Witam. Stosuję dietę redukcyjną. Redukcja idzie powoli, ale cały czas do przodu i z dnia na dzień widać efekty. Jednak nie w tym sęk. Słyszałem o dniach, w których można ładować w organizm kalorie, aby w jakiś sposób go oszukać (proszę o dokładne wyjaśnienie na czym to polega). Ponadto chciałbym sie dowiedzieć, czy w takie dni można ładować "puste" kalorie (typu słodycze, fast foody) czy raczej coś w stylu miód z płatkami ryżowymi? I co jaki czas można zrobić sobie taki dzień? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 16   Waga: 70   Wzrost: 176   Obwód klatki: 103   Obwód ramienia: 34   Obwód talii: 82   Obwód uda: 59   Obwód łydki: 40   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 12-17%   Aktywność w ciągu dnia: Szkoła   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3x w tygodniu treningi koszykówki   Odżywianie: Lubię: piersi, ryże, makarony, jajecznicę, płatki owsiane. Nie lubię: ryby, kasze, twarogi.   Cel: redukcja rozłożona w czasie   Ograniczenia żywieniowe: Brak   Stan zdrowia: Brak   Preferowane formy aktywności fizycznej: 3/4x w tygodniu siłownia   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Aktualnie cykl kreatynowy: BCAA, HMB i kre-alkalyn   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: W przyszłości białko do braków w diecie. Na dzień dzisiejszy nie potrzebne.   Stosowane wcześniej diety: Redukcyjna
2. Śniadanie 2 kromki chleba razowego 100g polędwicy EWENTUALNIE ładuję tutaj 80g batonika Matrixa jako meal replacement
1. Posiłek (jako przedtreningowy) 150g piersi z kurczaka 50g ryżu brązowego (lub kaszy gryczanej itp) 10g oliwy z oliwek warzywa
2. Posiłek (jako potreningowy) 150g piersi z kurczaka 50g ryżu parabolicznego EWENTUALNIE bezpośrednio po treningu spożywam 30g białka
1. Kolacja 200g Twarogu Półtłustego/Chudego 10g pestek z dyni 10g oliwy z oliwek Warzywa
Zdarza mi się równiez zjeść w trakcie aktywnego fizycznie dnia jakiś serek wiejski.
Pozdrawiam
1235758650000
bolek1970
Wysłana - 27 lutego 2009 19:39
Chodzi, Ci o posilek oszukany (syfiaste zarcie, raz na tydzien w jednym posilku ?), jak najbardziej, ale tylko jeden na tydzien...
W Twojej diecie o ladowaniach WW nie mam mowy... powodzenia
Hmm to sobie najwyżej wynajdę coś tłustego o jak najmniejszej ilości węgli. Może mógłbyś mi coś polecić, co by na niedzielę pasowało? :) SOG leci za radę.
1235760103000
bolek1970
Wysłana - 27 lutego 2009 19:47
Co lubisz, pizza, spagetti z sosem bolonskim, Taco wraps(ja jadam, ale pelnoziarniste)z miechem mielonym... Nie mieszkam w PL... powodzenia,
Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-02-27 19:48:12