Gromadzimy składniki:
200g ugotowanego ryżu arborio (do risotto) na mleku
20g masła orzechowego+olej rzepakowy (w razie czego przepis znajduje się w dziale)
20g mleka 0%
50 gram białeczka, ja używam do biadolenia w kuchni Syntraxa Matrixa 5.0, obecnie smak czekoladowy
30g mleka koziego Danmis w prochu(można dać więcej)
100 g jogurt grecki
Można dodać troszkie kakakao
Przygotowanie
I tu nie ma wielkiej filozofii. Wrzucamy mokre składniki i mix, podczas mixingu wrzucamy masełko z odżywką i mlekiem kozim, następnie stopniowo dodajemy ryż. Obracamy papkę ok 2-3 min, aby bardzo dokładnie się przeorała, nie może być żadnych grudek, a wtedy gwarancja na udany i smaczny deser. Kończe te biadolenie i biorę się za lodziwo. Have a nice day!
Tak to się prezentuje. Przepis jest na 2 porcje, natomiast porcja 100g ma ok 550kcal/B30/W85/T12 ( oczywiście nie wliczając dodatków)
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-05 09:08:36
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-05 09:13:19