http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/100_Whey_Protein_Isolate_i32035_d380x380.jpg Opis - Aż 25 g* pełnowartościowego białka w każdej porcji - Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej - Wspomaga w utrzymaniu masy mięśniowej - Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości - Bardzo dobra rozpuszczalność i wyśmienity smak 100% Whey Protein Isolate to wysokiej [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Amino_4000_i32038_d380x380.jpg Opis - Wspomaga budowanie czystej masy mięśniowej - Unikalna i zaawansowana mieszanka aminokwasów na bazie zhydrolizowanego koncentratu białka serwatki - Doskonale i szybko wchłanialne aminokwasy AMINO 4000 to wysokiej jakości kompleksowy preparat aminokwasowy uzupełniający dietę w [...]
Snieg pada więc czemu nie ...? Czego będzie nam potrzeba : -łopatka mielona wieprzowa ~500g -jajo 1szt -olej kokosowy( tu ile chcecie) -bułka tarta 4 łyżki -kostkę bulionową (jaką chcecie) -wiórka kokosowe (na oko ~~100g) -sól,pieprz ,zioła ... Do dzieła: Robicie wywar z kostki i odstawiacie w "bezpieczne miejsce".Mięso umyj ,wrzóc w miskę i [...]
Gulasz wołowy Składniki: - około 1kg wołowiny - 2-3 papryki - 2 średnie cebule - kilka dużych ogórków konserwowych - przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa fix do gulaszu) Przygotowanie: 1. Wołowinę pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem (3-4 łyżki stołowe). Następnie dolać około 1.5 szklanki gorącej wody i dusić [...]
[...] gdy zauważyłem ze to nie jest taki proszek lecz są to takie małe granulki.Mam pytanie do wszystkich tych którzy stosowali ww suplement czy tez u was tak to wyglądało. W srodku niby jest sol w torebce ale grudki i tak sa termin ważności niby sie zgadza jest do 2016 roku /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/950dcd9ea05748819182ec4911107e0b.JPG
[...] lub wodą aby ryż miał się w czym ugotować. U mnie trwało to ponad 30 minut. Kiedy ryż się ugotuje, ściągamy patelnie z ognia i dodajmy łyżeczkę zimnego masła. Doprawiamy solą i pieprzem. "Risotto" powinno mięć konsystencje rzadkiego budyniu. Wartości odżywcze: Białko: 42 g Węglowodany: 81 g Tłuszcze: 28 g Kcal: 723 [...]
[...] lub wodą aby ryż miał się w czym ugotować. U mnie trwało to ponad 30 minut. Kiedy ryż się ugotuje, ściągamy patelnie z ognia i dodajmy łyżeczkę zimnego masła. Doprawiamy solą i pieprzem. "Risotto" powinno mięć konsystencje rzadkiego budyniu. Wartości odżywcze: Białko: 42 g Węglowodany: 81 g Tłuszcze: 28 g Kcal: 723 [...]
[...] sól czarny świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki masła( u mnie klarowane) Przygotowanie: Jajka rozbełtać trzepaczką z łyżką mleka, dodać posiekany drobno rozmaryn oraz doprawić solą i pieprzem. Do mascarpone dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rozgrzewamy dość mocno małą patelnie, tak aby masło po dodaniu od razu [...]
[...] w osobnym garnku, przerzucamy do mięsa, zalewamy winem ,octem, bulionem oraz pomidorami w puszce, dodajemy gałązkę rozmarynu, ziele angielski oraz listki laurowe. Wstępnie solimy. Dusimy całość przez około 2 godziny. 30 minut przed zakończeniem gotowania dodajemy bataty. W razie zbyt małej ilości płynu w naczyniu dolewamy wody lub bulionu tak [...]
[...] ok 4-5 min. Dorzucamy wszystkie warzywa pozwalamy im się chwile podsmażyć, po czym dodajemy puszkę mleka kokosowego. Dusimy jeszcze razem ok 10-15 minut. Doprawiamy na końcu solą w razie potrzeby. Po zakończeniu gotowania dodajemy posiekaną świeżą kolendrę. Wartość odżywcza w 1 porcji: Białko: 23 g Węglowodany: 8 g Tłuszcze: 16 g Kcal: 270 [...]
[...] rozmarynu 1 cytryna kilka migdałów suszony tymianek oliwa z oliwek sól oraz pieprz Przygotowanie: Ryba: filet z dorsz myjemy i osuszamy,siekamy świeży rozmaryn, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz rozmarynem, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, marynujemy przez kilka chwil. Rozgrzewamy patelnię gilową lub grilla. [...]
[...] świeżego rozmarynu Przygotowanie: Makaron: spaghetti gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu(al dente), najlepiej krócej o 1 min niż zaleca producent makaronu, oczywiście w osolonym wrzątku. Dodatki: Cebulę, czosnek, papryczkę oraz rozmaryn siekamy drobno, przesmażamy na oliwie z oliwek na małym ogniu, szynkę kroimy w paski grubości ok. 1 cm i [...]
[...] smażenia Pod koniec smażenia układamy na mięso ser. Japońska sałatka z zielonego ogórka(Sunomono): ogórka przekrawamy na pół i wydrążamy środki, kroimy w półplasterki,solimy i odstawiamy na 10 minut, odciskamy ogórka w ręce aby pozbyć się nadmiaru wody. W miseczce mieszamy ocet ryżowy, szczyptę cukru oraz krople sosu sojowego, mieszamy i [...]
[...] świeże zioła(tymianek, oregano) pół limonki 15 g ulubionego sera( u mnie SZAFIR) sól świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron: Ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, najlepiej o 1 min krócej niże piszą, aby była al dente. Mięso: pierś kroimy w kostkę 2x2 cm, zioła siekamy, polowe [...]
Cześć Wam :)! Mam dietę na cały tydzień opracowaną przez dietetyka. Ale chodzi mi o łososia. Filet z łososia z lidla. No już nie zjem tego więcej bo po prostu przejadło się strasznie. Już próbowałem z dodatkiem troszku keczupu, jogurtu naturalnego, sosu czosnkowego no już cudowałem i nie da rady tego zjeść już więcej. Mimo iż dietetyk sam [...]
[...] krwisty. Stopień wysmażenia mięsa oczywiście wedle uznania. Odkładamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło. Ziemniaki i grzyby kroimy w średniej wielkości kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku al dente), muszą być lekko twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Cebule oraz 1 ząbek czosnku drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę [...]
[...] krwisty. Stopień wysmażenia mięsa oczywiście wedle uznania. Odkładamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło. Ziemniaki i grzyby kroimy w średniej wielkości kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku al dente), muszą być lekko twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Cebule oraz 1 ząbek czosnku drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę [...]
[...] 2 minutach dorzucamy posiekany tymianek. dodajemy kilka kropel octu jabłkowego. Wszystko przesmażamy góra 3-4 min aby marchewka była nadal chrupka w środku. Doprawiamy sola oraz świeżo mielonym pieprzem. Chleb tost-ujemy w tosterze lub na oliwie na patelni. Mięso kroimy w plastry ok 0,5 cm możemy je delikatnie podsmażyć na patelni lub [...]