na tunczyka polecam jajecznice o_O skladniki: 4 bialka, 1 zoltko, puszka tunczyka, troche oliwy z oliwek (mozna pominac), duza patelnia przygotowanie: wszystko wrzucamy na patelnie i robimy na srednim ogniu okolo 3-5 minut, az sie wszystko zrobi na twardo i troche pozostalej wody wycieknie z tunaka smakuje wysmienicie, zapycha mocno tak ze juz sie [...]
1. kurczak (100g) 21,5/0/1,3 orzechy wloskie (10g) 1,6/1,2/6,3 buraki tarte (200g) 3/14,6/0,2 pomidory (100g) 0,9/2,4/0,2 lacznie 27/18,2/8 kurczaka do 150g, brak węglowodanów złożonych o niskim IG, buraki nie są najlepsze, mają kosmiczny IG - zupełnie zbędne na redukcji, warzyw nie wliczaj do bilansu, ale staraj się nie jeść ziemniaków, [...]
jw to samo tyczy sie kurczaków, jajek (jesz 8 jajek dziennie, będziesz miał cholesterol na starość) przykładów jest tysiące. Co do spalacza, jest to tylko dodatek do diety, treningu i aerobów. Spróbuj SCROCH zbiera pochlebne opinie. Co do treningu, nie jest to typowy trening nastawiony na redukcje. Polecam ci to: [...]
źle mnie zrozumiałeś chodzi tu o białko jajka, które zajmuje w całym jaju ok 20g reszta to żóltko... jesli się nie mylę...później sprawdzę i potwierdzę...
A czy takie cos jak jadalem to ma sens ? Czy to bardije zalosne niz zdrowe i dajace efekt xD? Sniadanie: witaminer + rutinoskorbin + woda 250 ml mleka 0% + 5 g kakao pomidor 100 g piersi z kurczaka 100 g ryzu brazowego 18 ml oliwy z oliwek/olej lniany - co 2 dni roznie :) (lyzka ma 9 ml u mnie wiec jest 18) xD 80 g gruszku zielonego zielona [...]
Ja jak nie mam czasu na sniadanie 250ml mleka wlewasz do blendera Wsypujesz 100g owsianki (czekasz 5min) 2bialka jaj, jedno zoltko Duza lyzka masla orzechowego 30g bialka w proszku Miksujesz i pelnowartosciowe sniadanie gotowe, nie brzydnie ja moge pic codziennie
kolejne pytanie dotyczy kwestii ściśle technicznej;) jak zrobić omlet brzózki BEZ TŁUSZCZU? czy można go np.upiec w piekarniku? (ja w ogóle mam pecha z tym omletem,zawsze mi się rozpada jak przewracam na drugą stronę i w ogóle wydaje mi się zbyt tłusty z patelni...) to moje ulubione danie potreningowe ostatnio:)
Witaj, Duże jajko (L 63-73g) waży średnio 68g plus-minus 5g, waga skorupki mieści się w granicach tolerancji (ale osobiście nie ważyłem), jajko ugotowane powinno ważyć tyle co przed gotowaniem (ale nie przeprowadzałem takiego testu ), smażone plus-minus to samo = ewentualny tłuszcz, który był użyty do smażenia. Samo żółtko - tego nie wiem Pozdro [...]
Posiłek 1 Placek - 4 białka + 2 żółtka - 100 g płatków owsianych - 1 średni banan - 60 g jogurtu naturalnego Posiłek 2 70 g pieczywa żytniego pełnoziarnistego 150 g piersi z kurczaka Posiłek 3 200 g ryby SOLA 150 g Warzyw - Każdego dnia co innego. Posiłek 4 100 g makaronu żytniego 150 g warzyw Posiłek 5 po treningu 1 banan [...]
tak jak pisalem teraz nie jem ryzu/kaszy,ale ciemne pieczywo....nigdy nie mialem informacji ze kasz/ryz/ciemne pieczywo jest zle na redukcji...wszyscy tylko ograniczaja ich spożycie. wiec sniadanie 1 zoltko 5bialek jaj 60g platkow owsianych....posilek2: 150g tunczyka w wodzie /oleju(olej odlewam)i do tego ciemna bulka/chleb posilek 3 :200g [...]
nie masz co się przejmować, początki zawsze są trudne, ale trzeba walczyć. Przyznam, że Twoja dietka to tragedia, ale coś z tym się da zrobić. będziesz tworzyć już jadłospis to mnoja rada jet taka: jako białko uwzględnij: mięsa, ryby, nabiał nie zawalony cukrem do potęgi n-tej, jaja ( w całości) jako węgle uwzględnij: ryże- białe, basmati, [...]
BTW. zastanawia mnie jedno. przeczytalem juz duzo waszysz wypowiedzi i wnioskuje, ze czesc z Was je jajecznice bez Zoltek albo suwa same Bialka z jajek, bo boi sie o cholesterol, albo wolniejszy rozklad bialek podczas gdy zoltko jajka ma wiecej bialka. A nie boi sie brac odzywek, ktore w wiekszosci moze w malym stopniu ale zle oddzialywuja na [...]
jeszcze jedno pytanie ..jak wiadomo to zółtko podnosi poziom cholesterolu ..to czy jak bede jadł samo bialko bez zóltka czy nie podniesie to cholesterolu we krwi ..powiedzcie moze po ile jaj dziennie jecie i czy całe czy samo bialko?
Nigdy z lodowki jaj nie biore tylko przewaznie swieze z kurnika, gora z wczoraj i zawsze do zimnej wody a i tak jakies czasami peknie;/. Jak troche nadpeknie to nie problem ale jak cale prawie "wybucha" i zoltko sie gotuje osobno a bialko osobno to juz nie bardzo do jedzenia sie nadaje heh. Ale wina chyba skorupek bo ostatnio sa jakies [...]