Aha dziękuję , a jeszcze jedno. Jak wiadomo sól jest dobra , ale w odpowiednich ilościach , mniej więcej jakie spożycie soli na dzień jest dobre? Mówisz też inne warzywa , ale słyszałem że warzywa strączkowe są wliczane w dietę. Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2013-01-14 19:22:18
słonecznik to źródło zdrowych tłuszczy, ale głównie omega-6 więc traktował bym je instrumentalnie np. do płatków owsianych czy jako przekąska. 25 g nie zaszkodzi :) Adam999 Nie każde przyprawy są zdrowe. Trzeba uważać na popularne ''jarzynki'' czyli mieszanki warzywne, w których rzadko ilość warzyw przekracza 10%. Reszta to sol i wzmacniacze. [...]
a jak zrobic dobry tatar? zjadla bym! rozumiem ze nie mozna zakupic gotowca bo daja syf jak wszedzie.....:/ kupic miecha przelic dodac jajo sol i pieprz?
chleb to podstawa moich wegli, no przynajmniej polowa dziennie \-) uwielbiam. zawsze pozostaje mi kupowanie, w aldi mam taki maka, woda, sol, ale domowy jest jednak lepszy.
Bry flo:-) Sforcia weźmiesz pomidorki (umyjesz, pokroisz w kostkę, nie obieraj ze skórki,bo Cię nie chcę zniechcęcać ), poddusisz je, możesz dodać koncentratu, dodaj oliwy, do tego sól, pieprz i papryka, jak ma być chilli no to chilli , jak trochę przestygnie zmiksuj blenderem i jest :D
haha. No mały woła rosołek. Nic innego nie chce zjeść. Więc co ja mogę... grzecznie gotuje :-P Czym przyprawić soczewice? dotka, ja gotuje warzywa i do tego wrzucam soczewice, sól, pieprz i jak lubisz to chili... taka breja smaczna wychodzi :)
"wiorki kokosowe też ok, ale na tym raczej nie smażcie .... z autopsji..." "a jak się teraz żywisz? możliwe, że właśnie przez sól morską na tyle mocno uaktywniłeś aldosteron, że zmusza Cię do oddawania wody" Jaka tam jest fajna wyszukiwarka %-)
Pudding jagodowy "keto" 20g chia 40g kazeiny 50g jagód 100-150ml mleka koksowego 150ml wody Kilka malin 40g masła z nerkowców Szczypta soli Chia zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zrobi się pudding. Mleko koksowe miksujemy z jagodami, wlewamy do puddingu chia i mieszamy. Dodajemy kazeinę i sól, mieszamy do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby [...]
Sery zółte jako dodatek tak. Ale nie traktowałbym go jako źródło białka w dużej ilości. Najlepsze sery to gouda - holender. Powinien mieć kształt niskiego cylindra. Edamski, podlaski, salami. Jak kupujesz ser to pierwsze co to skład - najlepiej, by było w nim wyłącznie mleko, bakterie kwasu mlekowe podpuszczka i sól. Jeśli kupujesz ser na wagę, [...]
Czy ktos wie jak wplywa sol do zmiekczania miesa (wolowego np) na bialko oraz na sama jakos miesa? Nie uzywam jej duzo, wrecz przeciwnie ale robie to czasami na kilka godzin przed przyzadzeniem, np wieczorem, a smaze je na nastepny dzien. Mieso jest miekkie etc, ale zastanawiam sie jakie sa minusy takiej "marynaty" i czy mieso traci na wartosci..?
Bardzo dobre jest. :) Ogólnie unikałem soli, ale przeczytałem artykuł na potreningu.pl, że przy intensywnym treningu warto dodawać do posiłków sol, to od razu lepiej wszystko smakuje. :) Oczywiście nie przesadzam i dodaję tylko szczyptę. :D