[...] śniadanie robię sobie mix płatków, ale nie byle jakich, a mianowicie firmy Sante - 4 rodzaje: Otręby owsiane Otręby pszenne Otręby żytnie zarodki pszenne Poniżej wkleiłem zawartość składników odżywczych, proszę zwróćcie uwagę na zawartość białka szczególnie w tych ostatnich jest aż 27g, patrzcie też na błonnik i witaminy. Po prostu mega bomba [...]
[...] (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że koncentrowane białka serwatkowe uznano za wysoko efektywne źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób [...]
[...] do próby połączenia sił, czy tego chcemy, czy nie. Taka jest specyfika reakcji chemicznej. Literatura naukowa nie opisuje negatywnego wpływu kompleskowania białek na wartość odżywczą tych połączeń, modyfikacji ulegnie jedynie czas trawienia, który będzie dłuższy z racji zwiększenia rozmiaru cząsteczek, ponieważ zwiększy się sumaryczna [...]
[...] Roślin w Radzikowie. Obecnie firma „Szarłat” z Łomży czuwa nad większością upraw amarantusa w naszym kraju. Wartość odżywcza szarłatu Ze względu na skład chemiczny i wartość odżywczą oraz perspektywę rozwoju i wykorzystanie tej rośliny, eksperci ds. żywności FAO określają szarłat jako roślinę XXI wieku. Biorąc pod uwagę zawartość [...]
[...] do próby połączenia sił, czy tego chcemy, czy nie. Taka jest specyfika reakcji chemicznej. Literatura naukowa nie opisuje negatywnego wpływu kompleskowania białek na wartość odżywczą tych połączeń, modyfikacji ulegnie jedynie czas trawienia, który będzie dłuższy z racji zwiększenia rozmiaru cząsteczek, ponieważ zwiększy się sumaryczna [...]
[...] do próby połączenia sił, czy tego chcemy, czy nie. Taka jest specyfika reakcji chemicznej. Literatura naukowa nie opisuje negatywnego wpływu kompleskowania białek na wartość odżywczą tych połączeń, modyfikacji ulegnie jedynie czas trawienia, który będzie dłuższy z racji zwiększenia rozmiaru cząsteczek, ponieważ zwiększy się sumaryczna [...]
Więc tak ulozylem sobie taka diete,napiszcie mi jej plusy i minusy oraz co dodac lub zabrac. 1.Śniadanie Serek wiejski Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 406 kJ(97 kcal), białko - 11g, węglowodany - 2g, tłuszcz - 5g. Bułka Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 217kcal, białko - 5,8g, węglowodany - 45g, tłuszcz - 1,1g. 1 [...]
[...] 450g/400g Węglowodanów 75g/74,5g Tłuszczów Pierwszy posiłek 250 ml mleka 3.2% ~~~~~~ 50 g płatków kukurydzianych ~~~~~~ 120 g jaj (dwa) ~~~~~~ Łączna wartość odżywcza ~~~~~~ Drugi posiłek w formie sałatki Makaron 100 g ~~~~~~ Fasola czerwona ~~~~~~ Kukurydza ~~~~~~ Por ~~~~~~ Ser Gouda 20 [...]
[...] dojdzie do próby połączenia sił, czy tego chcemy, czy nie. Taka jest specyfika reakcji chemicznej. Literatura naukowa nie opisuje negatywnego wpływu kompleskowania białek na wartość odżywczą tych połączeń, modyfikacji ulegnie jedynie czas trawienia, który będzie dłuższy z racji zwiększenia rozmiaru cząsteczek, ponieważ zwiększy się sumaryczna [...]
[...] omleta z mąki kukurydzianej i izolatu białek serwatkowych : białko - 38,8 g węglowodany - 128,3 g tłuszcze - 22,9 g Jeżeli nie dodamy orzechów włoskich, obniżymy zawartość tłuszczów i wartość odżywcza omleta będzie następująca: białko - 34,8 g węglowodany - 124,55 g tłuszcze - 7,9 g Jest to bardzo uniwersalny przepis, ponieważ mąkę [...]
[...] odtłuszczony W przypadku miesza, kiełbasy i ryb zawsze sięgaj po produkty z mniejszą zawartością tłuszczu. Kupując ser żółty i produkty mleczne, pytaj o procentową zawartość tłuszczu i wybieraj produkty odtłuszczone. Kubek produktu z mleka pełnotłustego zawiera np.: 5,3 g tłuszczu, a jogurt light tylko 0,3 g 6. Sztuczka z masłem Tosty [...]
[...] (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że koncentrowane białka serwatkowe uznano za wysoko efektywne źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób [...]
Kopytka z soczewicy (z dedykacją dla Gaji :-D) koło 300 g soczewicy czerwonej 110g mąki gryczanej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma Do podsmażenia będzie potrzebna odrobina masła klarowanego - u mnie wystarczyło 5 g. Soczewicę ugotować tak, żeby nasionka jeszcze nie zaczęły się rozpadać całkiem, trzeba wyczuć ten moment tuż przed, żeby jej [...]
[...] redukcyjnej. Inspiracja Naturą Przede wszystkim zdrowie W trosce o zdrowie konsumentów Activita jako pierwsza w Polsce stawia na bogactwo natury, eliminując w produktach zawartość szkodliwych substancji chemicznych skutecznie wyniszczających nasz organizm. Activita Whey Protein Concentrate Xtreme zawiera duże kawałki prawdziwych owoców, które [...]
[...] zawiera duże kawałki prawdziwych owoców, które dzięki procesowi liofilizacji zachowują w 100% swoje pierwotne właściwości organoleptyczne (smak, zapach, barwa) oraz pełną wartość odżywczą i biologiczną. Dzieje się tak ponieważ owoce są suszone ze stanu zamrożonego (poprzez sublimację), w niskich zaś temperaturach nie ulegają degradacji [...]
[...] - Większość rodzajów musli. Uważa się je za zdrową żywność i jeśli umiesz odpowiednio wybierać, oczywiście nią jest. Jednak, kupując, czytaj uważnie etykietki i sprawdzaj zawartość cukru. Pół szklanki Musli Oetkera z bananami i czekoladą ma aż 200 kcal, prawie 7 g tłuszczu, ok. 7 g cukrów i tylko 0,3 g błonnika! Lepsze jest już musli tradycyjne [...]