mam przerwe z bilansem na 0:) miałem dzisiaj jednak pobiegac...ale troche zimno jeszcze wic chyba zrobie sobie siłke:) ale powiem szczerze ze przy takich przerwach nicsie nie chce...jeszcze mam prace od 11-19 mega nudna wiec przychodze zmeczony i czasem ide spac zaraz po powrocie...od poniedziałku zaczynam TKD:) wiec trzeba sie jakos przygotowac:) [...]
[...] 1 tab Pierwsza przygoda z efka, rano naczczo minimum 12h przerwy od jedzenia i mnie wygielo, wystrzelilo. Bieg musialem przerwac po okolo 30min bo myslalem ze mam zawal, zimno dreszcze skupienie za mocne, zawieszalo mi wzrok na jednym miejscu, wrocilem do domu spacerkiem. Nie zjadlem sniadania ani obiadu, strzelba opadla jak po fecie, po paru [...]
[...] zawiera weglowodany zlozone i z tego co wiem sa one wolniej trawione od weglow prostych. Odnosnie mego sposobu na urozmaicanie dan z ryzu to tak : jem go przewaznie na "zimno" tak wiec dodaje do niego np. pokrojonego bananka albo jablko (bez skórki) albo niskotluszczowej smietany z odrobina cynamonu albo jaks mieszanke warzywna albo jem [...]
tamto sprzed 2tyg po treningu %-) a teraz coś na zimno sprzed chwili: http://imageshack.us/a/img547/4528/oeq0.jpg ehh, nie wiem co jest z tym sfd ale jak kliknie sie na zdj. p.p myszy na podglad zdjecia to tam ta jakoś jest niebo lepsza :-( Zmieniony przez - Hekade w dniu 2013-10-20 13:35:34
[...] max 1/2 miarki poleci. Nie wiem co oni tam maja dosypane ale legalne to raczej nie jest. Juz po 15 min w drodze na silke czulem sie jakbym amfe wciagal... Strasznie mnie pobudzilo... Po pol godz treningu dostalem jakis dzwnych dreszczy i mimo ze bylem spocony intensywnym treningiem to bylo mi zimno ;D pierwszy raz sie z takim czyms spotkalem...
[...] tkankę tłuszczową, to jesteś w wielkim błędzie. To że w środku lata potrafisz się spocić na "szczur", nie oznacza, że leci z Ciebie tłuszcz. Przeciwnie, zimą gdy jest zimno znacznie łatwiej jest tracić wagę, gdyż organizm zużywa więcej energii na ogrzanie ciała. W spalaniu tkanki tłuszczowej liczy się przede wszystkim wydatek energetyczny [...]
No krio to zimno, tyle, że temperatura azotu czy dwutlenku węgla, a termosu z lodem jest trochę inna :-). Chodzi tu o efekt stymulacji. Po krioterapii następuje w drugiej fazie zabiegu ogólne, miejscowe pobudzenie metabaolizmu. Czy jakoś tak :p
[...] i dopiero w domu to zobaczyłem... Ale oddałem ją dla ojca, ktory to głównie pichci w domu, i co sie okazało- stwierdził, że od tej pory kupuje tylko taką a olej wywala... :-] Więc mimo tego, że musiałem jechac do sklepu po właściwą oliwę, przekonałem rodzinę do zastąpienia zwyklego oleju przez mieszanke (rafinowana oliwa+tłoczona na zimno oliwa)
[...] musi zawierać odpowiednią ilość omega-3, w tym DHA i EPA - producent powinien napisać jaką metodą otrzymał olej, najlepiej, aby obyło się to bez użycia temperatury, czyli na zimno - opakowanie dobrze, by było małe - zwracajmy uwagę na termin przydatności - zapach, to kolejny ważny aspekt, olej nie może mieć nieprzyjemnego zapachu, gdy duże [...]
Przeczytałem s.m.p.a. i z tego co wyczytałem oliwe z oliwek daje się na zimno do jedzenia. Więc czy jak zrobie na niej jajecznicę to nie straci ona swoich właściwości ( witaminy, kwasy omega 3,6, 9 ) ? Ja lubie jajecznicę taką dość mocno ściętą. I czy nie jest to marnotrawstwo oliwy, bo przecież zawsze troche jej zostanie na patelni, nawet jak po [...]
[...] Z tym ze to nie taki olej ze sklepu typu Olej rzepakowy 2939239 tłoczenia w butelce jak do środków czystości tylko normalny olej w szlanej przyciemnianej butelce tłoczony na zimno, czy nie jest to wielki grzech? Osobiście lepiej mi podchodzi smakowo niz oliwa bo jest bardziej obojetny jesli chdozi o smak Jeszcze mam pytanie dot. Podudzi kurczaka, [...]
[...] omega 6 co nie jest zdrowe). Taki wysokooleinowy ma lepszy profil od oliwy z olwek (oliwa około 70% MUFA, słonecznikowy wysokooleinowy >70% nawet 80% MUFA, więc lepszy i na zimno i do krótkiego smażenia). Poza kwestią profilu tłuszczowego, słonecznikowy zawiera aż 29% RDI witaminy E w łyżce, podczas gdy oliwa tylko 10% RDI. A dostarczenie [...]
zgodnie z KK to w obronie koniecznej możesz użyć tego co masz pod ręką, jednak o przekroczeniu jej granic będą decydować na sali sądowej lub w Prokuraturze, zza biurek na zimno itd. więc jeżeli będziesz bronił się przed zbirem, który ma dobrą papugę, trochę kasy i sprytu to napewno przekroczysz granicę obrony koniecznej :)tak wyglądają realia... [...]
[...] się wybrane stawy, fragmenty skóry czy mięśnie. Niskie temperatury stosowane przez krótki czas dają efekt przeciwbólowy i relaksacyjny. Średni i długi czas ekspozycji na zimno powoduje hamowanie bolesnych procesów zapalnych, miejscowe obniżenie metabolizmu oraz skurcz naczyń. Skierowanie na takie zabiegi wystawić może lekarz ortopeda, czy [...]
Bo pewnie zimno mu - > tam wieje. Mnie też jak owieje jakikolwiek wiatr, to nagle mnóstwo zaczynam tego produkować.... Lekarze u mnie podejrzewają refluks, i niedługo na niego będę się leczyć.. Bylem u prof. Krzeskiego w Warszawie i po oględzinach stwierdził, że trzeba wyciąć małżowiny nosowe środkowe z obu stron i poprawić na nowo operację [...]
Wywal kofeinę wieczorem, kup sobie coś na obniżenie ciśnienia lub jakieś ziółka uspokajające, dodatkowo czosnek, ZMA, zaraz po treningu dużą dawke magnezu. Też tak miałem tylko że mi się wieczorem robiło zimno, miałem gęsią skórke i nie mogłem przez to zasnąć, zrezygnowałem z pobudzaczy przed 18.00 i wszystko się unormowało.
Czy do grillowania mogę użyć patelni grillowej? Sałatki na zimno. Bardzo je lubię w wersjach z majonezem lub/i śmietaną. Np. śledź z sałatką majonezowo-smietanową z ogórkiem albo tuńczyk z ryżem, kukurydzą, majonezem i pietruszką. Czy takie sałatki ze 2 razy w tygodniu mogą być? Zastanawiam mnie jeszcze taka rzecz. Czy ryba po ugotowaniu, [...]
Jeżeli wymieszasz płatki z jogurtem i zostawisz na noc do nasiąknięcia IG też wzrośnie. Płatki owsiane zmielone i pomieszane z wodą czy mlekiem, mimo że na zimno też będą miały większy IG. Obróbka termiczna, zmielenie, rozwodnienie - wszystko podniesie IG ponieważ zmienia się struktura skrobi w produkcie i przy zwiększonej "papkowatości" skrobia [...]