Z tym Asiu że chodzi tu nie tylko o wodę, widzisz jeżeli chodzi o równowagę kwas-zasad. to wygląda to następująco: Spożycie produktów o działaniu alkalizującym powinno pokrywać aż 80% dziennego spożycia produktów żywnościowych natomiast 20% to produkty o działaniu kwasowym. Niestety w naszym obecnym społeczeństwie spożycie wygląda odwrotnie. [...]
Zakwaszenie nie jest alergia nie powoduje żadnych wysypek, kaszlu itp. Idź zrób szczegółowe testy alergiczne i z wynikami do dobrego alergologa on cie pokieruje do dietetyka albo sam ułoży diete. Tak btw kaszel jest oznaka zasadowicy nie zakwaszenia i pot zawsze jest kwaśny
Brak warzyw w pierwszym posiłku, albo innego alkalizatora. Daj pomidora, żurawinę. Wyliczenia wyglądają ok. Ale brak warzyw jest niedopuszczalny. Brokuły/szpinak/pomidor/sałata/ogórek... koniecznie! Zakwaszenie nie jest czymś wesołym Sos lepiej jakiś naturalny, na bazie przecieru pomidorowego, ale ujdzie. 1) Możesz po pół roku, możesz po roku. [...]
[...] PH. Beta - Alanina jak najbardziej, ale tylko w wysiłkach beztlenowych, gdzie naprawdę można się zakwasić. Na wysiłki tlenowe (poniżej progu beztlenowego, a tym bardziej tlenowego ) gdzie zakwaszenie nie sięga więcej niż 4mmol, wydaje się to być zbyteczny proch. Z drugiej strony znam niewiele sportów, w których nie używałoby się beztlenu :)
Chciałem to samo wrzucić co TomQ. Pilnuj ilości zielonych warzyw w diecie, a zakwaszenie organizmu nie powinno być problemem. 1-1,5kg zielonych warzyw dziennie powinno załatwić sprawę. Zwłaszcza brokuły, brukselki, szpinak, sałata.
"Po krotce okazuje sie iz coponiektore kwasy potrafia zmienic sie w odpowiednim srodkowisku itd w zasady. Stad jedzac owoce ktore maja odczynnik kwasny obnizamy zakwaszenie organizmu poniewaz dzieki przemiana zachodzacym w naszym organizmie owoc zmienia swe PH na zasadowe." poprosze o jakies źródła naukowe bo brzmi to bajecznie [...]
Długotrwała ketoza powoduje obniżenie pH => czyli pojawia sie kwasica. Zakwaszenie upośledza funkcję mięśni i hamuje aktywność wielu enzymów, np. regulacyjnych w glikolizie. Widzisz efekt, po alkalizacji, enzymy uzyskały optymalne środowisko i ruszyły z pracą, czego efektem może być podniesienie temperatury. Jeśli ketoza była dłuższa, to teraz [...]
[...] niż drób, nic nie zmieniasz. Idąc tym tropem, wykreśl sery, słodziki, makarony i ryże, oraz ciesz się zbyt zasadowym odczynem organizmu :-) Pozdrawiam Jeszcze dodam, że zakwaszenie organizmu jest bardzo widoczne na diecie proteinowej, a wiele osób korzystających z niej po dodaniu jakiegoś kleiku do jadłospisu wyszło z depresji %-) Gdy dieta [...]
[...] stanowią przeciwwagę dla produktów typu ryż, kasze, płatki - które go zakwaszają. Kiedy brak równowagi - jest problem i ze spalaniem tłuszczu i z budowaniem mięśni, bo zakwaszenie sprzyja katabolizmowi. Czosnek, cebula - regulują poziom cukru we krwi, poprawiają gospodarkę tłuszczową - też są bardzo przydatne. Ogólnie warzywa i owoce mają [...]
to że ktoś ma np 18 lat nie oznacza, że nie może mieć zawału serca. Zakwaszenie to inna para kaloszy i cie nie zabije, a ekstremalnie wysokie HR owszem.
czytalem o tym zakwaszeniu i tam pisze ze mozna kupic "Proszek Zasadowy doktora Auera" dobre to? ile tego jesc? czy sa jakies inne suplementy na zakwaszenie w sklepie sfd?
[...] czy warzyw, piłem mało wody: http://www.dobradieta.pl/rownowazniki.php Wniosek jest taki: - albo będę jadł więcej białka i zrzucę brzuch, poprawie sylwetkę ale pogłębie zakwaszenie - albo spróbuje powalczyć z dolegliwościami trawiennymi ograniczając białka i zwiększając ilość owoców i warzyw ale za to ciężko będzie mi zrzucić tłuszcz przez [...]
[...] informacje: 1. Dietetyk z którym rozmawiałem w instytucie żywienia w warszawie podczas wizyty jakiś rok temu na moje pytanie o to czy kreatyna ma jakiś negatywny wpływ na zakwaszenie organizmu odpowiedział żebym się trzymał z daleka od sterydów. 2. O BCAA trochę poczytałem, wiem już że jest to temat rzeka. 3. Nikłość wpływu na organizm [...]
[...] kwas solny ). Przyczyny mogą być bardzo rózne. Na początek dobrze by było zmienić dietę na taką, która zawiera mniej produktów kwasotwórczych Czy przyczyna zgagi moze byc zakwaszenie organizmu? Raczej odwrotnie... "... Nasze nawyki żywieniowe i styl życia powodują jednak ciągłe zakwaszanie, które w końcu doprowadza do zużycia rezerw i [...]
[...] są wskazane jak najbardziej , nawet na redukcji, ale oczywiście w mniejszej ilości razem z BCAA i Glutą. Białko po treningu zaraz to najgorsza rzecz jaka może być -->zakwaszenie organizmu murowane. Dobra też jest metoda z węglami na noc , coraz więcej Polskich kulturystów stosuje węgle na noc (tylko muszą być o niskim IG do 55 --> ryż [...]
[...] stopien wtajemniczenia ") ma poulkadane zycie pod treningi ) wtedy jego spozycie bialka moze wynoscic nawet 3,5 g/kg wagi ciala. UWAGA : nie kazdy organizm znosi tak potezne zakwaszenie , naewt mimo stosowania proszku zasadowego i inn. jednak kiedy nawet ten sam zawodnik nie stosuje saa jego zapotrzebowanie na bialko spada do kolo 2 - 2,5 g/kg [...]
Pokaż zdjęcie poglądowe, jeżeli masz rzeczywiście taki bf, to pnad 3000kcal może być zbyt dużą ilością. Twoje podejście średnio mi się podoba - ograniczenie warzyw to świetny sposób na wpędzenie się w niedobory i zakwaszenie organizmu, trening na siłowni i aeroby 5x w tyg to też średnio szczęślowy pomysł.