Przepis
3 jaja
szczypta soli
30 g maki migdałowej
ok 0,5 łyżeczki płaskiej proszku do pieczenia
ok 15 g WPC
słodzik- u mnie erytrytol
Białka ubić z solą , potem dodać żółtka i ertrytol. Dalej ubijac na puszysta mase jak biszkopt. Na końcu dodac mąkę migdałową i odżywkę- ja dodatkowo przesiałam przez sitko. Delikatnie wmieszac z masę szpatułką lub ostroznie zmiksować. Wylac do formy silikonowej ok 20 cm.
piec w 180c ok 15 minut. Ja sprawdzałam po tym czasie patyczkiem, czy jest OK.
U mnie wyszedł bardziej jak biszkopt , a nie jak omlet. Myslę,żę przepis można wykorzystac jako ciasto do przełożenia.
Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 13.12.2021 21:55:04
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html