[...] wiem jak to nazwać)pewną potrawe.Mianowicie sypię paluszki100g,(tylko nie słone! , mogą być nawet sezamowe)dość mocno zdrobnione,pół banana no i do tego jogurt mały i trochę mleka(ok100ml).Bardzo mi smakuje a węgla naprawdę spora dawka.Same paluszki zawierają ok 75g węglowodanów złożonych,banan zawiera proste,ale nie wiem dokładnie ile.
w 100g paluszków jest przeważnie około 75g węglowodanów,głównie złożonych.banan zawiera węgle proste,ale dokładnie nie wiem ile,zresztą kto by tam ważył.
- 1 jabłko - 250g mleka - 1 łyżeczka miodu (15g) - 2 łyżki płatków owsianych (30g) - 2 łyżki mleka w proszku lub zagęszczonego (30g) może mi ktoś wyliczyć z tego koktajlu ile tu jest: białka węglowodanów tłuszczy kalorii
[...] mieszanki keksowej(rodzynki itp) -pol kostki twarogu poltlustego Nie czytalem wszystkich postów wcześniej,więc mogl sie powtorzyć. Koktajl słodki i myślę,że prosty w przygotowaniu,bez żadnego kobinowania jajami czy cynamonem.Zawiera ok 35 g białka i ok 40 g węglowodanów(możliwa duża tolerancja). Oczywiście wszystko dokładnie wymieszane,polecam
[...] zabezpieczą Twoją masę mięśniową w okresie około treningowym, mam tu na myśli polecaną przeze mnie recepturę, czyli przed treningiem conajmniej 10g BCAA + nie więcej niż 20g węglowodanów, a po treningu 30g odżywki białkowej + 10g EAA + 2-3g kreatyny oraz podobna porcja węglowodanów jak przed treningiem. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to [...]
Cześć! Obecnie powinieneś rozpocząć redukcję. Aby to zrobić zacznij od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Na redukcji starałbym się wybierać pokarmy, które spowodują, że [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się by białko było równomiernie rozłożone na wszystkie [...]
Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Następnie zerknij sobie na ten link i sprawdź, który plan [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Następnie w trakcie redukcji możesz dorzucić suplementy [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] tłuszcze to źródła energii. Aczkolwiek tłuszcze grają również bardzo ważną rolę w pracy układu hormonalnego. Także generalnie nie ma znaczenia czy jednego dnia zjesz więcej węglowodanów, a mniej tłuszczu lub odwrotnie. Jednak żeby ustrukturyzować sobie odrobinę dietę, zachęcam byś dni gdzie spożywasz więcej tłuszczu były wtedy gdy nie trenujesz, [...]
[...] o koncentrat białka serwatkowego, niektóre nawet o słabej jakośći białka roślinne lub suszoną serwatkę (to w ogóle skreśla produkt z listy choćby 'przyzwoite' - mały udział węglowodanów prostych (cukrtów) w całej puli węglowodanów - świetny stosunek ceny do jakości i ilości - bardzo smaczne warianty smakowe Jeżeli szukasz wysokiej klasy [...]
Cześć! Piszesz o dostarczaniu kalorii głównie z pieczywa, które jest głównie źródłem węglowodanów, a co z tłuszczami czy białkami. Myślę, że spożywanie węglowodanów, głównie z pieczywa nie zawsze może mieć dobre skutki. Nie chodzi mi o gluten, lecz o mykotoksyny, które mogą być w zbożu, z którego produkowany jest chleb. Jeżeli masz ochotę na [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Pamiętaj by posiłki były zbilansowane i każdy zawierał białko, [...]
Berberyna w ostatnich latach to co raz bardziej popularna substancja Stosowana zarówno w okresach redukcji tkanki tłuszczowej, a także przy budowie masy. Również istotna dla osób chorych na cukrzycę lub tych, którzy muszą kontrolować gospodarkę glukozy we krwi. Berberyna wykazuje silne działanie biologiczne, niekiedy porównywalne nawet do [...]