Szacuny
12
Napisanych postów
742
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
18448
Witam
Mam od dłuzszego czasu problem ze spadkiem siły,energii,ciągle jestem zmęczony,mam bardzo kiepski nastrój,do tego 0 libido.Mimo ciągłego treningu zwiększa mi się otłuszczenie ciała przy spadku masy mięśniowej. Miałem zrobione różne badania i wszystko wyszło w normie poza prolaktyną która wynosi u mnie 27 ng/ml przy normie 5-15 .Czy za wszystkie moje moje odpowiadać poziom prolaktyny ?
Druga sprawa dotyczy obniżania prolaktyny,do tej pory stosowałem przez parę miesiący witaminę B6 w dawce 600mg dziennie oraz Vitex i zadnych efektów :(. Czy z ogólnie dostepnych środków mozecie mi coś innego polecić .
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Szacuny
19
Napisanych postów
10067
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27778
Napisałeś , że miałeś robione różne badania.. Napisz dokładnie co to było.
Nie chcę tutaj diagnozować, bo internet nie jest od tego, ale wydaje mi się, że - o ile tego nie robiłeś - dobrze byłoby zbadać poziom hormonu TSH. Objawy, które napisałeś mogą sugerować niedoczynność tarczycy. A i korelacja wysokiego TSH (jak w większości przypadków niedoczynności) i wysokiego poziomu prolaktyny jest częsta.
Szacuny
12
Napisanych postów
742
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
18448
Wykonanych badań było naprawdę sporo,wszystkich juz pewnie nie pamietam bo i tak były wyniki w normie ,napewno miałem robione :morfologie krwi ,badanie moczu,EKG,testy wysiłkowe serca,rendgen płuc+spirometr,testosteron,prolaktyna,estrogen,USG tarczycy,hormony tarczycy w normie,TSH miałem 0,9 wiec w normie.
Zmieniony przez - MARCINSZ w dniu 2013-02-03 18:21:24