Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
No dieta całkiem ładnie wygląda, dorzuciłbym nieco warzyw. Generalnie tłuszcze masz na dobrym poziomie, przy Twojej wadze 50-75g tłuszczy wystarczy. ;-) Co do tłuszczy, to możesz je brać z: - wieprzowina, wołowina, tłuste ryby, - awokado, oliwki, wiórki kokosowe, orzechy, - masło (ale prawdziwe, nie te miksy tłuszczowe), - tłusty nabiał. Co do [...]
Był off-topic, a ja grzecznie wracam do dziennika treningowego :) 19.05 DT - HELL YEAH! Samopoczucie zdecydowanie lepsze. Melduję wykonanie treningu B w 100%! Dziś było mocno i bardzo intensywnie. No dobra, trochę oszukiwałam przy scyzorykach - ze względu na brzuch. Jak na drugi dzień @ trochę mniej poweru jak zazwyczaj, ale satysfakcja [...]
21.05 DNT Wczoraj miałam tzw. atak celiakowy. Podobno objawy choroby utrzymują się do pół roku po ostawieniu glutenu i czasami tak miewam. Sampoczucie koszmarne, ostry ból brzucha, brak motywacji i sił na cokolwiek i kiepska kolacja. Miska podejrzewam niedojedzona mimo wszystko. Mam nadzieję, że mimo wszystko dam radę dziś pójść na trening. [...]
Eh czemu ja myslalem ze wystarcza mi witaminy z supli ? Przyznaje sie do błedu. Co do miesa nie lubie wieprzowego jednak zobacze co z wolowiną uda sie wymyslić. Spaghetti to napewno dobry pomysl bo az trudno w to uwierzyc A co do masła to wpisalem 200gram jako waga jajek (4x jajko domowe rozmiar L) smaże te jajka na patelni teflonowej z dodatkiem [...]
Diete mam ułożoną a w sumie racja zapomniałem dopisać. Nie jem mocno przetworzonych rzeczy. Moja dieta jest monotonna czasem jaki obiad u rodziny wpadnie lub moja wyciągnie mnie na miasto coś zjeść ale wtedy wybieram dania nie przetworzone nie patrząc na ich cenne. Ciągle głównie jem takie składniki wpc80, platki owsiane, banan/rodzynki, [...]
Nie nie przed siłownią mam normlany posiłek(to samo co po czyli np. wołowina z ryżem itd.itp.) ok . 1,5-1h przed a potem od razu po treningu gainer i jak wracam do domu to ok. 40-50min od gainera jem posiłek. Jeszcze co do gainera to mam go w takich proporcjach 35gbiałka i 75g viatrgo .Może poprostu zmniejszyć ilość tego lub tametego lub tego i [...]
Dodawaj produkty a nie gotowe dania. Przez to wychodzą Ci jakieś błędne ilości tłuszczów. Koreczki, paluszki do zmiany na dobrej jakości źródło białka: świeże ryby, wołowina, wieprzowina, drób, owoce morza. W każdym posiłku min 200g warzyw.
Tłuszczy dojedź do 1g na kgmc, później resztę możesz walić z węgli. Możesz w DNT zamieniać część węgli na tłuszcze. Nie chodzi o to czy możesz dodawać 150-200-800... Dodawaj po 100-150 i trzymaj 7-10 dni. Dieta dobrze ułożona(makroskładniki) ale zamieniaj źródła węglowodanów: PŁATKI OWSIANE, ŻYTNIE, RYŻ,MAKARON,KASZA ZIEMNIAKI ITP. I źródła [...]
Od czasu do czasu ale nie codziennie, staraj się bazować na produktach wartościowych: pierś kurczaka, wołowina, indyk, twarogi, JAJKA(chyba najlepsze źródło białka ) Odżywki białkowe(,możesz sobie to darować) serki wiejskie, chuda wieprzowina. WĘGLOWODANY: Ryż, kasze,ziemniaki, płatki owsiane, żytnie, orkiszowe, jaglane, chleby żytnie razowe [...]
Pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, makaron, makaron brązowy, ryż, ryż brązowy, wafle ryżowe, kasza gryczana, twaróg, serki wiejskie. Takie produkty są najlepsze na redukcji bo dobrze "zapychają" i nie czujesz głodu. Do picia polecam wodę lub napoje typu "zero" bo nie podnoszą cukru którego wahania powodują napady głodu. I od razu dodam. [...]