Za dużo pieczywa. Z tymi bułkami raczej bym sobie odpuścił a jedynie zostawił chlebek w jednym posiłku.
Wywaliłbym żółty ser, całkowicie i zminimalizowałbym spożycie wędliny ze względu na konserwanty czyli chemię, której Twój organizm nie lubi.
Piersi z kurczaka daj stówę bo 75g to maluśko bardzo - zamiennie spożywaj rybkę.
Powiedz mi stary gdzie jest posiłek potreningowy ?
Po etapie suplementacji okołotreningowej, po około 45 - 90 minnutach pora na solidny, zbilansowany, z bukietem warzyw oraz odrobiną zdrowego tłuszczu posiłek.
Suplementacja okołotreningowa to nie tylko carbo z wpc po treningu siłowym, ale i w zmniejszonej dawce również i
przed treningiem, mieszaj carbo z białkiem. Po treningu antyoksydant, np. tauryna. Jeśli to będą ciężkie treningi nie zapomnij dodac około 10g fruktozy - najlepiej w proszku i dosypac do wpc a jak nie to jabłko, dwa i po sprawie. Rano walnij witaminami, jakiś kompleksowy składzik, polecam SUPRADYN albo Beyonda z MRM - będzie drogo, ale dobrze. Osłona na stawy przy masie ciekawym urozmaiceniem suplementacji, tu również MRM, tym razem Joint - to jedynie moje propozycje a nie reklama. Na noc wal ZMA - nie znam Twojego wieku, jeśli masz naście lat, odpusc sobie - a godzinę przed nim zarzuc wapniem.
Jeśli się nie wyrobisz w bilansie z wartościami zetnij całkowicie posiłek trzeci na rzecz potreningowego [ musiałbyś trochę dodac kalorii ].
Rozumiem, że tam gdzie piszesz " oliwa " masz na myśli oliwę z oliwek.
Dodaj tłuszcze omega - 3 w kapsach albo łykaj tran. Nie widzę owoców. Jeśli miałbyś ochotę coś wrzucic to spożywaj je między posiłkami no chyba, że mówimy o tym jabłuszku potreningowym w celu uzupełnienia glikogenu wątrobowego. Owoce najlepiej pomiędzy trzema pierwszymi posiłkami.
O orzechach pamiętałeś, ale nasiona słonecznika, pestki dyni również mile widziane, trochę rodzynek, czemu nie ... a to wszystko do płatków owsianych na śniadanie. Możesz przymielic siemieniem lnianym na wierzch i wymieszac.
Czerwona, zielona herbata [ również efekty antyoksydacyjne ], kawa czarna, niesłodzona przed aerobami jeśli robisz je rano.
Jeśli coś smażysz to najlepiej na PAMIE choc najlepiej byłoby parowac bo wartości nie uciekają w takim tempie jak przy smażeniu.
Warzywa ... piszesz, że " ilosc nie gra roli " i poniekąd prawidłowo, ale kontroluj błonnik.
Zmieniony przez - sergiusz w dniu 2006-06-15 22:49:02