Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 621 razy
Autor

Alkohol i odżywianie

markus66

Wysłana - 13 marca 2010 12:53    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jak się powinno odżywiać przy dosyć częstym spożywaniu alkoholu - 4-5 razy w tygodniu, jakieś 120-150 ml czystego alkoholu, zwykle są to 4 mocne piwa?
Chodzi mi o uzupełnienie wypłukiwanych witamin, coś korzystnie wpływającego na układ nerwowy i jakich zaleceń się trzymać żeby dodatkowo nie obciążać/niszczyć wątroby przez złe odżywianie (proszę bez posądzeń o hipokryzje )? Chodzi mi zarówno o normalne posiłki jak i jakieś dodatkowe witaminy.

Jeszcze takie pytanie co do jedzenia i picie alkoholu. Jak jest najlepiej dla organizmu, zjeść przed, po czy jeść w trakcie picia (nie mówię tu o jakiejś kanapce, tylko porządnym obiedzie)?

Pozdrawiam

PS Nie ćwiczę na siłowni, po prostu nie znalazłem lepszego miejsca na tego posta.

PS2 Szukałem na forum, ale chyba wszystkie tematy dotyczące alkoholu wiążą się z robieniem/utratą masy

Zmieniony przez - markus66 w dniu 2010-03-13 12:56:57

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 marca 2010 13:00 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

raszek01

Wysłana - 13 marca 2010 13:00    Edytuj Cytuj
nie pic tyle ; ) picie wiecej niz 2 razy w tygodniu które staje się normą to alkoholizm :)

JerzyKiler

Wysłana - 13 marca 2010 13:01    Edytuj Cytuj
Wg mnie jesteś uzależniony

--==GAINER TEAM==--

JerzyKiler

Wysłana - 13 marca 2010 13:01    Edytuj Cytuj
raszek ubiegłeś mnie

--==GAINER TEAM==--

flex1976 NO PAIN NO GAIN

Wysłana - 13 marca 2010 13:03    Edytuj Cytuj
czy to forum dla alkoholików?

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Znawca -

markus66

Wysłana - 13 marca 2010 13:06    Edytuj Cytuj
Możliwe, ale nie będziemy chyba tego tu roztrząsać
Pytanie nadal aktualne.

JerzyKiler

Wysłana - 13 marca 2010 13:12    Edytuj Cytuj
Pijąc dużo alkohol, który niewątpliwie jest szkodliwy i prowadzi do uzależnienia, sam świadomie skazujesz się na utratę zdrowia. Proste chcesz być zdrowy nie pij, a skoro sam świadomie się trujesz to nie wymagaj żebyś był zdrowy. Kup sobie jakieś witaminy, pij dużo wody, a najlepiej zapisz się na terapie.

--==GAINER TEAM==--

JerzyKiler

Wysłana - 13 marca 2010 13:14    Edytuj Cytuj

Usunięty przez domer za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.

--==GAINER TEAM==--

Herek92

Wysłana - 13 marca 2010 16:20    Edytuj Cytuj
ja bym nie mógł pic tyle, raz miałem taki przypadek że piłem 4 dni pod rząd i potem na siłce mi sie słabo zrobiło teraz tylko ze 2-3x na miesiąc tak konkretniej, ale bez szaleństw

Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/Herek._%C4%86wicz_to_co_chcesz,_nawet_gdy_kumple_nie_%C4%87wicz%C4%85..._-t591450-s29.html]
Kiedy chwytam za sztangę czuję chorą podnietę, niczym p******ony masochista w fabryce żyletek!!!
--==GAINER TEAM==--

radwisnia

Wysłana - 13 marca 2010 20:29    Edytuj Cytuj
ja sobie postanowilem ze alk ojedynie w sobote jakas tam imprezka czy wypad z kumplami flaszeczka czy piwka, a tak to nie pije jedynie raz na jaksi czas wieczorkiem 1-2piwa i to wszystko

arti6999

Wysłana - 13 marca 2010 23:59    Edytuj Cytuj
proponuję skasować ten temat bo to jakaś kpina chyba jest

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Alkohol i odżywianie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.