czy ktos z was probowal rosliny SARSAPARILLi?? zwiekeksza ona niby poziom testosteronu i wplywa na rozwoj masy miesniowej...ale nie slyszalem jeszcze nigdy o jej skutecznosci... czy takie cos jest dobre dla zdrowia??
Mialem o tym pisac bo kiedys mowilismy na zajeciach z botaniki o Sarsaparilla (Smilax officinalis) zawiera duże ilości hormonów męskich androgenów pod postacią sarsapogenin, które imitują działanie testosteronu i DHEA. Klijentka mowila ze obecnie sarsaparilla jest stosowana przez kulturystów i sportowców innych dyscyplin jako środek na zwiększenie masy mięśniowej bez używania sterydów syntetycznych :). Zioło to ze względu na doskonałe działanie można polecić jako alternatywę dla syntetycznych sterydów, ponieważ nie powoduje żadnch skutków ubocznych!!!
Efekty sa napewno bo kiedys ktos mi mowil ze przyjmowal 3x dziennie po 5g i efekty byly... 50g kosztuje 23zł
Drive no faster then your guardian angel can fly ...
1167497603000
bic44
Wysłana - 30 grudnia 2006 18:10
czrny gdzie to kupić?!
napisz więcej co to znaczy efekty były?
i jak to możliwe że pozaustrojowy teść a efektów ubocznich ni ma?!
mozna to kupic w dobrym sklepie zielarskim, efekty dokladnie nie wiem jakie (tzn nie moge okreslic przyrosty w cm) poprostu koles z ktorym chodzilem na zajecia mial znajomego i potwierdzil ze efekty na bank sa, jak sie dzieje ze nie ma efektów ubocznych, najprawdopodobnie stezenie hormonow nie jest na tyle duze ze powoduje efekty uboczne...
przypomniał mi się przykład ecdysteronu jako podobnego wynalazka również roślinnego pochodzenia, z tym że beta ecdysteron widziałem w sprzedaży a sarsaparilli nie.
nie znam doskonale angielskiego ale na pewnej stronie wyczytałem ze to nigdy nie było testowane laboratoryjnie i zadne efekty nie są oficjalnie potwierdzone. Poza tym na tej stronie nie piszą nic o przyrostach masy czy siły ( tak mi sie wydaje nie chcem skłamac )
Zmieniony przez - Elo_Anczej w dniu 2006-12-30 20:39:08
1167507216000
maly mis84
Wysłana - 30 grudnia 2006 22:11
sarspariilla czy jak tam (smilax officinalis) to po "olskiemu" kolcorosl lekarska.. skladnik np mens extreme forumla - trec.
a ten produkt chwale obie - choc ta mjest z 8 skladnikow takze problem bedzie ktory dziala..
Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2006-12-30 22:12:07
Specjalista -
1167513070000
czrny_lbn
Wysłana - 30 grudnia 2006 22:38
kurde dowiem sie czy nie szkodzi i sprobuje chyba...