[...] chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a dokładnie pierś z kurczaka. Z czego to wynika i jak dalece powyższe poglądy są prawdziwe? Przeanalizujmy szczegółowo te dwa rodzaje mięs i zastanówmy się, które rzeczywiście warto spożywać częściej. Drób – co to takiego? [...]
[...] że twoja dieta jest dobrze zbilansowana i zawiera wystarczającą ilość kalorii i białka. Oczywiście potrzebna jest zbilansowana dieta, niezależnie od tego, czy jesz głównie rośliny, czy dietę zawierającą zarówno żywność roślinną, jak i zwierzęcą. Różnica polega jedynie na tym, że dieta oparta na samych warzywach jest trudniejsza do zbilansowania.
[...] zamienniki: 2 duże puszki pomidorów, 2 puszki fasoli czerwonej, mieszanka przypraw chili con carne Składniki na 10 porcji: 3 cebule 2 kg pomidorów (mogą być tańsze, jak na zupę) 2 ząbki czosnku 40g oliwy z oliwek 4 płaskie łyżeczki chilli w proszku 2 czubate łyżki mielonego kminu rzymskiego (ja miałam cały i nie udało mi się go [...]
Sol, mówiłeś, że co jak co, ale o jakość białka z mięsa dbasz. Kupując taką gotową mieloną wołowinę, zwracasz uwagę na skład? Jakieś rady? :) Ostatnio korzystam z mielonej wieprzowiny - co to niby tylko to jest w opakowaniu i nic więcej. Ale mam dylemat: wołowinę kupić i zmielić samemu - większą ilość i zamrozić, czy takie paczkowane też są si? [...]
[...] dochodzą tez inne przyprawy: majeranek, tymianek, kurkuma itp) i teraz albo obsmażam z wierzchu na mocno rozgrzanej patelni albo od razu wrzucam do naczynia żaroodpornego jak chcę, żeby było bardziej wilgotne, soczyste to obsypuję mrożoną włoszczyzną /warzywami pokrojonymi w słupki warzywa można potem zmiksować na pyszny sos takie upieczone [...]