Temat jest rzeczywiście promocyjny co może trochę utrudniać osiągnięcie kompromisów :) Każdy szczegół jest istotny także warto analizować wszystko pod różnym kontem Każdy wyrzut insuliny czemuś służy Z pewnością wyrzut powodowany hydrolizatem jest mniejszy aniżeli przy glukozie przez co moc czyszcząca krwiobieg jest mniejsza aniżeli po podaniu [...]
Zgadzam się z wieloma postawionymi przez Ciebie wnioskami (np. zasadność przyjmowania hydrolizatów przy alergiach pokarmowych), a z niektórymi się nie zgadzam, na co już wcześniej zwróciłem uwagę. Nie będę się odnosił od całości Twojej wypowiedzi, ponieważ chcąc nie chcąc występuję tutaj w roli umiarkowanego sceptyka, a sam temat ma charakter [...]
To co piszesz jako dyskusje do mojego przedostatniego akapitu jest faktycznie prawdziwe biorąc pod uwagę to że organizm podczas treningu czyli w trakcie wysiłku i wyczerpywania zapasów sięga po składniki z krwiobiegu i nie potrzebuje do tego celu specjalnych udogodnień Coś w stylu "jest głodny to bierze" mi jednak bardziej chodziło o [...]
W hydrolizie kwasowej dochodzi przede wszystkim do strat tryptofanu, stąd też znając aminogram białka serwatkowego i mając przed oczami etykietę z konkretnego preparatu zawierającego WPH, można stwierdzić jaką metodą został otrzymany, nawet gdy informacji takowej producent nie podaje. Bez wątpienia hydroliza enzymatyczna jest metodą bardziej [...]
Kazeina jest dobra na noc, w dzień nie. Tutaj kompletnie odwraca się twój zamysł. Bo skoro chciałeś WPI to zależało ci na szybkiej wchłanialności, natomiast kazeina da ci efekt odwrotny.
wrzuć fotkę tego produktu z tego co mówisz jest to izolat białek mleka, a nie izolat białka serwatkowego, którego w tej cenie j/w nie uświadczysz raczej. Białka mleka składają się w 20% z frakcji serwatkowych i w 80% z frakcji kazeinowych. Możesz brać jeśli chcesz ten wór, choć nikt nie gwarantuje że w środku jest to co na etykiecie. A nawet [...]
widze róznice między WPC i WPI napisałem tak tylko dla przykładu. Właśnie chciałem opinii, a nie przypuszczeń, bo to mogę sam wysnuć, a opinie może dać ktoś kto stosował dany produkt. W każdym razie dzięki za poświęcony czas i wypowiedzi. Z nadzieją czekam jednak na opinie kogoś kto to stosował.
Nie widzisz różnicy pomiędzy wpc a wpi? Wspomniana ostrowia WPC kosztuje aktualnie 40zł za 900g. Ceny izolatów rozpoczynają się od około 70zł za kilogram i nie są pierwszej jakości. Ovopol to przeżytek i osobny temat. Z mojej strony to już wszystko. Pozdrawiam. Zmieniony przez - Amentoris w dniu 2011-09-05 18:21:43
sluchaj - pytasz o opinie.. i je dostajesz... osobiscie też nie wierze w te WPI ... noale mooooze ... mooooze... jednak by nie ryzykowal.. w razie czego 600zl w dupe i do kibla bo sensacje zoladkowe..maly po takich bialkach nie wiadomo czego sie mozna spodziewac.. a ostrowia miala robione badania.stad sie utrzymala wsrod zorientowanych [...]
a co powiecie o ostrowi czy ovopolu? Czy to że są w niskiej cenie oznacza że to nie białko tylko odpady? Przecież większość forumowiczów tak je zachwalają. Nie mówie że nie macie racji, ale po prostu te WPI wydaje się ciekawe.
Zrozum. Nierealne jest by ktokolwiek sprzedała wpi w takiej cenie. Na allegro również sprzedają "izolat" nawet po 16zł za kilogram, lecz naprawdę jest to zwykły odpad po produkcyjny. Twoje pieniądze i zrobisz jak zechcesz.
no właśnie nie ma co sugerować się ceną.. tani to od razu wałek? może jednak warte spróbowania. żaden z nas tego nie brał więc cięzko mówic. na worku napisane jest milk protein izolate więc może i wpi.. z drugiej str napisać to można sobie wszystko.. sam nie wiem co o tym sądzić
mam możliwość kupienia WPI ingredia w dobrej cenie. ale nigdzie nie mogę nic znaleźć na temat tego białka. czy ktoś miał z tym styczność?? bede wdzięczny za pomoc..
Po raz kolejny nie zgodzę się z Tobą Kazam Otóż hydrolizat hydroliazatowi nie jest równy Jest kilka metod produkcji hydrolizatów Najczęściej spotykane to kwasowa enzymatyczna oraz obecnie rzadziej zasadowa i kilka innych mało spotykanych wraz z modyfikacjami wyżej wymienionych Należy prześledzić dwie pierwsze kwasową i enzymatyczną Kwasowa jest [...]
[...] hydrolizat nie ma zwyklych i niezwyklych hydrolizatow a nie znajac stopnia hydrolizy waszego surowca ciezko cos o nim powiedziec zreszta to niewazne bo i tak rownie dobrze mozna stosowac wpi zamiast wph i oszczedzic kase http://www.sfd.pl/Bia%C5%82ka__POR%C3%93WNANIA_dot._szybkosci_trawienia%2Cpoziomu_insuliny%2Cetc.-t722189.html#post2 badanie 5
110-190 - prawidłowy po jedzeniu po podaniu insuliny pewny jestes co do tego ?? zalezy tez pewnie od posiłku ale zdrowy człowiek sportowiec nie bedzie raczej miał cukru przykładowo 180 po posiłkowo a co dopiero po podaniu slinu cos zawyzyłes tą norme chyba co do testu na slin to siedze i układam szame i mysle ze było by ok niech ktoś rzuci okiem [...]