SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Trądzik - przyczyna mleko i przetwory mleczne?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 52683

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1062 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9919
Zapraszam do dyskusji

Cera od kuchni

Być może jednak jedzenie wpływa na skórę w pośredni sposób. Dr Loren Cordain, specjalista zdrowego żywienia z Colorado State University zauważa, że ani u Ache, ani u Kitawańczyków nie wykryto przypadków cukrzycy, a na ich tradycyjną dietę składały się w 70 proc. minimalnie przetworzone rośliny oraz mięso i ryby.

Produkty te mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po ich zjedzeniu poziom cukru we krwi rośnie powoli. I to prawdopodobnie sprawia, że Ache i Kitawańczycy nie mają trądziku. Dlaczego? Po kolei. Dieta bogata w produkty przetworzone, jak chipsy, krakersy, słodycze, pieczywo czy makaron z białej mąki, powoduje szybki wzrost stężenia nie tylko glukozy i insuliny. Także tak zwanego insulinopodobnego czynnika wzrostu IGF-1 (w mleku tego hormonu jest pełno), który wspólnie z insuliną "napędza" produkcję androgenów, czyli męskich hormonów w organizmie.

Jakby tego było mało, insulina i IGF-1 hamują syntezę innego związku - SHGB, czyli białka wiążącego hormony płciowe (w tym męskie) i odpowiedzialnego za ich transport we krwi.

Co to wszystko znaczy? Że męskich hormonów jest w ustroju nie tylko więcej, ale swobodnie krążą one we krwi i łatwiej docierają do tkanek. Także do skóry, której komórki oraz gruczoły łojowe są szczególnie wrażliwe na ich oddziaływanie.

Pod wpływem androgenów zwiększają produkcję łoju. A jeśli jego nadmiar stanie się z kolei pożywką dla bakterii, to trądzik gotowy. Tyle teoria.


W praktyce wpływ żywienia na przebieg trądziku badali w zeszłym roku naukowcy z Royal Melbourne Institute of Technology. Przez dwanaście tygodni obserwowali dwie grupy mężczyzn w wieku 15-25 lat: pierwsi nie przestrzegali żywieniowych zaleceń, drudzy byli na diecie bogatej w warzywa, białko i nieprzetworzone węglowodany, jak razowy chleb, makaron. Po trzech tygodniach u mężczyzn z drugiej grupy trądzik znacznie się zmniejszył, poza tym schudli i mieli niższy poziom insuliny we krwi.

Chudy problem

Innym podejrzanym o nasilanie trądziku jest odtłuszczone mleko. Uważa tak prof. Walter C. Willett, epidemiolog z Uniwersytetu Harvarda, współautor wydanej niedawno w Stanach książki "Dieta płodności".

Winne mogą być nowoczesne metody produkcji: aby powstało chude mleko, maszyny zwane separatorami usuwają z niego cząsteczki tłuszczu, a przy okazji także część obecnych w mleku hormonów, głównie estrogeny i progesteron, a pozostawiają androgeny oraz znany nam już insulinopodobny czynnik wzrostu IGF-1.

Odtłuszczone mleko ma więc zmieniony skład, za to mniej kalorii. I niestety także gorzej wygląda i smakuje. Aby przywrócić mu kremowy odcień i smak producenci dodają do niego białka serwatki. Tymczasem z obserwacji na zwierzętach wynika, że związki te mogą wywierać na organizm wpływ podobny do męskich hormonów.

"MLEKO. Doszliśmy do jednego z najbardziej kontrowersyjnych składników zachodniej diety. Ludzie Wschodu i Afrykanie tradycyjnie unikali mleka, traktując je co najwyżej jako środek przeczyszczający. Za to w kulturze zachodu każe się pić mleko każdego dnia, przez całe życie... Powszechna dziś pasteryzacja mleka niszczy jego naturalne enzymy i zmienia budowę jego delikatnego białka, przez co mleko staje się jeszcze gorzej strawne. Żołądek dorosłego człowieka nie jest w stanie strawić mleka pasteryzowanego..., a nawet niemowlęta maja z tym kłopoty, o czym świadczą kolki, wysypki, choroby układu oddechowego, gazy, przykry zapach stolca i inne dolegliwości dość częste dla dzieci karmionych z butelki...
W latach trzydziestych dr M.Pottenger przeprowadził dziesięcioletnią obserwację wpływu pasteryzowanego mleka... na grupę dziewięciuset kotów... Kotom dr Pottengera wystarczyły tylko trzy pokolenia, aby ulec degeneracji, objawiającej się bezpłodnością i poważnym osłabieniem. Tyle mniej więcej pokoleń Amerykanów i Europejczyków wychowało się na pasteryzowanym mleku. Dziś bezpłodność jest jednym z najczęstszych problemów młodych ludzi świata cywilizowanego..., a 90% amerykańskich dzieci cierpi na chroniczną próchnicę zębów..."
"Wśród Amerykanek, które spożywają mnóstwo rozmaitych pasteryzowanych przetworów mlecznych, odsetek zachorowań na osteoporozę jest największy na świecie, z czego jasno wynika, że przetworzone w ten sposób mleko nie zapewnia dostatecznej ilości wapnia..."

Obecnie naukowcy są niewolnikami organizacji gospodarczych i przemysłu mleczarskiego. Jeżeli prawdziwie niezależni naukowcy wypowiadali się na temat nieprawidłowości picia mleka, to ich głosy były bez skrupułów wyciszane... Ta cała sprawa picia mleka to wyłącznie kampania reklamowa stworzona z premedytacją, mającą na celu osiąganie coraz większych zysków przez przemysł mleczarski, a lekarze podtrzymują to pseudotwierdzenie o konieczności spożywania mleka...
Mleko krowie przeznaczone jest dla dużego zwierzęcia posiadającego dużą masę kostną, obdarzonego czterema żołądkami!!!...
W imię miłości do dzieci i dla ich dobra rodzice karmią je mlekiem, a lekarze przepisują lekarstwa na choroby, które mleko wywołuje (alergie, astma, egzemy, wysypki skórne, zaparcia, biegunki, zapalenie oskrzeli, płuc, migdałków, uszu, angina i przerost migdałków, chroniczny katar, rumień, koklusz, płonica, błonica, świnka i odra, próchnica i choroby przyzębia, miażdżyca, choroby wątroby i trzustki, choroby oczu, nierównowaga hormonalna i wiele innych)...
Celem pasteryzacji mleka jest niszczenie "złych" bakterii... Wysoka temperatura nie rozróżnia dobrych i złych bakterii, zabija oba rodzaje, również korzystne dla człowieka bakterie kwasu mlekowego. Autorytet wśród znawców tego zagadnienia dr M.Murray, nazwał pasteryzowane mleko "zupą bakteryjną", ponieważ ciała zabitych w czasie pasteryzacji bakterii pozostają przecież nadal w mleku. Stanowią one duże zagrożenie, ponieważ są świetną pożywką dla innych szkodliwych bakterii, które mogą wtedy bardzo szybko się mnożyć. Ponadto produktem rozkładu martwych już bakterii są substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."...
"Badacze, jak T.Sigimura i wielu innych odkryli, że ogrzewane białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich raka. Cukier mleczny i tłuszcz również ulegają zmianom pod wpływem ogrzewania i również mogą przekształcić się w substancje rakotwórcze i mutagenne.
Australijski naukowiec Joseph de Vardas zajmujący się nowotworami, udowodnił również w swych badaniach negatywny wpływ tych związków. Niestrawiona frakcja białek zawartych w mleku (kazeina) ulega procesom gnilnym, których produktami jest amoniak i inne toksyny. Kiedy wątroba jest zbyt przeciążona, przedostają się one do krwi, co stwarza korzystne warunki do rozwoju nowotworów. Poza procesem gnilnym białka mlecznego zachodzi jeszcze inny niebezpieczny proces: niestrawione tłuszcze docierają do jelita grubego, a zawarty w nich cholesterol przekształca się w wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne, tworząc formy epoksydowe - uważane za najsilniejsze czynniki rakotwórcze."
Martwe pożywienie nie może podtrzymać życia...
Nietolerancja mleka polega na braku fermentu laktozy w komórkach jelitowych. Tylko ten i żaden inny ferment rozszczepia laktozę mleka. Kiedy go brak, laktoza staje się "zdobyczą" drobnoustrojów. Bakterie potrafią się rozmnożyć z niesamowitą szybkością... Takie szybkie rozmnożenie się bakterii powoduje dostanie się do środowiska wewnętrznego organizmu dużej ilości drobnoustrojowych metabolitów i jak stąd wynika - zatrucie..."
"W czasie sterylizacji mleka obserwujemy zmiany właściwości organicznych i biologicznych mleka: pogarsza się smak, wzrasta gęstość (zostały zniszczone koloidy i ścięte białko), obniża się zawartość i przyswajalność witamin i minerałów..."
"Jeżeli najbardziej szkodliwe produkty takie jak m.in.: zimne lub tłuste mleko, śmietana, lody są spożywane zbyt często, to wg. Mikio Kuszi (specjalista makrobiotyk) na pewno będziecie mieć cystę np. piersi, jajników lub u mężczyzn przerost prostaty. Dalej w tej cyście przerastają zarodniki pleśni i powstaje rak, dający metastazę. Sami go żywimy, sami go pielęgnujemy, a potem dziwimy się - skąd

Przede wszystkim aby terapia Polinesian Noni oraz innymi produktami CaliVita California Fitness miała swój sens i przyniosła pozytywny skutek, należy wyeliminować wiele przyczyn i zagrożeń stwarzających dalsze postępowanie choroby.
Jedną z nich - bardzo poważną - jest spożywanie nadmiernych ilości mleka i jego produktów ( z wyłączeniem kwaśnego mleka, masła i maślanki). Należy zdawać sobie sprawę z tego, iż szkoda jest zachodu walki o zdrowie, kiedy największy wróg człowieka - mleko zwierzęce oraz inne produkty zaliczane do tzw. "białej śmierci", nie zostaną usunięte z codziennego żywienia

IMO :

Mleko trucizną nie jest. Ale jest obciążeniem dla układu pokarmowego napewno. Po za tym jest jest to bomba hormonalna a w kwiecie wieku napewno nie służy ona urodzie. Ps wszędzie się mówi że trądzik to choroba hormonalna (to dlaczego ludzie nie mający styczności z mlekiem nie mają tych zaburzeń np. hindusi).
Mleko jest w większości produktów spożywczych a dużo ludzi się skarży że np. po słodyczach się zaostrza.
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 2771 Napisanych postów 55651 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 585273
Panująca w ostatnich latach fobia odnośnie do glutenu, czy nabiału spowodowała, że ludzie niesłusznie eliminują je za wszelką cenę ze swojej diety. Często, zupełnie niepotrzebnie, powodujemy w ten sposób powstanie innych problemów. Mleko i przetwory mleczne, czyli popularny nabiał jest dobrym źródłem białka, tłuszczów, czy wapnia. Jak najbardziej może on być elementem zdrowej diety. Sytuacja ta zmienia się, jednak gdy nabiał, może przyczynić się do pewnych problemów zdrowotnych, jak np.:

- problemy trawienne,
- autoimmunologiczne,
- skórne.

Nabiał sam w sobie może powodować zwiększenie w naszym organizmie stanów zapalnych, które w przypadku chorób autoimmunologicznych, jak: hashimoto, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, łuszczyca, czy wrzodziejące zapalenie jelita grubego mają istotne znaczenie. Zwiększone stany zapalne również mogą powodować nieustanne problemy skórne w postaci trądziku, różnego typu. W sytuacji takiej, zdecydowanie warto przemyśleć zastąpienie nabiału innym źródłem białka i wapnia. Z tym pierwszym problemów nie powinno być. Mam spory wybór, np.:

- drób,
- wieprzowina,
- wołowina,
- ryby,
- jaja,
- odżywki białkowe.

W przypadku wapnia sytuacja jest trochę trudniejsza. Pozostaje nam dobrej jakości wapń z wody wysokozmineralizowanej. Do tego różnego rodzaju orzechy, nasiona, niektóre warzywa. Można również przemyśleć przetworzenie skorupek jaj i dodawanie zmielonych do posiłków: http://potreningu.pl/articles/3874/skad-brac-wapn-w-diecie-bezmlecznej/page/3.



Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1640 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17343
zrodlo?


od siebie powiem tak, mialem w swoim zyciu taki okres ze nie dalo sie nic zrobic z tradzikiem, no moze nieznacznie zmiejszyc zaognienie, ale nie do konca, przychodzi taki czas kiedy nalezy podjac walke z tym dziadostwem, na mnie najgorzej wplywaja aktualnie, alkohol wieloprocentowy, papryczki chili, czekolada, mleko i produkty bialkowe na pewno nie, pije mleka sporo do odzywek typu gainer/bialko, zajadam sie serami rybami miesiem ktore przeciez zawieraja w wiekszosci bialko, wiec nie ma to znaczenia. prawda o tradziku jest taka, ze jesli jest sie zawzietym damy mu rade, ale to nie kwestia tygodnia miesiaca, na mnie lek zaczal dzialac dopiero po 2 miesiacach( a 99% z nas odklada dany lek po 2-4 tygodniach), no i przede wszystkich wazna sprawa, nie nalezy oszczedzac na tym jesli chcemy w koncu miec spokoj, lekarz PRYWATNY to jest to czego nasza cera potrzebuje, fachowa rada, podejscie indywidualne, znizki na leki, darmowe probki, namowiono mnie rowniez na zabieg o nazwie MIKRODERMABRAZJA, po pierwszym zabiegu (kosztowal mnie 160zl) moja cera byla jak pupcia niemowlaka, zakochiwalem sie w sobie jak patrzylem w lustro, ale dzieki mojej bezmyslnosci (nie stosowania lekow ktore lekarz zapisal mi po tym zabiegu ktore mialy podtrzymac ten wyglad) problem powrocil ale oczywiscie nie do konca bo caly czas bylo widac roznice, powtarzac ten zabieg 1 na pol roku, aktualnie dbam o moja cere w sposob chyba normalny dla kazdego tzn. przemywam twarz zelem, po silowni chodze do lazni parowej po ktorej robie sobie peeling twarzy, pozbywam sie wszystkich zaskornikow i zabrudzen( nie tylko z twarzy ofc), nastepnie smaruje kremem ktory nawilza moja cere(BARDZO WAZNA SPRAWA), zauwazylem ze od kiedy skora jest nawilzona staje sie z dnia na dzien coraz gladsza, wielu z was odsuwa kremy, bo mysli jesli mam skore sklonna do przetluszczania po jaka cholere mi krem nawilzajacy, ale nie dziwie sie wam, tez tak myslalem, od kiedy sam tego nie sprawdzilem, a wiec od kiedy zaczelem dbac o twarz i ja nawilzac efekty widac golym okiem, dlatego pamietajcie, musicie byc WYTRWALI w tym co robicie, zycze wszystkich powodzenia i nie zalamujcie sie, podobno do 21 roku zycia same sie usuwaja, a jak nie to my je zalatwimy! pozdro
2

Wyważona dieta, to ciasteczka w obu rękach.
Zrobić coś z niczego.. ?!
http://www.sfd.pl/TEST:_Zrobić_coś_z_niczego.._MaSa_by_akk0_!-t592374.html
Zapraszam serdecznie.

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1062 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9919
A tu jakiś produkt ale ździwiłem się bo piszą że to wina diety i wyjaśniają dlaczego ciekawe warto przeczytać napewno :

Trądzik hormonalny powstaje na tle nieprawidłowości w proporcjach hormonalnych i zwiększonej odporności insulinowej w organizmie czego skutkiem są zaburzenia w wydzielaniu przez skórę łoju. Łój jest niezbędną substancją o oleistej konsystencji której celem jest odpowiednie nawilżenie i natłuszczenie skóry aby utrzymać ją w dobrym stanie. Gdy cierpimy na trądzik na tle hormonalnym w produkcji łoju zachodzą nieprawidłowości. Nieprawidłowości bywają zwykle ilościowe (nadmiar), i jakościowe (gęstość łoju). Nieprawidłowości te dotyczą przede wszystkim chłopców (większe stężenie androgenów), u kobiet występują przeważnie podczas miesiączki kiedy równowaga hormonalna jest zachwiana. Bywają jednak sytuacje gdy kobiety cierpią na trądzik w wieku dojrzałym, sytuacja taka może być prowokowana PCOS (zespołem policystycznych jajników). Zdarza się iż przyczyną trądziku bywa stres, niektóre leki, środki antykoncepcyjne bądź sterydy. Dzieci poniżej 12 roku życia nie mają trądziku właśnie dlatego iż stężenie androgenów jest u nich bardzo niskie. Podczas pojawiania się krost często dochodzi do zakażeń bakteryjnych, które dodatkowo przeciągają okres leczenia.
Kuracja zewnętrzna leczy jedynie objawy, a nie przyczyny. Prawidłowe leczenie trądziku to leczenie wewnętrzne ponieważ skupia się na przyczynach - eliminując je.


Przyczyny trądziku.

Wszyscy dobrze znamy stary mit o wpływie czekolady i tłustych przekąsek na powstawanie zmian trądzikowych. Badania potwierdzające te interakcje wykonano jeszcze w latach sześćdziesiątych, mimo to wiele wniosków z nich wynikających jednak było całkiem oczywistych. Sam dobrze pamiętam wielce zabawną scenę z animowanego filmu traktującego o dojrzewaniu płciowym, gdzie nastolatkowi po zjedzeniu czekolady rośnie wielki szyb naftowy na nosie... Było to przerysowane, lecz raczej zgodne z ówczesnymi badaniami.
Jednak po pewnym czasie, wraz z światowym rozwojem gigantycznych korporacji farmaceutycznych, nastąpiło odwrócenie poglądów o 180 stopni. Powstało przekonanie iż skoro dwie osoby spożywają dany produkt i nic im nie jest, to u trzeciej ten sam element nie może powodować trądziku. Wiedzę z lat 60 uznano za błędną i ogłoszono że podstawowym powodem powstawania trądziku jest czynnik genetyczno - hormonalny. Natomiast dalsze badania na temat patogenezy trądziku porzucono, koncentrując się jedynie na metodach leczenia objawów. Schemat wówczas przedstawiał się tak:



Dziś w nowym milenium widzimy związek 'pożywienie -> trądzik' z zupełnie innej perspektywy! Coraz większa liczba badań wykazuje na zależność pomiędzy podwyższoną ilością insuliny a podwyższonymi poziomami DHT, testosteronu i innych androgenów. Nowe badania potwierdzają powiązanie naszych poziomów hormonalnych z rodzajem konsumowanego pożywienia. Szczególnie przetworzone węglowodany zdają się podnosić krytycznie poziomy insuliny i przez to wpływać na nasilenie zmian. Wygląda to w znacznym uproszczeniu tak:

Przetworzone węglowodany / cukier = więcej insuliny = więcej hormonów = więcej sebum (łój) = więcej bakterii = więcej trądziku.


Zatem bardzo ważna jest jednorazowa ilość i rodzaj pochłoniętych węglowodanów.

Niestety w naszym jadłospisie przeważają produkty wprost napakowane węglowodanami. Szczególnie kaloryczne są te gotowane i pieczone. Wystarczy przytoczyć prosty przykład: 350g pszennego chleba = 217g czystych węglowodanów. By wchłonąć 217g węglowodanów z owoców musielibyśmy zjeść 2.7kg jabłek lub 1.5kg pomarańczy! Jest to doskonały przykład bomby insulinowej. To właśnie takie pułapki kaloryczne nam szkodzą. Jednak nie każdy reaguje tak samo, ma to związek z odmienną genetyką. Co trzeci Polak cierpi na odporność insulinową, osoby nadwrażliwe na insulinę słabo tolerują węglowodany uzyskiwane z wysoce kalorycznych źródeł. Gdy cierpimy na odporność insulinową dochodzi do podwyższonego stężenia insuliny i glukozy we krwi ponieważ komórki naszego organizmu nie są wstanie rozpoznać większości insuliny krążącej swobodnie we krwi. Nasza krew staje się "przeładowana". To tak jakby włożyć za dużo węgla do pieca rozgrzewając go do czerwoności. Niewątpliwie jest to sytuacja niekorzystna.

Insulino-odporność jest czymś przez co wszyscy przechodzimy w okresie dojrzewania, jest niezbędna by zaszły procesy związane z przyśpieszonym dorastaniem i nabywaniem masy. Jest to stan tymczasowy który trwa kilka lat.

Z powodu odporności insulinowej w okresie dojrzewania nawet do 95% osób cierpi na trądzik. Gdy okres dorastania dobiega końca większość z nas z niej wyrasta, ale niestety nie wszyscy. Właśnie dlatego duża część populacji cierpi na trądzik w wieku dojrzałym. Skutkiem znacznej odporności insulinowej może być również cukrzyca, choroby serca, otyłość, problemy skórne, hiperandrogenizm, hirsutyzm, problemy z naczyniami krwionośnymi oraz prawdopodobnie wiele innych groźnych chorób cywilizacyjnych.














Tak więc wczorajszy mit z czekoladą dziś staje się faktem. Niestety czynników biorących udział w patogenezie trądziku jest znacznie więcej, jednak są już w dużej części rozpoznane:

Podwyższone poziomy czynników insulino-podobnych IGF-1 i IGF-2 u zdrowych ludzi spożywających Gluten zostały skojarzone z powstawaniem trądziku. Podwyższone poziomy insulinopodobnych czynników wzrostu IGF-1 i IGF-2 które w budowie przypominają insulinę kojarzone są z wieloma chorobami cywilizacyjnymi, między innymi z trądzikiem. Istnieją dowody iż gluten działa insulino naśladowczo. Badania te wywołały burzę wśród dietetyków i dermatologów, zaowocowały artykułem który pojawił się piątego grudnia 2002 roku w serwisie BBC News pod tytułem: "Chleb skojarzony z trądzikiem młodzieńczym". Wiemy już o tym, iż wiele ludzi jest uczulonych na gluten, jednak nowością jest informacja, że może on mieć negatywny wpływ na osoby względnie tolerujące gluten w diecie. Dodatkowo wiadomo iż osoby mające najwięcej problemów z glutenem to osoby z grupą krwi O oraz B.

Kulturyści pijący znaczne ilości mleka rosną raczej bardziej od IGF-1 niż ze względu na zawarte w nim wysokowartościowe białko. Mleko często zawiera szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: człowiek potrzebuje wapnia = mleko posiada wapń = człowiek powinien pić więc dużo mleka. Jest to logika typu: człowiek potrzebuje wapnia = wapienie składają się z wapnia = człowiek powinien jeść wapienie!
Wapń mleczny jest słabo przyswajalny ze względu na bardzo duże ilości fosforu (ok. 5x większe niż w mleku matki). Znanym faktem jest, że mleko to alergen nr 1 na świecie, a ok. 25-35% Polaków nie toleruje laktozy. Mało się mówi natomiast o tym, iż wiele owoców i warzyw także zawiera znaczne ilości wapnia, przykładowo: 100g brokuł pokrywa aż 50% dziennego zapotrzebowania na wapń dorosłego człowieka. Poza tym zawarta w mleku kazeina jest znaną ludową odtrutką zalecaną przy zatruciach pokarmowych ponieważ świetnie blokuje wchłanianie toksyn z jelit do organizmu. Niestety ta sama kazeina także świetnie blokuje wchłanianie witamin i minerałów prowadząc do wygłodzenia organizmu na poziomie komórkowym. Alergolodzy zdecydowanie zalecają przynajmniej częściowe ograniczenie spożycia mleka w diecie osób cierpiących na trądzik.










Zakażenie skóry bakteriami trądzikotwórczymi nie jest przyczyną (jak się często sądzi), lecz objawem który informuje nas o tym że coś z naszą skórą jest nie tak. Sugestie, iż głównym powodem jest nieprawidłowa higiena skóry można włożyć między bajki. Przyczyn należy szukać wewnątrz organizmu, a to jak on funkcjonuje zależy od wielu czynników:






Połączenie nadmiernych ilości insuliny z jej szkodliwym wpływem na poziom androgenów w krwioobiegu i powstawaniem trądziku jest oczywiste! Spożywanie alergenów neolitycznej diety także nie pozostaje bez wpływu. Skoro to takie proste to dlaczego jest tak mało badań na ten temat? Odpowiedź na to pytanie również jest prosta: ponieważ nie ma w tym pieniędzy! Wielkie korporacje farmaceutyczne nie mogą przecież sprzedać Państwu zdrowej diety!

A teraz informacja na którą wszyscy Państwo czekaliście: otóż najskuteczniejszy (i najdroższy) lek na trądzik, Isotretinoina / Accutane (kwas 13-cis-retinowy) zmniejsza odporność insulinową, a także działa jako antyandrogen redukując konwersję testosteronu w DHT. Wydaje się że firma Roche Laboratories doskonale o tym wie! Zamiast tego podaje wygodną wersję niezwykle złożonego działania, której celem jest prawdopodobnie ukrycie faktycznych mechanizmów stojących za skutecznością ich leku!

Jak Państwo widzą patologia trądziku jest bardzo złożona. Jednak przy pomocy odpowiedniej wiedzy można z nim wygrać. Naszym celem jest Państwu w tym dopomóc!


Nasza propozycja.


Oferujemy Państwu oparty o najnowsze badania naukowe kompletny i naturalny program dietetyczny działający antyandrogennie, przeciwrodnikowo i uwrażliwiająco na insulinę, który jest stosunkowo nowym podejściem do leczenia trądziku. Nasza terapia polega na uwzględnieniu naturalnych antyandrogenów i przeciwutleniaczy w postaci powszechnie dostępnych suplementów i produktów spożywczych oraz ograniczeniu szkodliwego wpływu żywności na naszą gospodarkę hormonalną. Nauczą się Państwo także jak rozbrajać bomby insulinowe często ukryte w naszym pożywieniu. Uzyskają Państwo wiele wskazówek dietetycznych, włączając w to kompletną dietę z poradami która zapewnia odpowiednie proporcje węglowodanów, białka oraz idealny stosunek tłuszczy omega 6 do omega 3. W rzeczywistości, jest to jeden z niewielu programów dietetycznych, który zapewnia stosunek tłuszczy omega 6 do omega 3 na zalecanym poziomie 4:1- 2:1. Większość diet zachodniej cywilizacji utrzymuje stosunek ten w granicach 20:1 - 15:1, co odbija się negatywnie nie tylko na zdrowiu skóry, ale także na zdrowiu całego organizmu. Do objawów nieprawidłowych proporcji kwasów tłuszczowych omega6 i omega3 mogą należeć:
-trądzik
-otyłość
-depresja
-procesy zapalne
-zamglona pamięć
-wypadanie włosów
-mniej groźne: kurza skórka na tyle ramion, zniszczona skóra




Wszystkim tym procesom chorobowym można zapobiegać stosując zdrową, zbilansowaną dietę bogatą w kwasy tłuszczowe omega 3. Istnieje wiele badań i artykułów potwierdzających tę prawdę.
Proponujemy Państwu wzbogacenie diety o specjalny program suplementacji o nazwie CR2, którego skuteczność jest zbliżona do hormonalnych środków antyandrogennych typu Diane 35 czy Cilest, a przy tym jest on nieszkodliwy dla zdrowia ponieważ oparty jest o naturalne suplementy i żywność.

Program CR2 działa na kilka sposobów:

działanie antyandrogenne:
-podwyższenie poziomu SHBG (ograniczenie poziomu wolnego testosteronu).
-częściowa blokada 5-alfa reduktazy typu 1 i 2. (ograniczenie konwersji wolnego testosteronu do superandrogenu: dihydrotestosteronu).
-zmniejszenie ilości receptorów androgenowych w tkankach skóry.

poprawa wykorzystywania insuliny:
-uwrażliwienie tkanek na działanie insuliny.
-rozbrajanie dietetycznych bomb insulinowych.

działanie przeciwzapalne:
-inhibicja mediatora stanu zapalnego NFkb.
-modulacja immunologiczna.










Dodatkowo poznają Państwo substancje do stosowania zewnętrznego dzięki którym możliwe będzie przyśpieszenie usuwania aktualnych zmian skórnych, a z pozyskaną wiedzą już nigdy nie wydacie niepotrzebnie pieniędzy na nieskuteczne produkty.
Oprócz oszałamiającej poprawy kondycji skóry, skutkiem naszej kuracji będzie także poprawa procesów myślowych, poprawa samopoczucia psychicznego, obniżenie poziomu złego cholesterolu, wzmocnienie naczyń krwionośnych i znaczne ograniczenie ryzyka zawału serca. Proponowane przez nas zmiany żywieniowe być może będą najlepszą rzeczą jaką kiedykolwiek uczyniliście dla swojego organizmu.

Charakterystyka.

Nasza terapia składa się z:

a.)Leczenia wewnętrznego:
-przyjmowanie naturalnych steroli i fitoestrogenów roślinnych (antyadrogenów).
-przyjmowanie naturalnych substancji zwiększających wrażliwość insulinową.
-uwzględnienie w diecie naturalnych substancji przeciwzapalnych.
-przyjmowanie witamin i minerałów pomocnych przy leczeniu trądziku.

b.)Diety:
-uwzględnienie korzystnych produktów w diecie.
-usunięcie lub ograniczenie szkodliwych produktów w diecie.
-rozpoznawanie i neutralizowanie "bomb insulinowych".

Efekty.


Już w ciągu pierwszego tygodnia następuje znacząca poprawa parametrów skóry. Skóra staje się bardziej gęsta, przebarwienia zanikają w ekspresowym tempie, a skłonność do wyprysków drastycznie spada. Skóra nie przetłuszcza się tak bardzo (defekt tłustego czoła zostaje wyeliminowany), problemy z rozszerzonymi porami zanikają. Efekty są piorunujące! Już w ciągu 30 dni większości osób udaje się utrzymać skórę na 87 do 98% poziomie czystości!
Jesteśmy przekonani o dużej skuteczności naszego programu terapeutycznego, potwierdza on swoją niezawodność w naszej grupie testowej*, jak i licznej konsumenckiej.

Grupa testowa:

Redukcja pryszczy i krost: na poziomie 87 do 98% czystości!
Redukcja przetłuszczania się skóry: do 76%
Zwolnienie powstawania wągrów: nawet 4x
Przyśpieszenie gojenia się krost i pryszczy: nawet 2. 5x
Przyśpieszenie eliminacji przebarwień: 3x

Poziom satysfakcji w grupie testowej: 88.9% !!!

EDIT: Co do tego produktu : napewno go nie kupię (przyrzekłem sobie że więcej niż 2000zł nie udam na trądzik bo to przesada)
ale dietę podtrzymam (zresztą przyda się bo muszę trochę defenicję poprawić)

Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-11-25 16:01:04

Edit : Mleko napewno przyśpiesza przyrost masy mięśniowej ja zawsze piłem litr zaraz po siłce i przyrosty są tylko że faktycznie jakoś zalanie to wygląda.


Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-11-25 16:03:43
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1640 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17343
przyrosty masy miesniowej po mleku? chcialbym zeby tak bylo

Wyważona dieta, to ciasteczka w obu rękach.
Zrobić coś z niczego.. ?!
http://www.sfd.pl/TEST:_Zrobić_coś_z_niczego.._MaSa_by_akk0_!-t592374.html
Zapraszam serdecznie.

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 27385
sog za ciekawy artykul.
akko-ja wypijam okolo 2L mleka dziennie i jade tylko na bialku kazeinowym,prawie wogole miesa i przyrosty mam..

Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu. Prawdziwi mężczyźni żują pszczoły.

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1640 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17343
tez wypijam sporo mleka, ale nie uwazam zeby to na nim opierala sie moja podstawowa masa miesniowa.

Wyważona dieta, to ciasteczka w obu rękach.
Zrobić coś z niczego.. ?!
http://www.sfd.pl/TEST:_Zrobić_coś_z_niczego.._MaSa_by_akk0_!-t592374.html
Zapraszam serdecznie.

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 27385
ja nie wcinam miesa obecnie dlatego ze poprostu nie mam czasu go przyrzadzic by zjesc,pracuje od rana do wieczora.

Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu. Prawdziwi mężczyźni żują pszczoły.

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1062 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9919
Myślę że wkońcu skończy się era produktów przeciwtrądzikowych.
No i też przestałem pić narazie szału nie ma. Ale czuję się dużo lżej jeśli o to chodzi. Pozdrawiam ach i jeszcze wg mnie to będzie działo w 100% tylko że po czasie
...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 169 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12197
Ciekawy art

Shefu napisz po miechu w tym temacie , jak sie czujesz ( oczywiście jeśli nadal nie będziesz pil mleka)

ja nie mam problemu z trądzikiem , tylko z przebarwieniami ....
A mleka pije sporo, na pewno 1l / 1 dzień .


aha powiem jeszcze ze mlekia pije odkad pamietam zawsze rano , i fakt ze mialem duze problemy z tym dziadostwem(tradziekim)

Pozdro

Zmieniony przez - Rafek91 w dniu 2008-11-26 22:16:02

szukam luzu

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 69 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 823
mleka nie pijam od zawsze, gdyż mam po nim efekt wymiotów. A problemy z trądzikiem również mam, chyba nie ma jakiegoś powiązania między tymi dwiema rzeczami

Kocham snookera
Ty również? Zajrzyj http://www.lubelskisnooker.friko.pl/ 

...
napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1062 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9919
gruhlablyn moja odp. grzmi następująco :

ty nie widzisz zależności ale ja widzę,
ja bym podzielił ludzi mających trądzik na dwie grupy wsumie:

-pijących przetwory + węgle proste w dużych ilościach (wyrzut insuliny+ Alergeny z mleka IGF i fermentacja w jelitach) objawy : silne zaczerwienienie + dużo wyprysków

-spożywających dużo prostych (twarz nie koniecznie czerwona trądzik jest ale można patrzeć i nie ryje psyhy) a mleczne są ale w małych ilościach ale tego nie wiem do końca ale są takich ludzi jest najwięcej . Kilka lub małe skupiska)

Ach no i
Po trzech dniach efekty są następujące :
-znikło mi zaczerwienienie na całej twarzy (które miałem 6 lat przec 24h na dobę, )
-dużo lepsze samopoczucie już nie jestem taki wk*** cały czas na wszystko
-zmniejszenie łojotoku ( co mnie najbardziej cieszy bo kijowo się z śluzem łazi) ale jak jeszcze jabuszko zjadłem to mi się polało z czoła ale jakoś mało



O powiem tak jak na 3 dni to jakoś za fajnie nawet. Lepiej to wygląda niż po antybiotykach czy po jakiejś maći z konia fleta.

Mi też mleko smakuje jak już pisałem piłem 6lat więc przywiązanie jest. Powiem tak jak mi zejdzie do końca to dam znać bo wygląda na to że zejdzie.

Myślę że z tymi przetworami mlecznymi to i też o dodatki chodzi np. mleko wali się też do ciast czy do białego chleba więc to też ma wpływ jakiś. No ale dlaczego by to by nie miała być prawda skoro mleko jest najbardziej rozpowszechnionym alergenem ,
ponoć z pokolenia na pokolenie ludzię rodzą się coraz to słabsi i bardziej chorują i nasila się im trądzik ale tylko wy krajach wysokorozwiniętych.
Mnie zawsze ciekawiło dlaczego nie myjący ryja bambus latający z pt* na wierzchu nie wygląda na to żeby miał tą niby burzę hormonów . i dlaczego jej nie mają wszyscy? a niektórzy całe życie niby?

Pozdro wiem że strasznie dużo ale jak sie widzi efekt w takim gów* to się psyha raduję nie okełznanie

Zresztą masz trądzik to sprubuj ten artykuł tą są najnowsze badania może więc warto bo bardzo szybko znika i to potwierdzam z ręką na sercu

Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-11-26 23:54:03

Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-11-27 00:05:48

Zmieniony przez - shefu w dniu 2008-11-27 14:30:12
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

lipomastia/ginekomastia ??!!

Następny temat

Botoks