Wiek 17 lat wzrost 173 waga 65 % tkanki tł. 12 Aktywność fizyczna 3x tydzień siłownia 60-70min od pon do sob praca fizyczna od 5.00 do 7.00 i od 15.30 do 17.30 5.Mutant mass 130g B26 T9 W85 kcl 525 6.Musli 100g+300ml mleka B21g T12g W79g kcal503 8.Makaron 130g+pierś.kur.100g+15g oliwy z oliwek B37 T22gg W96g kcal 736 10.30.5 jaj gotowanych B33 [...]
[...] Wiek: 22 lata Testosteron: 1.56 ng/ml NORMA: 2.84 - 8.00 F-Testosteron: 1,6 pg/ml NORMA: 8,9 - 42,5 TSH: 2,18 ml/l NORMA: 0,3-4,0 Przy okazji zrobiłem kilka mikroelemntów zelazo wapń sód , potas w normie , magnez zanizony 1.0 Co tych wynikach sadzicie chyba jest tragicznie... Ogólnie mam złe sampoczucie czuje sie ociezały. Czasami jest lepiej [...]
[...] 1.56 ng/ml NORMA: 2.84 - 8.00 F-Testosteron: 1,6 pg/ml NORMA: 8,9 - 42,5 TSH: 2,18 ml/l NORMA: 0,3-4,0 Przy okazji zrobiłem kilka mikroelemntów zelazo wapń sód , potas w normie , magnez zanizony 1.0 A teraz moje pytanie jak mugłbym sobie zwiekszyć poziom tescia poniewaz źle sie z tym czuje. Dieta chociaż prubowałem [...]
Praca która zwyciężyła w konkursie firmy TREC TEMAT:Beta-alanina we wspomaganiu wysiłku fizycznego. Funkcja fizjologiczna i spodziewane efekty suplementacji w różnych dyscyplinach sportowych. .................................................................. β-alanina czy zasługuje na swoje miejsce w „alfabecie" suplementów ? 1.SŁOWEM [...]
Dobre rady Nie wychodź z domu bez śniadania! Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Dostarcza nam energii potrzebnej do odpowiedniego funkcjonowania naszego organizmu w ciągu całego dnia. O ile rezygnacja z późnej kolacji może mieć korzystny wpływ na redukcję wagi ciała, to w przypadku rezygnacji ze śniadania bywa przeciwnie. [...]
w jakich produktach znajduję się żelazo muszę go ograniczyć z powodu nadmiaru go w organizmie boję się trochę byłam u lekarza i kazał mi go ograniczać ale nie wiem dokładnie w czym występuje, w jakich produktach....... nigdy wcześniej tego nie miałam zawsze było wporządku
początkowy bilans ustawiłbym 0 z czasem odejmował : ) ale to tylko moja sugestia, co do III i IV posiłku to wrzuć warzywka : ) nie nazywaj miary "łyżką oliwy" : ) 20ml wystarczy wywal oliwe ze sniadania :) dodaj ją do obiadu np do salaty lodowej z pomidorkiem i ogoreczkiem : ) kasza ok po treningu polecam 50g ryżu basmati , co do [...]
Jakiś czas temu postraszyłem Was mykotoksynami w pieczywie Uważam że jest to ważny temat i warto o nim rozmawiać Dodatkowo forum porusza wiele kwestii na temat substancji antyżywieniowych... A ja przygotowuje się do założenia nowego (uważam ciekawego a przede wszystkim niezwykle przydatnego) tematu o którym mówi się zdawkowo bez przytaczania [...]
Skład Skład w: porcji (60 g) 100 g Energia 226 kcal / 950 kJ 377 kcal / 1583 kJ Białko 50 g 77,3 g Węglowodany 3,9 g 6,5 g Tłuszcze 1,9 g 3,2 g Witaminy (rozpuszczalne w tłuszczach) Witamina E - alfa-tokoferol 15,3 mg Witamina A - retinol 1,0 mg Witaminy (rozpuszczalne w wodzie) Witamina C (jako kwas [...]
[...] ze nie wiadomo od czego to jest, bedzie trzeba porobic jakies badania- lapie mnie to raz na rok i trzyma przez 2-3 dni. Byc moze ostatni piwak wyplukal ze mnie wapn i zelazo Zwiekszylem dawke "frika" i trening byl naprawde udany obecnie zaczynam trening 13-14, jest malo ludzi i niestety nie ma komu zarzucic ciezarow Mam pecha z [...]
Skład nie ma tutaj nic do rzeczy. Chodzi mi o dawkowanie. Wartość energetyczna 9,5kcal Białko 2,4g Wapń 500mg Żelazo 18mg Jod 112mcg Magnez 100mg Cynk 20mg Miedź 2mg Mangan 5mg Potas 10mg Choline Bitartrate 50mg Inositol 10mg Para amino benzoic acid 25mg Rutin 25mg Citrus bioflavonoid 10mg Witamin A 50000IU Witamina C 250mg Witamina D 400 IU [...]
Udziec jest super! Się zgadzam Natarłam przedwczoraj wieczorem i zostawiłam na noc w lodówce, wczoraj piekłam. Bardzo mi smakuje, nie zeschło się, co tym bardziej cieszy, że ze mnie taka kucharka jak z koziej dupy trąbka Jedyne co mi się nie podoba to to, że do pieczenia szło samo marynowane mięso a po pieczeniu w naczyniu było od groma wody... [...]
Loren zdobył status doktora w 1981 roku na Uniwersytecie w Utah, natomiast od 1982 roku aż do teraz, jest profesorem na Uniwersytecie na wydziale „Health and Exercise Science" w Colorado . Loren Cordain jest sławnym na całym świecie specjalistą, promującym sposób żywienia, w jaki odżywiali się nasi przodkowie. Jest autorem kilku książek [...]
Więc w pierwszej kolejności odp na Twoje pytanie Tomek-timi Odnośnie kurczaka... Jeżeli chodzi o tematykę mięsa aby powiedzieć jakieś wnikliwe bądź zagadkowe rzeczy to musiałbym się wczytać w lekturę W weekend akurat będę miał okazję porozmawiać z technologiem mięsa to może zarzuci mnie czymś ciekawym i wtedy z pewnością takowe informacje przekażę [...]