Szacuny
1
Napisanych postów
295
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2079
Nie wiem czy to bajka czy prawda, ale ktoś mi powiedział, że smażenie nawet bez tłuszczu na np. teflonie jest niezdrowe (szkoda tylko że ten ktosiu nie sprecyzował dlaczego), czy ktoś wie?? Czy może po prostu dlatego, że teflon jest niezdrowy??
Na forum wyczytałam że najlepszy chleb jest bez drożdży, dlaczego?? Ja czasem piekę chlebuś z mąki 2000 do tego dodaje płatki owsiane na wierch i spód, orzechy jak mam, słonecznik, dużo ziół, siemie lniane itp. no i oczywiście drożdże (daje do wyrośnięcia) czy to bardzo źle??
Szacuny
1
Napisanych postów
295
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2079
Ok chyba mam odpowiedź:
"Bardzo wysoka temperatura niszczy wartości odżywcze, zmienia strukturę chemiczną tłuszczów potrawy. Przy smażeniu powstaje duża ilość wolnych rodników, niszczących organizm, przypalona skórka jest rakotwórcza"
By kopt
A o drożdżach nic nie znalazłam :(, ino, że zdrowe
Szacuny
68
Napisanych postów
5820
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
42644
NO to jak to jets tak do konca z tym vchlebem bo zwykly wiamdom bez wartosci..A dzis starsza kupila mi CHLEB GÓRALSKI jest to ciemny chleb podaje sklad: woda ziarna drozdze i wspomagacz??co sadzicie o takim chlebie??:>:D