SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Suplementy z Biedronki - czy warto?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 87688

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12093 Napisanych postów 160556 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234910
Milka oreo tez pierwszy sort
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 37 Wiek 55 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1190
A ja tam swoje wiem :) W takich marketach nie moze byc nic dobrego, pomijajac to, ze to "kapital obcy" i zarabiaja obce zamiast Polskie firmy.....ale ok, bo sie zapedze :)
Wezmy np. piwo z Biedronki, kazde ma 550 ml, podczas, gdy normalna pojemnosc to 500 i tylko w biedronce jest 550. Wiem, ze wiekszosc czytelnikow tego forum nie pije piwa :) Ja wypijam czasami 1-2 w weekend i naprawde czuje roznice, te dodatkowe 50 ml to dolana woda!
Widzialem na polce w Biedronce te puszki, ale nawet do nich nie podszedlem :)
Kilka postow wyzej kolega pisze, ze kurczaki kupuje w marketach, a inne mieso w masarni. Proponuje kupic taka sama porcje w markecie i w miejscowej masarni, usmazyc obie porcje oddzielnie i zwazyc po usmazeniu. Juz w trakcie smazenia mozna zauwazyc ile wody wydziela sie z miesa marketowego, a ile z miesa z masarni, ktora ma Polskie i swieze mieso. To samo dotyczy np. jajek czy warzyw. Kupujac od rolnika czuc zapach, a marketowe to trociny.
P.S. Wiem, ze smazone nie jest najzdrowsze, ale w trakcie smazenia widac ile wody sie wydziela.


Zmieniony przez - Starzec w dniu 2017-03-21 09:14:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 136 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 8095
Ostatnio czytalem raport po jakies ogolnej kontroli I wlasnie marketowe kurczaki wychodza najlepiej. Najwiecej kontroli. Zreszta widac ze biedronkowych nie smazyles bo z nich nic sie nie leje jak z tych z mniejszych sklepow. Co do kapitalu to racja ale akurat bieda przynajmniej sprzedaje produkty w 90% polskiej produkcji, np mieso.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
Nic sie nie leje bo tyle upchali tam fosforanow

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
Gdyby upchali fosforany to właśnie pod wpływem temperatury wyleciałoby pełno wody a ryba by się mocno skurczyła i miała gąbczastą strukturę.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 37 Wiek 55 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1190
SLukaS
Ostatnio czytalem raport po jakies ogolnej kontroli I wlasnie marketowe kurczaki wychodza najlepiej. Najwiecej kontroli. Zreszta widac ze biedronkowych nie smazyles bo z nich nic sie nie leje jak z tych z mniejszych sklepow. Co do kapitalu to racja ale akurat bieda przynajmniej sprzedaje produkty w 90% polskiej produkcji, np mieso.


Jezeli nic sie nie leje to cos tam musieli napchac, tak jak kolega wyzej pisze, bo kazde mieso ma troche wody, ktora sie wydziela. Pomijajac kwestie naszprycowania miesa woda, chcesz powiedziec, ze najlepsze mieso jest to, ktore lezy po kilka dni zafoliowane i ma termin przydatnosci (strzelam) tygodniowy, a nie to, ktore jest swieze, znika z polek do 15-ej mimo, ze sklep otwarty jest do 17? Mysle, ze wlasnie po tym mozna poznac ktory sklep jest warty uwagi, w dobrym sklepie przed zamknieciem brakuje towaru, bo wiadomo, ze rano bedzie swiezy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 136 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 8095
To jak szybko znika z polki nie jest wyznacznikiem napompowania chemia. Piers w calosci ma byc normalnej wielkosci i wazyc kolo 250g szt, w sklepach trafiaja sie i po 500g z ktorych sie leje jak leza na talezu surowe. Te z biedronki wygladaja ok, nie wylewa sie z nich nic ponad to co powinno, oczywiscie ze cos tam wykapie jak to z miesa, nie lap za slowa..... To że cos jest zapakowane hermetycznie to nic zlego, itak ważność tego miesa to 2-5 dni więc w czym problem. Nam konsumentom pozostaje ocena jakości po ogledzinach, i te z biedy wygladają ok, a argumenty że w sklepi jakimś są lepsze bo są leposze lub szybciej schodzą z półki(lub do kantorka pod płukanke w ludwiku) do mnie nie trafiaja


Zmieniony przez - SLukaS w dniu 2017-03-21 12:47:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 37 Wiek 55 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1190
Tak jak napisalem w moim pierwszym poscie... "a ja tam swoje wiem" :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
domer
Gdyby upchali fosforany to właśnie pod wpływem temperatury wyleciałoby pełno wody a ryba by się mocno skurczyła i miała gąbczastą strukturę.


A to sorry, nie wiem czemu ale zakotwiczylo mi sie we lbie ze to wlasnie fosforany trzymaja wode

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
Trzymają wodę, ale pod wpływem ciepła oddają.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rodzaj przedtreningowki

Następny temat

test booster

WHEY premium