wiem, ze dieta kuleje, dlatego zdecydowalem sie poszukac porad na forum. weglowodanow, nawet zlozonych nie dorzuce zbyt wielu, bo naprawde probowalem, ale kostka na brzuchu staje sie wtedy wspomnieniem. pieczywo jem wieloziarniste (te prostokatne fitnes-chlebki, powinno byc ok). problem mam z warzywami,ale bez portretow psychologicznych,staram sie [...]
[...] przez organizm. Okazuje się, że nie tylko. Kris, podaj nazwę następnej substancji. Może też dodawać, krótkie info o właściwościach. Pozdrawiam Edit: alfalfa sprouts czyli kiełki lucerny Kiełki lucerny wyglądają jak zminiaturyzowane kiełki fasoli mung. Przed tysiącami lat Arabowie przypisywali tym kiełkom działanie lecznicze i poprawiające [...]
Zasadziłem sobie kiełki lucerny na talerzu z watą i każdy w inną stronę rośnie i sie źle zbiera. Kiełki urosły a te nasionka są przypięte do listków i musiałbym każdego z osobna obierać Te nasionka można jeść też? W kauflandzie wcześniej kupowałem kiełki gotowe z korzeniami i wszystkim ale te korzenie... podobno sie ich nie je, gdzieś tak [...]
[...] bez problemu kupić takowe w kapsułkach/drażetkach w sklepie bądź aptece. Jednak postanowił dostarczyć je z pożywienia. Doskonałym rozwiązaniem (zwłaszcza, że jest lato) są kiełki, warzywa , owoce. Kiełki – należą do najbardziej naturalnych produktów spożywczych, przy tym ich wszystkie „skarby” są niezwykle łatwo [...]
[...] a jakaś suróweczka (np. z marchwi i kalarepki, z kapusty czerwonej i białej) może być ciekawym i przyjemnym dodatkiem. Do surówek możesz także dodawać różnego rodzaju kiełki, otręby pszenne, czy też ocet jabłkowy. W ten sposób dostarczasz różnego rodzaju witaminy i minerały, które też odgrywają bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu [...]
[...] dot. szrugsów, mianowicie dla mnie ten ciężar to było piórko, a poprawnie i powoli wykonywałem ćwiczenie. Czułem, że spokojnie mógłbym wziąć po 25 kg. Z jakim obciążeniem tutaj ćwiczycie? Po treningu wszamałem pół michy sałatki z tuńczyka (tuna, kiełki, jajka, pomidor, ogórek, cebula, pieprz), a jutro dzień wolny od siłki (czyli samo cardio).
[...] salata lodowa, roszponka itp) pomidorki koktajlowe, avocado, ser feta lub mozzarella salatkowa, fasolka szparagowa zielona gotowana na kostce, gotowane szparagi, kapary, kiełki fasoli z woka podsmazone na oliwie z bazyli, kukurydza z puszki, dressing z oliwy z oliwek pieprzu soli, i do tego smażony ale tylko z jednej strony (od strony skóry) [...]
Najprościej otręby wrzucaj do omleta (zamiast mąki pszennej,rozpuść sobie trochę w cieplej wody słodziku i też dodaj,a mleko polecam 0-1,5%)i na teflon albo wymieszaj z jajkami,serkiem i rodzynkami dodaj do smaku trochę wanilii (nie cukru waniliowego) albo cynamonu i też takie placki walnij na teflon.Kiełki to ja bym dodawał do sałatek warzywnych [...]
Witam, Jak wyżej, kupiłem sobie dzisiaj w markecie otręby zbożowe i owsiane oraz kiełki zbóż. . . W ogóle nie wiem jak i z czym je przyrządzić Na mleku czy coś?? Byłbym wdzięczny za pomoc. Zmieniony przez - LSC79 w dniu 2008-07-03 18:52:04
Kielki najlatwiej wrzucasz do sloika, zalewasz woda w temperaturze pokojowej i trzymasz pare godzin (straczkowe cal noc) i odcedzasz i wtedy tylko 2 razy dziennie pluczesz, odcedzasz i trzymasz pod przykryciem z folii tak wilgotne, ale nie zamkniete szczelnie, az kielek bedzie mial dlugosc nasionka. wtedy gotujesz i masz jedzonko
To normalnie moge to dodawac jako wegle naprzyklad zamiast kaszy lub ryzu,a kielki to wsypujemy ziarno na bibulke i zalewamy woda czy do ziemi wsadzamy,Ja wiem ze duzo pytam ale nie znam sie na ogrodnictwie absolutnie,zaraz ide robic trening,glowa mnie tak boli ale musze bo od niedzieli nie cwicze przez ta glowe.kupilam jeszcze dzis olej lniany.I [...]
Ja jem twaróg chudy+olej lniany+jakies warzywka lub kiełki+ imbir, pieprz, itp. Nie mam kiedy lnianego w dzien jesc, i na noc mi idealnie pasuje. Smakowo b. dobre, polecam.
ENZYMY: RÓŻNICA POMIĘDZY SUROWYM A TERMICZNIE ZNISZCZONYM POŻYWIENIEM http://www.rawfoods.com/articles/rawvscooked.html Autorka: Emily Kane ND Tłumaczył: Aleksander Kwaitkowski ENZYMY: Taka niewielka a zarazem taka ogromna różnica pomiędzy surowym a termicznie zniszczonym pożywieniem. Rzeczywiście, wszystkie chroniczne choroby zwyrodnieniowe [...]
mysle dokladnie tak samo jak Mawashi,jezeli komukolwiek zalezy na zdrowiu i naprawde dobrej kondycji to powinno sie jesc wylacznie surowe jedzonko i do tego koniecznie organic,bo nieorganiczne pozywienie jest pomylka niestety,rosliny pryskane chemikaliami,zwierzeta paszone kukurydza i olejem slonecznikowym...porazka...to wszystko wplywa na [...]
[...] ale może też być papierowy ręcznik - wystarczy, że rozsmarujesz nim odrobinę oleju po całej powierzchni) i rozgrzej ją na średnim ogniu. Zmieszaj proszek do naleśników, kiełki pszeniczne, mleko i jajko w misce. Rozdziel to na 4 porcje i wlej na patelnie. Smaż z obu stron. 5) Śniadaniowe burito Meksykańskie burito jest wypełnione witaminami [...]
bardzo fajny artykulik. Sog oczywiście. Sporo tych drobiazgów już jest urozmaiceniem mojego sposobu odżywiania się (np. przyprawy, kiełki). Może do kakaoa też się przekonam, spróbuję. Bardzo dawno nie piłem i nie dodawałem do żadnych potraw. i motyw z mieszaniem fasoli z brązowym ryżem tez fajny, ale to ogólniejsza zasada mieszania warzyw [...]
[...] do komórek mięśniowych. Zawierają również arginię, a więc ten aminokwas, który jest potrzebny do produkcji tlenku azotu, który poprawia przepływ krwi do mięśni. W dodatku kiełki są dobrym źródłem oktakosanolu, rodzaju alkoholu który wzmacnia siłę mięśniową. Kiełki wsypujemy na dno kielicha przed dodaniem mieszanki, co ułatwi otrzymanie [...]