ilość inozytolu gromadzi się w mózgu. Działanie lecytyny na organizm ludzki jest wielorakie. Przede wszystkim dzięki wyjątkowym właściwościom emulgującym obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz powstrzymuje agregację (zlepianie płytek krwi), zmniejszając w ten sposób ryzyko wystąpienia miażdżycy i zawałów serca. Przyczynia [...]
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
Odżywianie w fazie odblokowania by marek.c Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza "produkcja" endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i regulatorowych, enzymatycznych i innych). Spada tez synteza ATP [...]
[...] Na silownie jestem chyba jeszcze za slaba. Przydalyby sie jakies cwiczenia rehabilitacyjne, moze z tasmami? I spacery... PPM to teoretycznie 1300kcal, jesli mam zerowy poziom miesni i nadal je pale, to nie wiem, o ile PPM sie zmniejsza...ale zalozmy, ze 1300kcal. do tego codziennie, powiedzmy spacer 1h i np 2-3 razy w tyg jakies cwiczenia [...]
[...] w tej dziedzinie i opieram sie na tym co przeczytam i wypraktykuje, poniewaz nie mam zrodel pod reka napisze bardzo ogolnie, by czegos nie pokrecic. Po pierwsze, to nie poziom cholesterolu jest istotny dla zdrowia, a wzajemny stosunek jego frakcji. Cholesterol jest niezbedny, szczegolnie do mozgu, i to jest niepodwazalne. Z kolei [...]
[...] a ta spala się uwalniając energię niezbędną dla skurczu mięśni. Po zakończeniu wysiłku nadmiar glukozy ulega ponownie przemianie w glikogen. Toteż po skończonym wysiłku poziom cukru u osób chorych na cukrzycę, jak też i u zdrowych wyraźnie się zmniejsza. Jaki jest bilans glukozy zdrowej osoby, w czasie wysiłku dłuższego niż 15 minut? Jeśli [...]
dieta tragedia. za mało białka, za dużo węgli. przy takiej nadwadze jest wysoki poziom insuliny, która zarządza min pokładami tłuszczu. rezultatem tego jest niska wrażliwośc insulinowa. niska wrażliwość insulinowa = jakiekolwiek węgle bardziej będą się odkładać w tłuszcz u osoby otyłej. mniej węgli.. białka za mało, powinno być 2g na 1kg około [...]
[...] się dosc opornie, ale mieszalem lyzeczka, w szejkerze nie bedzie problemu. L-karnityna jest naturalną substancją zwaną witamina BT. Ma szczególne znaczenie w regulacji poziomu lipidów w naszym organizmie. Stosowanie L-karnityny przed wysiłkiem fizycznym uaktywnia zalegający tłuszcz, dzięki czemu zostaje on błyskawicznie przekształcony w [...]
[...] jest połączone ze sobą od tego nie ma odwrotu takie są prawa fizjologii, wszyscy wiedzą że dieta tłuszczowa czy posiłek tłuszczowy nie powoduje wyrzutu insuliny i wzrostu poziomu glukozy we krwi no może odrobinkę, dlatego ile jednostek insuliny jest potrzebne np. na 10 gram tłuszczu ( np. optymalnie dla węglowodanów to 1 UM/10gr) i ile ty [...]