No właśnie byłem na pogotowiu dzis i powiedziałem lekarzowi co mi sie dzieje. Ale jak mnie osłuchiwał i zdjąłem koszulke to powiedział, że zniszczyłem sobie serce siłownią, zapytałem czyli co moze mi byc, to powtórzył, że zniszczyłem serce siłownią, i taka była gadka. :) Propa mam z dose, dużo osób bije z tego źródła co ja i nikomu sie to nie [...]
Wracając do tematu... Każdy nadmiar wpływa negatywnie na organizm, podobnie może być z kreatyną. Z doświadczenia wiem, że skóra w trakcie przyjmowania kreatyny jest podatna na uszkodzenia i ogólnie rzecz biorąc jest słabsza, ale w połączeniu ze zbilansowaną dietą możemy temu częściowo zaradzić. Możliwe, że jest to wynikiem retencji wody. Zaś pewne [...]
A ziemniaki wcale nie sa takie super Ziemniaki jedynie do pislku potreningowego jak najbardziej Glowne zrodla WW to-ryze barazowy/paraboliczny, kasze gryczana jeczmienna/kuskus, makaron razowy lub z maki drum, dobrej jakosci chleby razowe, na tych rodkuktach powinienes bazowac jako zrodlo WW. A tak po za tym to poczytaj na temat diet Zmieniony [...]
daj wiecej gainera, 100-120 jesli ma to byc posilek przedtreningowy oliwa z potreningowego do przedtreningowego, zreszta 25 ml przed treningiem to za duzo, daj z 15 a reszte do innych posilkow dodaj omega3 reszta wyglada ok ewentualnie jakies inne zrodla tluszczy, orzechy nasiona np
POSIŁEK I: 1. Kabanosy wieprzowe pikok pure (50g), dobra oliwa z oliwek (np. „ybarra” jest w carrefour) (25g), kilak listków sałaty, pomidor, ogórek, papryka, warzywa w dowolnej ilości, chodzi tylko o to, żebyś miał co polać oliwą, wiem, że to opcja mniej wygodna niż orzechy ale to zmiana konieczna, żeby sprawdzić jak zareagujesz na inne źródła [...]
Tutaj masz bardzo fajny artykuł - Pana Tadeusza - powinien wyczerpać Twoje wątpliwości: http://potreningu.pl/articles/3030/bialko-w-diecie-na-mase--wiecej-nie-znaczy-lepiej i z innego źródła: W wielu badaniach nie wykazano żadnego zysku z dostarczania nadmiaru białka np. „nie było różnic pomiędzy ilością białka które powstawało w organizmie [...]
Po co ci aż 6 posilków z twoim zapotrzebowaniem 4/5 spokojnie wystarczy. W pierwszym i 5 posiłku brakuje źródla białka, rodzynki też dobrym pomyslem nie są. Orzechy slonecznik i dynia w jednym posilku to też nie najlepszy pomysł, możesz sobie dodac troche np. do owsianych rano. Twarogu codzienie też lepiej nie jeść, nie jest to najlepsze źródlo [...]
cos slyszales, nic z pewnego zrodla ale to wystarczy, zeby dawac rady na forum...powinienes dostac bana, wiesz o tym?Pisanie takich bzdur moze byc niebezpieczne...
"Jedząc zgodnie z zasadami diety niskowęglowodanowej i bogatej w proteiny, oczywiście tracisz na wadze. Należy jednak pamiętać, że jest to niezdrowe. Poza tym nie jest to długotrwałe rozwiązanie - wyjaśnia Elisabeth Weichselbaum z British Nutrition Foundation." A czy jedzenie samych węgli jest zdrowe, nadmiar błonnika taki zdrowy znowu [...]
tam gdzie pisze "100g." możesz edytować na odpowiednią ilość 1 posiłek: brak źródła białka i tłuszczu - mogą być np. jajka, warzywa daj, mleko wlicz 2 posiłek: serek wiejski daj na noc, możesz dać jakieś mięso, chleb zamień na razowy, brakuje tłuszczu, warzyw 3 posiłek: może być, pamiętaj tylko o warzywach 4 posiłek: makaron daj durum, mało [...]
no dieta pomimo relatywnie wysokiej kalorycznosci trochę niedoborowa... brakuje wit D, kwasów omega 3, wit A, wapnia... poza tym po co aż 55g oliwy, przecież toi tylko dodatek, daj też inne źrodła tłuszczu trudno ocenić proporcje b/w/t bo nie wiadomo jaki bf
Masz 13 lat, jeśli będziesz stosował dietę przy której mdlejesz, nie masz siły na aktywność fizyczną to takie postępowanie może mieć tragiczne skutki! NIE MOŻESZ TAK ROBIĆ! Upatruj sukcesu w aktywności fizycznej. W Twojej diecie powinny znależć się: -żródła pełnowartościowego białka(różne gatunki mięs, nabiał, jaja, ryby); -tłuszcze(z produktów [...]
Cześć, najlepiej kupować tam gdzie mają produkty ze sprawdzonego źródła. Możesz zawsze w sklepie zapytać skąd biorą kurczaka i sprawdzić w Internecie miejsce pochodzenia. Dotyczy to nie tylko kurczaka ale również innych produktów mięsnych. Ja kupuję u rzeźnika lub w sprawdzonym sklepie mięsnym.