...
Napisał(a)
Witam, mam pewne pytanie, czy przykładowy kawałek mięsa z piersi kurczaka przed usmażeniem i po usmazeniu waży o wiele mniej? Dodam, że mięso jest zamoczone w jajku, oraz w bułce tartej. No i wiadomo że olej też wsiąka w mięso. Dlatego nie wiem jak mam ważyć te kawałki, ani ile mniej więcej % wagi odliczać, gdy chcę precyzyjnie policzyc kcal
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wartość kcal dla danego produktu jest podana w tabelach PRZED obróbką termiczną. Najlepiej to nie smaż na oleju.
Zmieniony przez - Heroz w dniu 2012-01-30 16:45:23
Zmieniony przez - Heroz w dniu 2012-01-30 16:45:23
...
Napisał(a)
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam.
aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian.
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:21:05
aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian.
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:21:05
Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .
...
Napisał(a)
Czasami staram się smażyć bez oleju w samych przyprawach, ale czasmai nie mam wyjścia i muszę szybko na oleju usmażyć... A jeśli chodzi o wyparowywanie wody to i tak usmazona pierś na oleju wydaje sie być cięższa od tej bez oleju, dlatego mam problem, bo gdy biorę 100g bez oleju to w miarę się najem, a tej smażonej z olejem to raz dwa i nie ma....
...
Napisał(a)
Zainwestuj w grill elektryczny. Mieso rozniez szybko sie piecze a jakosciowo lepsze.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
odkąd grill został u rodziców cały czas wpierniczam gotowane rosół na codzień i nie zbrzydł mi wcale :)
tłuszcz jest dobrym nośnikiem smaku wiec dlatego tak znika i jw
tłuszcz jest dobrym nośnikiem smaku wiec dlatego tak znika i jw
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Pewnie. Zawsze warto ugotowac sobie np zupe z 1-2kg warzyw i do tego piersi dodac zeby miec pozniej np do pieczywa
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
ja tylko udka daj na piersiach nie to samo
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Rosol pewnie tak. Nie wiem bo nie przepadam. Ale zwykla zupa warzywna wychodzi ok
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
A mam jeszcze pytanie: czy pieczenie w piekarniku z np małą iloscia panierki jest dobre? lupilem jakias tam panierke z winiary i chciałem upiec bez tłuszczu, co o tym myslicie?
...
Napisał(a)
Na pewno lepsze niz smazenie miesa z panierką w tluszczu.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły