Witam . Wiem że było kilka tematów o tym , ale proszę pomóżcie. Mam 16 lat, 66 kg przy 187 cm . No i tak , cwiczę dorywczo , mam sztangę , hantle - 1x12kg,2x6kg,rowerek. Mieszkam na wsi. No i tak , dużo słyszałem o dietach , ale nie mogę jej ułożyc bo nie jeżdże codziennie na zakupy do sklepu. Jem dużo a mimo to nie tyje. Ostatnio zacząłem pic więcej wody, średnio 1 litr dziennie czystej wody+inne płyny. I mam takie pytania: -czy to że nie tyje to może byc wina tego że pije mało wody(dopiero teraz zacząłem pic wiecej) -czy biegając nie stracę wagi do reszty? -czy wioślarz pozwoli mi super wyżeźbic plecy?i na jakie mięśnie jeszcze działa, oraz jaki moglibyście mi polecic? -Co mam robic żeby utyc?   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 16   Waga: 66   Wzrost: 187   Cel treningowy: Przyrost masy-wagi, sylwetka,siła   Staż treningowy na słowni: Dorywczo od 3 lat, cały czas od czasu do czasu podnosze hantle   Uprawiane inne sporty: Piłka Nożna, biegi(czasami)   Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Ławka ze sztangą, rowerek, hantle   Dieta: Nie mam   Przeciwskaznania medyczne: Problemy ze stawami kolanowymi(z racji szybkiego wzrostu-wykonywanie przysiadów sprawia mi ból), ból stawów łokciowych przy podnoszeniu hantli   Zażywane suplementy: Żadne
PS , czy ktoś mógłby mi ułożyc prosta dietę??Moi rodzice prowadzą dużą fermę trzody-wieprzownia. W dietach duzo jest kurczaków-rodzice nie za bardzo pozwalają kupowac kurczaka bo wiedzą jak je się hoduje(podaje się nacodzień antybiotyki , pakuje się w nie hormony, i potem w czasie choroby człowieka antybiotyki nie działają)
1238271643000
Bencki1
Wysłana - 29 marca 2009 10:33
Super forum , myślałem że ktoś pomoze
1238315585000
borat147
Wysłana - 29 marca 2009 10:58
weź się nie unoś, widocznie nikt jeszcze nie wszedł ludzi nie mieszkają na forum -woda jest bardzo potrzebna do prawidłowej pracy organizmu 1 litr to trochę mało, zwiększ do 3l - bieganie jak każda aktywność fizyczna spala energię, ale bieganie bardzo dobrze dotlenia mięśnie i pozwala na utrzymanie jakże ważnej kondycji więc śmiało biegaj tylko uwzględnij zużyte kalorie w przyszłej diecie -"czy wioślarz pozwoli mi super wyżeźbic plecy?i na jakie mięśnie jeszcze działa, oraz jaki moglibyście mi polecic?" - zdecydowanie nie! ułóż sensowny trening na całe ciało i wszystko ładnie zacznie rosnąć, drążek szerokim nachwytem bdb buduje plecy -masz ułożyć sobie dietę, to nie jest trudne, mamy o tym cały dział na forum, na początek stosuj się do 10 wskazówek żywieniowych i z czasem nauczysz się zasad odżywiania. -na tym forum raczej nikt Ci niczego nie ułoży pozdrawiam ;)