[...] kiwi pokrojone w ćwierćplasterki, 200 groszek. Sos dowolny. Wersja owocowa wymaga pomarańczy, ananasów z puszki, banana, też kiwi, mandarynek, brzoskwiń, co się ma. Jako sos nad wyraz pasuje majonez, nawet ten ostrzejszy. 95. Z tuńczykiem Jedna kapusta pekińska, puszka tuńczyka (jak w oliwie, to tę oliwę zużyć do przygotowania sosu winegret), [...]
[...] passatę, cieciorkę i masło orzechowe i dusić na małym ogniu przez około 25 minut. Dodać kolendrę (zachować kilka łodyżek do dekoracji) i dusić jeszcze przez 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty - dodać kilka łyżek wody. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, udekorować kolendrą i podawać z białym ryżem. Pierś z kurczaka w sezamie Składniki [...]
[...] jagnięcina ,jogurty,warzywa z węglowodanów ryż,kaszę i dobre pieczywo na zakwasie. jajecznica owszem ale zjedzona z chrupiącym chlebem podgrzanym w piekarniku do tego ostry sos i pachnąca kawa z mlekiem.Na podwieczorek dobry jabłecznik z dodatkiem cynamonu oraz odrobina miodu.Lubię gotować i jeść.;-) Ale jak ktoś lubi się umartwiać i to go [...]
[...] Co do miski - przez te 16 dni to była praktycznie dieta pudełkowa. Obiady opisane kalorycznie. Było czysto- wysoko węgle(głównie ryż), sporo białka , tłuszcze tylko z łososia i orzechów(i mleka ale tam nie za dużo) Teraz mam urwanie łba i w domu nie mam czasu gotować, dlatego przez najbliższe dni dieta będzie wyglądała tak: Śniadanie : proch [...]
[...] Składniki: śmietana, 1 jajko, 10-15 dag żółtego sera (nie za ostry, np. podlaski) Jarzyny gotujemy, jednak najlepiej byłoby na parze. Ze śmietany, jajka i sera robimy sos dodajemy gałkę. W formie żaroodpornej wysmarowanej oliwą układamy jarzyny, posypujemy zielonym pieprzem i przykrywamy beszamelem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] nich puszczają dużo soku zatem potrawa sama w sobie robi się wilgotniejsza. Do takich warzyw należy np. cukinia, która jednocześnie ma bardzo mało kalorii. - jeżeli lubisz sosy przygotuj sobie dietetyczną wersję – jeśli dieta pozwala bazuj na zdrowych olejach i przyprawach albo na przecierze pomidorowym. Łyżka przecieru (ok. 30g), przyprawy, [...]
[...] z torby taki ogromny plastikowy kontener, nie wiem ile tam bylo ryzu ale na oko z 300g( waga przed ugotowaniem ) patrze na niego co on robi, wyciaga z torby taki najtanszy sos sweet and sour(slodko kwasny od chinczyka) z tesco, naj**any cukrem i ogolem syfem i kaloriami, polewa ten ryzu i zre jak swinia, patrze raz , za 30 sec patrze znowu , za [...]
[...] do sałatek, sól i słodzik Warzywa pokroić : kapustę we wstążki, jabłko i paprykę w kostkę, koperek i szczypiorek posiekać. Z oleju, soku z cytryny i przypraw przygotować sos, połączyć z warzywami. Jedna porcja ( 125 g ) zawiera 87 kcal Ryba po grecku ( składniki na 4 porcje ) 300 g filetów z mintaja majeranek 1 łyżka oleju 200 g [...]
[...] potraw takich jak np. mięso bez panierki lub pieczone (ale wybieraj te mniej tłuste rodzaje mięs), grillowane ryby, sałatki z kurczakiem lub krewetkami, tatar wołowy lub z łososia, owoce morza itd. Wszędzie przecież podana jest waga, jeśli nie to zapytaj o nią (choć restauracje są zobowiązane do podawania wagi potraw). Unikaj dodatków taki jak [...]
[...] również na oko wpisuję. Pewnie mają około 100-150 g i wpisuję jako bułkę pszenną. Doliczam 5 g oleju słonecznikowego, bo na czymś to mięso pewnie jest smażone. No i zostaje sos, który wpisuję jako 10-20 g majonezu. Jeśli są inne dodatki typu boczek czy ser, to również wpisuję. Da się to mniej więcej oszacować jak widać. Kwestia tylko [...]
[...] kiwi pokrojone w ćwierćplasterki, 200 groszek. Sos dowolny. Wersja owocowa wymaga pomarańczy, ananasów z puszki, banana, też kiwi, mandarynek, brzoskwiń, co się ma. Jako sos nad wyraz pasuje majonez, nawet ten ostrzejszy. 95. Z tuńczykiem Jedna kapusta pekińska, puszka tuńczyka (jak w oliwie, to tę oliwę zużyć do przygotowania sosu winegret), [...]
[...] z solą na miazgę, wymieszać z musztardą i majonezem, dodać śmietanę. Ogórek pokroić w cienkie paseczki wymieszać z ugotowaną, ostudzoną i odcedzoną fasolą, cebulą i sosem, dodać posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą, octem, cukrem i pieprzem. 191. Sałatka z fasolki szparagowej 30 dag fasolki szparagowej, 1 cebula /10 dag/, 2 [...]
[...] z rodzin strączkowych i tłustych mięs. Świeżą i suszoną przyprawę dodaje się do jarzyn i marynat, do wątróbki, kotletów cielęcych i wieprzowych oraz potraw z drobiu, zup, sosów. Szałwię stosuje się jako dodatek do winiaków i likierów. Na zachodzie Europy pije się herbaty szałwiowe z dodatkiem cytryny lub miodu. Polecany jest dodatek kilku [...]
[...] wydawać. Wystarczy być tylko zmotywowanym i skoncentrować się na celu. Możesz rozkoszować się polędwicą smażoną na maśle z roztopionym żółtym serem i majonezem, smażonym łososiem w śmietanie czy jajecznicą na boczku. Jest to pyszne tłuste jedzenie które pozwoli ci....schudnać Dieta dla chudego faceta Co jeść, aby utyć • Tłuszcz w [...]
Dla mnie za dużo mięsa :D Ale jak jecie frytki to z samą solą czy czymś jeszcze? Ja lubię do frytek keczup i sos słodko-kwaśny. Ale jedno albo drugie, nigdy razem.