Jesteś więc w dobrym miejscu do rozpoczęcia okresu redukcji tkanki tłuszczowej. Skoro około dwa miesiące byłeś na zerowym bilansie kalorycznym, to w tym momencie (lub może lepiej po świętach/czy od nowego roku) warto wejść na ujemny bilans kaloryczny. Na początek -300 kalorii będzie dobrym rozwiązaniem. Białko na poziomie 2 gramów na kilogram masy [...]
3g bialka to troche sporo, smialo do tych 2,5g mozesz zejsc, zwlaszcza w okrsie masy tluszcze na 1,2g i powoli podbijaj weglowodany stopniowo az masa ciala zacznie wzrastac, postepuj jednak powoli, bez drastycznych zmian, tutaj nic nie bedzie dzialo sie z dnia na dzien, wiec i o efekty bedzie nieco trudniej. trzeba dac organizmowi czasu aby [...]
zredukuje te tłuszcze, powinnam jeszcze dopisac olej kokosowy bo na nim smazyłam indyka. dziennik mnie zmobilizował i zrobiłam pierwszy siłowy trening: timecup 14' 5 rund 10x Sumo DL HI Pull kb16kg 9x push up 8x swing russian kb16kg 7x sit up 6x burpee potem rozciąganie i rolowanie jestem z siebie dumna :) Zmieniony przez - Mourella w dniu [...]
To pierwszy trening od porodu? Bo zaczęłaś mocno tak naprawdę. A jeszcze co do fizjo to jak będziesz miała możliwość to dobrze byłoby skontrolować. W szpitalu zaraz po porodzie to sprawdzają czy wszystko ok jak na ten etap rekonwalescencji. A dobrze jest sprawdzić tak z 1-2 miesiące po co tam się dzieje. I tak generalnie trzeba zdecydować. Albo [...]
Aktualnie ww dt 5 gkmc, dnt 4 gkmc. Tłuszcze już 1.7-1.9. Waga 0.5kg przód, pas bez zmian, brzuch mniej wydęty. Sam jestem ciekaw do jakiej puli fatu mogę dojść. Jak sądzicie? Podbijać sam fat przez całą masę do minicuta?
Mam pytanie, co do tego białka. 1. Każdy nabiał, w tym jogurt i twaróg mają tłuszcze i węglowodany. W związku z tym zjedzenie ich w ogromnej ilości spowoduje, że dostarczę odpowiednio białka, ale przy tym masę tłuszczu przede wszystkim. 2. Generalnie żona gotuje obiady posiadające złożone węglowodany jak kasza itd. ale pierś to nie zawsze bo są [...]
Postanowiłem teraz zabrać się za obliczenie swojego zapotrzebowania energetycznego jak to zrobię przedstawię poniżej proszę o ewentualne sugestie osób bardziej doświadczonych. Na start obliczam swoje "zero kaloryczne" przy którym teoretycznie ani nie chudniemy, ani nie tyjemy. Biorąc pod uwagę zróżnicowany tryb życia zapotrzebowanie kaloryczne [...]
[...] u mnie dziennie minimum 500 g piersi samej wpada, do tego jaja, ser, odzywka bialkowa plus nieco ze zrodel roslinnych kasza srednio ma 10g bialka, i robi sie tyle ile trzeba bez problemu :) 3. najlepiej ustawic sobie limit fatu i bialka bialka 1,8-2g na 1 kg masy ciala tluszcze 1g na 1kg masy ciala reszta do bilanmsu z weglowodanow i mamy wynik
Zgadza się. Nawet jeżeli sam rosół bez mięsa będzie miał trochę tłuszczów, które przedostały się z mięsa do wody/rosołu, to później i tak zjesz mięso, z którego ten tłuszcz się wydobył. Ogólnie rzecz biorąc wyjdzie na to samo, czy tłuszcze te wyliczysz do bulionu z makaronem, czy do później zjedzonego mięsa. Ilość kalorii i składników odżywczych [...]
Cześć! Patrząc na Twój jadłospis widzę, że chciałbyś zrobić masę na diecie pozbawionej węglowodanów (low carb). Jest to możliwe aczkolwiek, Twój trening wymagałby użycia obciążenia zewnętrznego - sztangi, hantli, kettlebelli itp, które pobudzą Twój organizm do wzrostu. Jeżeli natomiast chcesz pobudzić go do wzrostu bez ciężarów, to wypada [...]
Dorian Yates był jednym z masowych potworów lat 90. XX wieku. Jego dzieło kontynuowali Nasser El Sonbaty, Ronnie Coleman, Jay Cutler, Phil Heath, a obecnie w ten trend wpisuje się również Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay (zwycięzca Mr. Olympia 2020). Nie wiem, czy te sylwetki są ładne, czy wpisują się w kanon kulturystycznego piękna. To kwestia [...]
[...] mozliwosc wrzucenia wlasnych posilkow, i produktow osobiscie jak mam jakies posilkki ktore trafiaja sie sporadycznie, to stworzylem sobie w fitatu takie cos jak wegle bialka tluszcze i wtedy w posilek dodaje jako "posilek" poszczegolna ilosc makro jedynie, bez zabawy juz w konkretne produkty itd nie ma co az tak nad tym sie rozdrabiniac, to nie [...]
Wartości odżywcze na 1 naleśnik na 100 g Energia 575 kJ 850 kJ 140 kcal 205 kcal Tłuszcze 4,4 g 6,4 g W Tym Nasycone 1,1 g 1,5 g Węglowodany 19,2 g 28,4 g Z Których Cukrów 4,3 g 6,4 g Błonnik Pokarmowy 0,6 g 1,0 g Białko 5,0 g 7,5 g Sól 0,46 g 0,68 g Składniki Mleko odtłuszczone mąka pszenna jajko z wolnego wybiegu mąka gryczana olej rzepakowy [...]
Suplementy zamówiłeś , jak przyjdą to postaw na półkę . W pierwszej kolejności zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Nadmiar omega3 ogólnie raczej nie jest mocno szkodliwy, niemniej nie warto przesadzać, bo w przeciwnym razie mogą Cię czekać bliskie i częste spotkania z toaletą.../IYKWIM/ %-) Przesadzanie z omega-3 jest niewskazane dla osób mających problemy z krążeniem czy np. tematy cukrzycowe. :) Ponadto, w sporych dawkach nasilają one działanie leków [...]
Cześć! Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u specjalisty - dermatologa, ponieważ on najlepiej rozpozna przyczynę trądziku. Jeżeli chcesz natomiast próbować pozbyć się trądziku bez wizyty u dermatologa, to warto zacząć testować jak Twój organizm reaguje na różne pokarmy, gdyż często trądzik może mieć przyczynę o podłożu pokarmowym - alergia. [...]
Dla bezpiecznej redukcji ważne jest osiągnięcie nie tyle spadku masy ciała, ale pozbycie się tkanki tłuszczowej! „Ostre” programy odchudzające (np. 1 200 kcal dla osoby potrzebującej 2 800 – 3 000 kcal dziennie) - a i owszem, powodują często znaczący spadek wagi, ale z tego sporo może stanowić masa mięśniowa (a nie tłuszcz). Dlatego po 2 - 3 [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]