jasne że tak. może spróbujesz czegoś innego: placuszki: 250g sera twarogowego półtłustego 2jaja pół szklanki płatków owsianych ugotowanych na mleku 0.5% (tyle żeby zalać te płatki) łyżka otrąb garść orzechów. 1)mleko zagotuj z łyżeczką masła, dodaj do niego płatki, otręby, orzechy i ugotuj całość. 2)twaróg rozdrobnij, połącz z jajkiem. 3)twaróg [...]
Nie wiem czy taka dieta będzie dobra. Z tym, że nie do końca zgadza mi się ilość białek, węglowodanów i tłuszczy. Obliczyłem na podstawie jednego z postów, że dziennie potrzebuje ok 456 kcal białek (114g), 1343,6 kcal węglowodanów (149g) i 342 kcal tłuszczy (85,5 g). Chciałbym też zamienić glukozę krystaliczną i twaróg na coś innego. Więc dieta [...]
na śniadanie jedz około 5 jaj z tego jedno żółtko, żółtka odstaw do kubeczka i zjedz je nocą z 2, reszta pewnie przyda sie rodzicom do gotowania. i przed snem zamiast 200g twarogu zjedz 100 i jak napisałem wyżej ze zdrowymi tłuszczami
Nie no na surowo to byś ich raczej nie pochłonął sraczka jak nic =] ... 3jaja kurze całe , w sensie ze białko + żółtko Około godziny staraj sie jeść przed treningiem i bedzie dobrze. Pozdrawiam
oczywiscie khaine ma racje - w 100g jajka jest 12,5g bialka i ok. 10,5g tluszczu. czyli w sredniej wielkosci jajku (powiedzmy 50 g) przypada ok. 3,5-4g bialka oraz 5g tluszczu na zoltko i 2,5-3g bialka na bialku. mysle ze rozwialem juz wszystkie watpliwosci
cholesterol spozywany ma sie nijak do tego we krwi,zoltko zawiera cholinie,izontyl i lecytyne co nie pozwala na przyjecie przez organizm cholesterolu,a bez tl. nasyconych nie tworza sie hormony,ktore powstaja tylko z udzialem cholesterolu ,jaja zawieraj w zoltkach wiecej bialka,wszystkie skaldniki mineralne i pamietajmy z tego tworzy sie nowe [...]
Kazdy kto tu wejdzie tzn 90% powie zebys uzyl wyszukirarki zoltko to cholesterol niezdrowy bialko nie ma tluszczu ;/ spozywaj z glowa bialka jedz zoltka ogranicz. Bialko z jaja wolno sie wchlania... no i na koniec :D WYSZUKIWARKA!
cholesterol z pokarmow jest przyswajalny w niewielkim stopniu, predzej watroba wyprodukuje cholesterol w wyniku spozywania nadmiaru tłuszczy nasyconych i trans. Po za tym zółtko zawiera substancje niwelujące w jakims stopniu ten zły cholesterol (nazwy substancji nie pamietam). Białko z jaja gotowanego sie wchlania szybko.. vexel - jw. Zmieniony [...]
Ale ja mam dietke...W formie ugotowanej mi nie smakuja jajka...wkurza mnie zoltko bo nigdy nie jest idealnie twarde nawet jak gotuje je 10 min;/ A poza tym ugotowane ma nieprzyjemny zapach...A roznica w wartosciach jaja jest ugotowanego i surowego? Ja je chce pic wieczorem tak ok 10tej zamiast twarogu chudego...tak z 2 lub 3 jajka
No tak też czasem robię ale wtedy to już nie jako podbicie kalorii dla samego podbicia, tylko jako posiłek bo wrzucam tam jeszcze odżywkę czasem żółtko (jak się zblenduje z owocami to nie czuć, serio) jakieś ziarna zdrowe do tego. A soczki to jak już naprawdę nie chcę mi się jeść to żeby już jakiekolwiek kalorie były a chyba lepsze to niż pepsi.
tez uwazam ze Niemcom nalezalo sie jak psu buda i to od dekady, bardzo nie chcialem zeby to Argentyna wygrala za te mecze z Irane, Szwajcaria, Holandia gdzie nie potrafia w 90 minut nawet bramki strzelic wstyd takiego mistrza swiata byloby miec Mascherano piekny mecz gral wczoraj (choc uwazam ze powinnien dostac drugie zoltko ;-) ) zreszta w [...]
http://www.sfd.pl/W%C4%99glowodany_%2C_t%C5%82uszcze_%2C_bia%C5%82ka-t521473.html Po co zakładasz idiotyczne tematy? Użyj wyszukiwarki. Co do pytania nie tyle co umrzesz. Żółtko ma właściwości kwasu solnego. Mianowicie wyżre Ci żołądek, jeśli wcześniej nie zjesz niczego. pzdr
(...) Białka jaj to słabe źródło białka.. największe stężenie aminokwasów egzogennych, a zwłaszcza leucyny jest w żółtku. W dodatku żółtko jaj zawiera fosfolipidy, witaminy i składniki mineralne (...) Tu jest więcej info na ten temat: http://www.sfd.pl/Jajka_przed_czy_po_treningu_-t698689.html
jajko na twardo kroisz białko a zółtko odrzucasz, jajecznica z samych białek do tego 2 zółtka, lub jakiś koktajl np mleko jogurt naturalny, ser biały do tego z białka jajek ze 5 imiksujesz wszystko i wtedy tego białka nie czujesz lub białka ubijasz z nich pianke i jesz wtedy smaczniejsze - hmm wiecej pomysłów nie mam ..:mathisss:..