[...] ponieważ zwiększa ilość substancji utleniających, które znów powodują stan zapalny w mózgu, sercu, przewodzie pokarmowy i narządach rozrodczych. Oksydanty lub inaczej wolne rodniki, są przeciwnikami antyoksydantów zawartych w „superpokarmach”, jak maliny i wiśnie, które zwalczają stan zapalny. Wiadomo, że wysiłek podnosi kortyzol, dlatego [...]
[...] herbaty 4:1 – jest ihibitorem procesu reabsorpcji kwasów żółciowych, co w konsekwencji prowadzi do obniżenia poziomu cholesterolu w organizmie. Odkaża organizm, zwalcza wolne rodniki, poprawia pracę układu trawiennego. Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy 4:1 – jest źródłem synefryny i oktopaminy, substancji które wraz z kofeiną i polifenolami z [...]
[...] emocjonalny a nawet nasze własne procesy biochemiczne osłabiają procesy komórkowe powodują uszkodzenia i gromadzenie biologicznych odpadów. Armour V zawiera specyficzne wolne rodniki detoksyfikujące i oczyszczające nasz organizm wspierające nie tylko wątrobę ale i cały organizm. Armour V zawiera kluczowe składniki stosowane w celu [...]
[...] dwa jabłka, obiad - ryż, kurczak, warzywa lub makaron z tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym lub fasolka po bretońsku. zaraz po treningu siłowym - dwa jabłka (podobno zwalczają wolne rodniki powstające podczas treningu), podwieczorek (po treningu) - ryż lub makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, kolacja - serek homogenizowany (podobno zawiera kazeinę) [...]
[...] za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne - pomaga zwalczyć, niebezpieczne dla zdrowia, wolne rodniki. Dodatkowo zapobiega szeregowi szkodliwych efektów powstających z powodu utleniania podczaswysiłkowego. Pomaga chronić serce - zarówno w sposób bezpośredni, [...]
[...] transport składników odżywczych do komórek mięśniowych, wspierając ich pracę i przyspieszając regenerację. Dodatkowo cynamon pomaga obniżyć poziom cholesterolu oraz zwalcza wolne rodniki. Fosforan Dwu-Wapnia - Wapń należy do grupy aktywatorów enzymatycznych, bierze udział w procesie skurczu mięśni, wpływa na procesy regeneracyjne oraz [...]
[...] przyswajanie żelaza pochodzącego z roślin. Powinny jej więc unikać osoby cierpiące na niedokrwistość. Wiśnie Plusy: Mają dużo antocyjanów, które zwalczają szkodliwe wolne rodniki, zapobiegając m.in. rozwojowi nowotworów. Minusy: Surowe owoce podrażniają błonę śluzową żołądka, co wywołuje wzdęcia i bóle brzucha przy nieżycie żołądka oraz [...]
[...] diecie i bierze udział w tworzeniu substancji międzykomórkowej kości, chrząstek i tkanki łącznej. Sprzyja też rozwojowi mięsni. Lizyna działa jako przeciwutleniacz i atakuje wolne rodniki wywołujące choroby. Badania wykazały, że proglutaminiam argininy i jednochlorek lizyny stanowią jedyną kombinację aminokwasów, która przyjmowana doustnie, [...]
[...] w wątrobie. L-Lizyna – musi być dostarczana z pożywienia ponieważ nasz organizm nie jest w stanie jej syntezować. Wykazuje właściwości przeciwutleniające (niszczy wolne rodniki) a tym samym pomaga zwalczać choroby, pomaga podnieść poziom Hormonu Wzrostu, obecna przy budowie Kolagenu, wchłania Wapń i poprawia koncentracje umysłową. [...]
[...] ciągu 24 do 48 godzin po zakończeniu wysiłku, ze wszystkimi swoimi konsekwencjami. Objawami DOMS są m.in. ograniczenie zakresu ruchu, osłabienie maksymalnej siły skurczu dowolnego zazwyczaj o 50-60%, obrzęki, bolesność uciskowa, dysfunkcje nerwowo-mięśniowe, pojawienie się we krwi markerów (wskaźników) uszkodzenia tkankowego. Za ból mięśniowy [...]
[...] groźnych chorób. Szczególnie ważną rolę miały tu odgrywać związki zaliczane do tzw. przeciwutleniaczy, czyli np. witaminy A,C,E, beta-karoten i preparaty selenu. Niszczą one wolne rodniki, które przyczyniają się do rozwoju schorzeń układu krążenia i nowotworów. Naturalna obawa przed tymi chorobami wraz z intensywnym marketingiem suplementów [...]
[...] Paragwajskiego stymuluje przemianę materii dzięki zawartości kofeiny i garbników. Zmniejsza apetyt, wspomaga spalanie tłuszczu i produkcję energii z glikogenu. Zwalczając wolne rodniki powstające w procesach przemiany materii oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji (antyoksydant). Naturalna kofeina: Naturalny stymulator wpływający na [...]
[...] w ciągu 24 do 48 godzin po zakończeniu wysiłku, ze wszystkimi swoimi konsekwencjami. Objawami DOMS są m.in. ograniczenie zakresu ruchu, osłabienie maksymalnej siły skurczu dowolnego zazwyczaj o 50- 60%, obrzęki, bolesność uciskowa, dysfunkcje nerwowo-mięśniowe, pojawienie się we krwi markerów (wskaźników) uszkodzenia tkankowego. Za ból mięśniowy [...]
[...] Paragwajskiego stymuluje przemianę materii dzięki zawartości kofeiny i garbników. Zmniejsza apetyt, wspomaga spalanie tłuszczu i produkcję energii z glikogenu. Zwalczając wolne rodniki powstające w procesach przemiany materii oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji (antyoksydant). Naturalna kofeina: Naturalny stymulator wpływający na [...]
[...] Xtreme Napalm® loaded with Vitargo® dostarcza również najważniejszych podczas treningu antyoksydantów i związków mineralnych. Optymalna dawka antyoksydantów „zmiata" wolne rodniki powstające podczas wysiłku, dzięki czemu zdecydowanie i skutecznie zmniejsza ilość mikrouszkodzeń mięśniowych obniżając tempo procesów katabolicznych [...]
[...] groźnych chorób. Szczególnie ważną rolę miały tu odgrywać związki zaliczane do tzw. przeciwutleniaczy, czyli np. witaminy A,C,E, beta-karoten i preparaty selenu. Niszczą one wolne rodniki, które przyczyniają się do rozwoju schorzeń układu krążenia i nowotworów. Naturalna obawa przed tymi chorobami wraz z intensywnym marketingiem suplementów [...]
[...] Paragwajskiego stymuluje przemianę materii dzięki zawartości kofeiny i garbników. Zmniejsza apetyt, wspomaga spalanie tłuszczu i produkcję energii z glikogenu. Zwalczając wolne rodniki powstające w procesach przemiany materii oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji (antyoksydant). Naturalna kofeina: Naturalny stymulator wpływający na [...]
[...] organizmu allicyny. Związki siarkowe czosnku pospolitego (w tym allicyna) wykazują silną aktywność antyoksydacyjną. Zmniejszają o 60% poziom zniszczeń wywoływanych przez wolne rodniki. Jednocześnie podnoszą o 40% poziom wewnętrznych antyoksydantów, samodzielnie produkowanych przez ludzki organizm. Typem budowy zbliżają się do kwasu liponowego [...]