Białka w diecie mniej, a różnego źródła czy więcej tego samego? I czy na redu 1,8-2,0 gram na kgmc (zwierzęcego i roślinnego) to odpowiednia ilość białka?
Białka w diecie mniej, a różnego źródła czy więcej tego samego? I czy na redu 1,8-2,0 gram na kgmc (zwierzęcego i roślinnego) to odpowiednia ilość białka?.
nawet jak na mase to duzo kalorii zakladasz, ja bym zaczal od ok. 3000 i ewent. pozniej dokladal dieta:1 Śniadanie Płatki owsiane 100g 0,5l mleka 0,5% 2 kromki chleba razowego /NIEPOTRZEBNE 20 g masła roslinnego /OUT 100g białego sera/wedliny 20g orzechów B-ok.45g W-ok 150g T-35 /WW OK. 70G, T -20 2 II Śniadanie 4 kromki chleba razowego 20g [...]
[...] wpływ jakości węglowodanów staje się szczególnie widoczny. Węglowodany nie są jakimś diabłem, czy podobną do leku substancją. Ostatecznie wszystkie przyswajalne źródła węglowodanów są rozkładane do zwykłej glukozy albo trójglicerydów. W każdym razie, wpływają na wydzielanie insuliny, która wywiera głęboki wpływ na utratę tłuszczu. [...]
BIAŁKO: Z niego wlasnie budowane sa miesnie. Sklada sie one z 22 aminokwasow, endogennych (organizm sam potrafi je zsyntezowac ) oraz egzogennych ( ktore musza byc dostarczane z zewnatrz, tzw. BCAA ). Bialko potrzebne jest do przebudowy tkanki miesniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. [...]
fajna masz kreatyne z bialkiem np reactor ma białko w sobie ale w 100 g ma 15 czy jakoś tak . ale nie wiem czy reaktora można zaliczyć do kreatyn ??? kezman16 zajedziesz ale 5 razy wolniej tu ci napisze co powinnienes jesc ----------------------------------------------- Białko: Ser twarogowy chudy 20gB Serek wiejski 12,5gB Tuńczyk w oleju 27gB [...]
[...] KCAL-530 Nie dostrzegam większych nie prawidłowości za wyjątkiem braku warzyw. Nie zapominaj o warzywach powinny się znaleźć w każdym posiłku, pełnia rolę nie tylko źródła witamin i minerałów ale zarazem mają właściwości alkalizujące( zasadowe, zmniejszają zakwaszenie organizmu, to bardzo istotne w zakwaszonym organizmie nie dojdzie do [...]
[...] oliwek, olej lniany. Posiłki po za posiłkami treningowymi powinny zawierać w składzie: - Białka pochodzenia ( chude mięsa, wędliny, jajka, twarogi, wołowina, filet schabowy) - Węglowodany najlepiej kasze gruboziarniste, makarony pełnoziarniste, ryż brązowy oraz wszelkie jego odmiany nie rafinowane, ciemne pieczywo - Wyżej opisałem źródła tłuszczy
O planach to tu jest mnóstwo, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Tu jest dobra dieta która stosuje i chwalę. Od razu mówię że dieta nie jest mojego autorstwa, mam ja z SFD a nie mogę jej tutaj znaleźć. BIAŁKO: Z niego wlasnie budowane sa miesnie. Sklada sie one z 22 aminokwasow, endogennych (organizm sam potrafi je zsyntezowac ) oraz [...]
[...] 6. Jaja kurze całe/ makrela wędzona/inna ryba np. łosoś/ twaróg pólusty lub chudy+ oliwa Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem [...]
TA OTO DIETA JEST NA MASE (moze Ci sie przyda) :) Na poczatku chcialbym przedstawic po krotce skladniki odzywcze oraz owowic ich znaczenie dla kulturystow. BIAŁKO: Z niego wlasnie budowane sa miesnie. Sklada sie one z 22 amonokwasow, endogennych (organizm sam potrafi je zsyntezowac ) oraz egzogennych ( ktore musza byc dostarczane z zewnatrz, [...]
[...] źródło wit. E dobre są ziarna słonecznika (~16% RDI w 10g - łyżce), również pietruszka ok. ~16% RDI w 100g, quinoa podobnie, dalej dynia. To takie IMO najtańsze, najlepsze źródła wit. E. Koncentrat pomidorowy też można zaliczyć tutaj, a jest korzystny też z innych powodów (potas, likopen, witamina A itd.) Witamina D - można z tłustych ryb, lub [...]
PO pierwsze chlopie, jestes wysoki, odpowiednio-postawny a jesz tyle kalorii co kolezanka trenujaca SW o wzroscie 168cm rowniez odchudzajaca sie. Nie tedy droga. Twoje zapotrzebowanie to przynajmniej BMRx1,6, bez liczenia widac ze 3000kcla na start to nie bedzie przesadzona ilosc. - bialka powiniens dac ok 3g/kg masy ciala - owoce liczymy w [...]
[...] 6. Jaja kurze całe/ makrela wędzona/inna ryba np. łosoś/ twaróg pólusty lub chudy+ oliwa Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem [...]
[...] białko, można dodać do tego odrobinę "zdrowych" tłuszczy w celu spowolnienia trawienia. Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem [...]
Dwa pytania przy układaniu miski redukcyjnej: - można do diety wrzucić oliwki (na przykład zamiast czystej oliwy)? - użyć soczewicy od czasu do czasu jako źródła węgli? Można dodać, ale zastąpienie nimi oliwy mogłoby być dość problematyczne. Jak lubi to zjedz sobie od czasu do czasu tyle ile masz ochotę. Soczewica to raczej źródło [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] białko, można dodać do tego odrobinę "zdrowych" tłuszczy w celu spowolnienia trawienia. Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem [...]
kto Cio powiedzial ze brzuch Ci urósl od tluszczu zwierzecego? brzuch Ci urósl od wegli! z tego co piszesz to masz malo wegli - bo 4,5g to malo jak na hardgainera! 6,7,8g to duzo \-) a 4,5g to tez duzo - ale dla endormorfkia ktorym pewnie jestes - albo polaczenie endo-ekto uwierz mi wiekszosc z nas jak zaczyna ma sporoa niedowage,mysli ze moze [...]
[...] 6. Jaja kurze całe/ makrela wędzona/inna ryba np. łosoś/ twaróg pólusty lub chudy+ oliwa Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem [...]
hehe, to bedzie na dwa razy. tak. w zasadzie kazde warzywo jest ok - jedynie inaczej trzeba traktowac zwykla fasole, groch, soje, soczewice, kukurydze, ziamniaki - to juz sa zrodla weglowodanow (soja rowniez bialka, acz roslinnego, wiec takiego, ktore nie powinno byc podstawowym zrodlem), a nie warzywa ktore mozna jesc w duzych ilosciach spokojnie [...]