Sportowe Forum Dyskusyjne sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki
∑ temat został odczytany 1558 razy ¬
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania.
Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY
W lutym chce zacząć swój pierwszy cykl. Trochę czytałem na ten temat ale to sama teoria i bez praktyki nic nie znaczy. Wiec prosze Was o opinie i rady. Z gory dzieki.
Mam jeszcze kilka pytań, mianowicie kiedy brac to wszystko? Rano, w południe, wieczorem, przed treningiem, po treningu.
Aha jestem absolutnie zdrowy, nigdy nie chorowalem.
Cholera po***ało sie
Sustanon co 7 dni 250 mg - 4 strzały
Metanabol zaczynam od 5 mg co cztery dni zwiększam o jedną tabletkę dochodze do 20 mg i nastepnie zmniejszam
Nolvadex po 20 mg przez dwa dni w tygodniu do konca cyklu.
Clomid na cztery dni pzred zakonczeniem cyklu pzrez tydzien 100 mg drugi tydzien 50 mg
Clenbuterol na spalanie, pierwsza tabletka po zakonczeniu brania metanabolu, zwiekszam co jeden dzien o jedna tabletke dochodze do 6 i tyle biore do wyczerpania zapasow (na spalanie)
Mam nadzieje ze tym razem bedzie ok
Cze! Hmmm z tego co przeczytalem w profilu to cwiczysz zaledwie 7 miesiecy i juz chcesz sobie cykl zrobic??? Moim zdaniem moglbys jeszcze troche poczekac. Pozdrowienia
Jezeli nie zamierzacie brac to bardzo dobrze, ciesze sie. Ja jednak zdecydowalem sie i prosze Was o pomoc. Przykoksuje tak czy inaczej ale wolalbym wiedziec czy w tym cyklu nalezaloby cos zmienic czy tez jest w porzadku.
Mam jescze jedno pytanie. Czy podczas brania metanabolu powinno sie zazywac sylimarol?
to zalezy ile chcesz brac tej mety. jezeli nieduzo to chyba mozesz sobie sylimarol podarowac. a pozatym duzo osob uwaza ze sylivit jest lepszy od sylimarolu a cenowo wychodzi podobnie.
Cylk jest ok, no moze troche za dlugi. Ale male dawki. Pamietaj o min. 3000 kal dziennie i duzo bialka. Ile wazysz ? Moze nawet 4000 kal ? Tluszczem sie nie martw, po cylku zrobisz w maju cutting cycle i bedzie ok.
Zaplanuj tez cykl kreatyny na koniec cyklu, dorzuc do tego glutamine jak masz kase. Po prostu, po cyklu zaczyna sie faza katabolizmu -clen i kreatyna pomagaja zachowac jasnosc umylsu i miesnie.
Dzieki za odpowiedzi.
Czyli kreatyne mam zaczac brac razem z Clenbuterolem, ok.
Kiedy mam brac metanabol? Gdzies slyszalem ze najsilniej dziala w ok godzine po podaniu - wiec przed treningiem. Czy mam tez podzielic dawke i brac rano i wieczorem?
Co z Sustanonem? Kluc sie po treningu czy przed? A moze w dni beztreningowe?
Mam tez pytanie dotyczace strzalow. Czy w miesien mozna wpuscic troche krwi? Czy powinno sie wytloczyc krew ze strzykawki? (chodzi mi o sytuacje kiedy za pierwszym razem trafilem na zyle i wklulem sie w ine miesjce).
Sory pewnie to glupie pytanie ale nigdy sie jeszcze nie klulem.
Opis klucia jest chyba na stronie glownej. Co do kreatyny i clena, no nie do konca. Trzymaj kreatyne i zacznij brac, jak zobaczysz, ze lecisz z masa w dol. Kreatyna i clen jednoczesnie to nie do konca dobra kombinacja. Raczej konczysz cykl, jedziesz na clenie i schodzac z clena wchodzisz z kreatyna.