SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Kiedy co ważymy?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3765

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1422
Mam zapotrzebowanie dajmy na to 150g kurczaka. Gotuje go i są spadki na masie produktu. Ze 150g surowego robi sie 110 gotowanego. Ktora mase mamy liczyc? To samo jest z karkówka, ryba(choc po rozmrożeniu sie ją waży - to akurat dosc oczywiste). Jak jest z reszta? Niech mi ktos konkretnie odpowie i temat do wywalenia.
Dzieki wielkie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1577
Moim zdaniem cześć rzeczy liczy się przed przygotowaniem a część po, np mięso po przygotowaniu, z karkówki grilowanej czy tez z innego mięsa wytapia się tłuszcz ;p
a ryż musisz liczyć przed ugotowaniem, gdyż nabiera wody ;D
do każdego innnego posiłku musisz z tą samą logiką podchodzić

;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 152 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 28879
Przed przygotowaniem sie waży
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 90986
wszystko się waży przed obróbka cieplną, rybe po rozmrożeniu

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1422
No ale np. karkowa? Traci prawie polowe masy(tłuszczu) przy wytapianiu.
Reguła liczenia kcal: "WAZYC PRZED ROBIENIEM" i tyle?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 175 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5144
I tyle. Kalorii ani makroskładników w diecie nigdy dokładnie nie wyliczysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1422
Dzięki wielkie zatem.
Temat do usunięcia jak by co... Chociaż mimo znaczej lektury tematów nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie nigdzie indziej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 90986
przed obróbką się robi i tyle, część napewno zostaje a i tak najwazniejsze w diecie sa zdrowe tłuszcze to jak tych z miesa sie troche wytopi to nic nie szkodzi

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1422
No i gitara... A wiecei może jak smakuje olej lniany eurolenu? Mam olive z oliwek jakąś z środkowej półki (biedra czy lidl) i szczerze powiedziawszy smak psuje we wszystkim i średnio smakuje też z kielona.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 175 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5144
Gorzki nie jest, smak określiłbym jako neutralny. Gdybyśmy mieli jeść dla smaku, jedlibyśmy przede wszystkim słodycze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 117 Napisanych postów 11936 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 90986
nom oliwa ma to do siebie ze masz ostry goryczkowy smak ale idzie sie do tego przyzwyczaic możesz zakupić oliwe monini delicato ma łagodniejszy smak, mnie po oleju lnianym cofa zawsze z czymś go mieszam, jako zastapieni oliwy nie nadaje sie bo to inne kwasy tłuszczowe są ale olej lniany goryczkowego smaku nie ma, bardziej taki sładkawy czy cuś takiego, nie smakowałem go piłem na chama i przegryzałem owsianką, teraz daje do szejka z WPC i owsianką na śniadanie

Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc z lekka redukcja

Następny temat

PILKARZ Z NADWAGA