[...] azotany co już na starcie odpada w przypadku produktów, które poddaje się obróbce termicznej, bo azotany pod wpływem temperatury przekształcają się w niesamowicie szkodliwe substancje. Produkty spożywane na zimno np. pasztety, które mają w składzie azotany jeszcze oblecą, bo wtedy ich szkodliwość jest umiarkowana, a tak niewielka ilość nie [...]
[...] glutaminian sodu w postaci białego proszku jest stosowany jako substancja wzmacniająca smak. Produkty podobne Poza glutaminianem sodu, w produkcji żywności stosowane są inne substancje wzmacniające smak. Kilka z nich wytwarza się z kwasu glutaminowego, jak np: glutaminian potasu, diglutaminian wapnia, glutaminian monoamonowy oraz diglutaminian [...]
[...] jako g****, pomaga nakłaść do utrzymania wagę, robi, że twoje żyły tkwią więcej i dodaje wielkość. Anadrol 50 - zdecydowanie jeden z najsilniejszego, ale też najcięższe substancje chemiczne tam. Wybuchasz na tym, ale nie bierzesz dla więcej niż mało tygodnie jako efekty uboczne nie są prawie wart korzyściami. Też, będziesz zgub dużo [...]
co za świat każdy każdego na wała wypyerdala. Ciekawe jaki wpływ miały/mają te substancje smakowe/zapachowe na organizm człowieka?! Jeszcze trochę to chinole specjalnie będą dawać z****any proch/zawiesinę do europejskich odpicować żeby nas wybić Zbawiennym wynalazkiem, były by dla nas ogólno dostępne testy na substancje czynne, dostępne w [...]
Obie odżywki zawierają w sobie aminokwasy. Najlepiej z żadnej nie rezygnować. Co do bcaa to masz tu porównanie autorstwa faftaq'a: 1. Nazwa: Bcaa xtra 2. Producent: Activlab 3. Forma: Proszek 4. Dostępne opakowania: 500g 5. Cena: 72zł 6. Ilość czystych bcaa w 100g produktu: 50g 7. Ilość leucyny w 10g produktu: 2,5g 8. Ilość izoleucyny w 10g [...]
[...] go przed utlenieniem, ale nadają mu intensywny smak i aromat. Uczucie „drapania w gardle”, często kojarzone z wysoką kwasowością produktu, oznacza, że oliwa jest bogata w substancje właściwe dla zdrowia. http://www.monini.pl/produkty/extra-vergine/granfruttato/ Oliwa z oliwek w swoim składzie zawiera cząsteczki molekularne, które w swojej [...]
Agnes, może i nie toleruje organizm, ale wiesz czasami na skórce orzecha(niestety brazylijskie zwykle dostępne w sprzedaży mają ją całkiem grubą) znajdują się substancje chroniące orzech, nie powiem Ci dokładnie nazw(poszukaj jak chcesz jakie to inhibitory), ale warto po prostu podobnie jak fasole pomoczyć ze dwie godziny przed zjedzeniem, [...]
[...] W sumie mam taki specyfik w łapie w tej chwili, wiec przepiszę skład, żeby było łatwiej: Skład: regulatory kwasowości (kwas cytrynowy i wodorowęglan sodu), glukoza, tauryna, substancje słodzące: sorbitol, aspartam, sacharynian sodu; kofeina, inozytol; nośnik substancji słodzących: glikol polietylenowy 6000; substancje wzbogacające: witaminy [...]
[...] zwłaszcza osobom chorującym na miażdżycę lub mającym podwyższony poziom cholesterolu. Żywność wspomagająca leczenie prostaty Zdrowa dieta przy prostacie powinna zawierać substancje, które wspomagają leczenie farmakologiczne prostaty. Do takich substancji należą związki pochodzenia roślinnego, a mianowicie: sitosterole, flawonoidy oraz [...]
[...] leucyny – kluczowy aminokwas w stymulacji syntezy nowych białek mięśniowych. Whey C6 dodatkowo został wzbogacony w anaboliczne aminokwasy: L-leucynę i L-glutaminę oraz substancje wzmagające trawienie i absorpcje białek (enzymy proteolityczne z ananasa i papai) a także β-ecdysteron, który wielokrotnie nasila wykorzystanie aminokwasów przez [...]
[...] sobie znajdziesz jakiegoś studenta chemii, to Ci to za 4pak browara zrobi. jeśli chodzi o kolor, gramature itp cechy charakterystyczne to szukaj w necie, ale nie wszystkie substancje można znaleźć. Jeśli chodzi o pozostałe to najlepiej pisać do dużych firm chemicznych (np z uk) oni bardzo chętnie wysyłają specyfikacje produktów. i tak moim [...]
[...] ochronne dla wątroby, poprzez aktywowanie enzymów w komórkach wątroby, które produkują glutation - najmocniejszą substancję antyutleniającą. Ligniany niszczą również substancje chemiczne, które przyczyniają się do powstania stanów zapalnych w różnych komórkach organizmu człowieka. Cytryniec chiński należy do roślin stymulujących centralny [...]
Mialem kiedys wzw typu c ,wiec teraz moja watroba jest szcegolnie wrazliwa na wszelkie toksyczne substancje i w wypadku zazywania w niewielkiej ilosci metadienonu (10mg) juz po paru dniach wyniki Alt i Asp przekraczaja norme o 400 - 500% .Wzrost Alt obserwuje rowniez po stosowaniu nandrolonu rzekomo nie wykazujacego zadnych hepatotoksycznych [...]
[...] patofizjologa laboranta. Lekarze za bardzo o tym nie są skorzy oficjalnie mówić, ale takie są fakty. Palenie nie jest zbyt dobrym sposobem jej dostarczania, ze względu na substancje smoliste niekorzystnie wpływające na stan płuc. Można jednak pominąć płuca korzystając ze zdrowszych metod: wdychania tabaki, plastrów, gum nikotynowych do żucia. [...]
[...] wymusił rozwój cywilizacyjny. Nie mamy, jak nasi pradziadowie, czasu na produkowanie żywności we własnym domu i stało się to nieekonomiczne. Po drugie - pojawiły się substancje chemiczne, które lepiej i na dłużej od tradycyjnych metod konserwują produkty spożywcze. Podnoszą one także jakość i atrakcyjność jedzenia, czyli jego barwę, smak, [...]
W sumie to można powiedzieć że i stack i booster. Tzn stack'i ma kreatyne i najczęściej(choć nie zawsze) substancje pompujące np arginina, cytrulina, glycerol itd. Z kolei Boostery NO mają substancje pompujące a nie mają kreatyny. Zmieniony przez - Nani20 w dniu 2010-03-31 11:51:16
[...] jest już niemożliwe. Ponadto współczesna wiedza i praktyka zootechniczna pozwala wzbogacać jaja w naturalny sposób - poprzez odpowiednie żywienie niosek wprowadzając takie substancje jak: wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 oraz witaminy A i E, a także mikroelementy (w tym: selen, jod, krzem). Są to zatem substancje niezbędne do [...]
[...] antyodżywczą, ale występują one powszechnie w wielu produktach, nawet owocach w formie barwników i antyoksydantów. Właśnie, nikt za bardzo o tym nie pisze, ale same substancje antyodżywcze mogą pozytywnie wpływać na organizm po przez właśnie często właściwości antyoksydacyjne. Również nie twierdziłem nigdy, że cały jadłospis musi się [...]