Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2854
Hej, mam 21 lat, 65 kg (przed intensywnym, niezdrowym odchudzaniem 80kg) i 180 cm wzrostu. Zacząłem trening FBW wg tematu: "Pierwszy rok treningów"
Współczynnik BMR 1719,07
Aby utrzymać wagę
Kalorie 2664,56
Węglowodany 55% 1465,51kcal = 366,38gram
Białko 15%% 398.68kcal = 99,92gram
Tluszcz 30% 799.37kcal = 88,82gram
Możecie dać opinię na temat tej diety? Poszczególne dania mogą się zmieniać tzn np obiad może zmienić się miejscem z 4 posiłkiem jeśli będę miał szkołę do późnych godzin.
Zmieniony przez - Zadro w dniu 2013-08-21 19:01:53
Zmieniony przez - Zadro w dniu 2013-08-21 19:51:27
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2854
dobra dobra rozumiem że jest fatalnie. Spróbowałem trochę sam poprawić, efekt poniżej. Może ktoś powiedzieć czy jest ok a jeśli nie jest to co muszę poprawić aby moje trenowanie na siłowni miało sens?
Szacuny
11
Napisanych postów
235
Wiek
73 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4481
Dżem własnej roboty?Sos słodko-kwaśny odpada, wieprzowina najlepiej żeby była dobra jakościowo a nie chłam z marketu, makrela w sosie- chyba Ci o puchę chodzi - odpada. olej rzepakowy - jeżeli w cenie oliwi z oliwek (czyli tłoczony na zimno) to tak. Jeden z tych posiłków jest przedtreningowy, więc odpadają warzywa... Najważniejsze na koniec - jeżeli chcesz robić masę to musi być nadwyżka kalorii.
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2854
Przede wszystkim dzięki za poświęcony czas na przeanalizowanie mojej diety. No więc tak dżem niestety chodziło mi o kupny; sos to bardziej podałem jako przykład (do uwzględnienia kalorii i węgli w diecie) będzie on najczęściej roboty własnej. A olej wlicza się do tej diety jeśli chodziło mi tylko o to że kotlety u mnie w domu na obiad się zawsze smaży?
Szacuny
11
Napisanych postów
235
Wiek
73 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4481
Heh, nie wiem jak stoisz z kaską, bo smażenie odpada - wiadomo, że nie jesteś kulturystą, to np. raz na tydzień można (nie to co większość forumowiczów omija a na weekend bania Jeżeli to jest codziennie czy co drugi dzień to nie, poczytaj sobie co się dzieje podczas smażenia w linkach podwieszonych. Wiesz ja ostatnio kupiłem z biedry patelnię tefal - za bodajże 16 zł i kurak leci bez tłuszczu
Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2854
ciężka sprawa z tym olejem, bo nie jestem w stanie teraz zmieniać nawyków osoby która gotuje tak a nie inaczej przez powiedzmy całe życie:D Oprócz oleju pozostałe składniki i ilości są ok?
Szacuny
11
Napisanych postów
235
Wiek
73 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4481
To może zacznij sam smażyć? Ja miałem podobnie i już sam sobie kuraka czy inne rzeczy robię... Poza tym później mama może się przekabacić na Twoją stronę - tak było u mnie co do oliwy Ilości to w miarę ok, ale z tymi składnikami co napisałem to lipa...
Szacuny
0
Napisanych postów
407
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2699
Masz 30 lat i stwierdzasz "juz sam sobie kuraka czy inne rzeczy robię... Poza tym później mama może przekabacić na Twoją stronę- tak było u mnie do co oliwy" czy fejk z tym wiekiem bo lekkie zdziwko mnie złapało