SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sol

  • http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/100_Whey_Protein_Isolate_i32035_d380x380.jpg Opis - Aż 25 g* pełnowartościowego białka w każdej porcji - Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej - Wspomaga w utrzymaniu masy mięśniowej - Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości - Bardzo dobra rozpuszczalność i wyśmienity smak 100% Whey Protein Isolate to wysokiej [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 3497 Data: 2014-12-29 16:15:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Premium Nutrition - Amino 4000

    Temat
    Premium Nutrition

    http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Amino_4000_i32038_d380x380.jpg Opis - Wspomaga budowanie czystej masy mięśniowej - Unikalna i zaawansowana mieszanka aminokwasów na bazie zhydrolizowanego koncentratu białka serwatki - Doskonale i szybko wchłanialne aminokwasy AMINO 4000 to wysokiej jakości kompleksowy preparat aminokwasowy uzupełniający dietę w [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2977 Data: 2014-12-29 16:17:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ŚNIEŻKI MIĘSNE !

    Temat
    Kuchnia SFD

    Snieg pada więc czemu nie ...? Czego będzie nam potrzeba : -łopatka mielona wieprzowa ~500g -jajo 1szt -olej kokosowy( tu ile chcecie) -bułka tarta 4 łyżki -kostkę bulionową (jaką chcecie) -wiórka kokosowe (na oko ~~100g) -sól,pieprz ,zioła ... Do dzieła: Robicie wywar z kostki i odstawiacie w "bezpieczne miejsce".Mięso umyj ,wrzóc w miskę i [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1431 Data: 2014-12-30 14:13:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] typ 1850 + 72g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 do rozczynu z drożdży * 250g letniego mleka * 15g oliwy z oliwek * 75g świeżych drożdży * 5g cukru * 5g soli * kapusta kiszona (u mnie wystarczyło ok. 3kg) * pieczarki (ok. 1,5kg) Przygotowanie: 1. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże, cukier i mieszamy z mąką. 2. Odstawiamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2200 Data: 2014-12-31 13:49:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gulasz wołowy

    Temat
    Kuchnia SFD

    Gulasz wołowy Składniki: - około 1kg wołowiny - 2-3 papryki - 2 średnie cebule - kilka dużych ogórków konserwowych - przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa fix do gulaszu) Przygotowanie: 1. Wołowinę pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem (3-4 łyżki stołowe). Następnie dolać około 1.5 szklanki gorącej wody i dusić [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4835 Data: 2014-12-31 18:47:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gear pre shock

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] gdy zauważyłem ze to nie jest taki proszek lecz są to takie małe granulki.Mam pytanie do wszystkich tych którzy stosowali ww suplement czy tez u was tak to wyglądało. W srodku niby jest sol w torebce ale grudki i tak sa termin ważności niby sie zgadza jest do 2016 roku /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/950dcd9ea05748819182ec4911107e0b.JPG

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 2358 Data: 2015-01-05 12:55:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lub wodą aby ryż miał się w czym ugotować. U mnie trwało to ponad 30 minut. Kiedy ryż się ugotuje, ściągamy patelnie z ognia i dodajmy łyżeczkę zimnego masła. Doprawiamy solą i pieprzem. "Risotto" powinno mięć konsystencje rzadkiego budyniu. Wartości odżywcze: Białko: 42 g Węglowodany: 81 g Tłuszcze: 28 g Kcal: 723 [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 850 Data: 2015-01-06 20:58:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lub wodą aby ryż miał się w czym ugotować. U mnie trwało to ponad 30 minut. Kiedy ryż się ugotuje, ściągamy patelnie z ognia i dodajmy łyżeczkę zimnego masła. Doprawiamy solą i pieprzem. "Risotto" powinno mięć konsystencje rzadkiego budyniu. Wartości odżywcze: Białko: 42 g Węglowodany: 81 g Tłuszcze: 28 g Kcal: 723 [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 491 Data: 2015-01-06 20:59:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sól czarny świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki masła( u mnie klarowane) Przygotowanie: Jajka rozbełtać trzepaczką z łyżką mleka, dodać posiekany drobno rozmaryn oraz doprawić solą i pieprzem. Do mascarpone dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rozgrzewamy dość mocno małą patelnie, tak aby masło po dodaniu od razu [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1841 Data: 2015-01-07 09:50:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gulasz wołowy z batatami

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] w osobnym garnku, przerzucamy do mięsa, zalewamy winem ,octem, bulionem oraz pomidorami w puszce, dodajemy gałązkę rozmarynu, ziele angielski oraz listki laurowe. Wstępnie solimy. Dusimy całość przez około 2 godziny. 30 minut przed zakończeniem gotowania dodajemy bataty. W razie zbyt małej ilości płynu w naczyniu dolewamy wody lub bulionu tak [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1588 Data: 2015-01-07 09:52:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ok 4-5 min. Dorzucamy wszystkie warzywa pozwalamy im się chwile podsmażyć, po czym dodajemy puszkę mleka kokosowego. Dusimy jeszcze razem ok 10-15 minut. Doprawiamy na końcu solą w razie potrzeby. Po zakończeniu gotowania dodajemy posiekaną świeżą kolendrę. Wartość odżywcza w 1 porcji: Białko: 23 g Węglowodany: 8 g Tłuszcze: 16 g Kcal: 270 [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2098 Data: 2015-01-07 10:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] rozmarynu 1 cytryna kilka migdałów suszony tymianek oliwa z oliwek sól oraz pieprz Przygotowanie: Ryba: filet z dorsz myjemy i osuszamy,siekamy świeży rozmaryn, oprószamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz rozmarynem, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, marynujemy przez kilka chwil. Rozgrzewamy patelnię gilową lub grilla. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1176 Data: 2015-01-07 10:22:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Spaghetti Carbonara po Mojemu

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] świeżego rozmarynu Przygotowanie: Makaron: spaghetti gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu(al dente), najlepiej krócej o 1 min niż zaleca producent makaronu, oczywiście w osolonym wrzątku. Dodatki: Cebulę, czosnek, papryczkę oraz rozmaryn siekamy drobno, przesmażamy na oliwie z oliwek na małym ogniu, szynkę kroimy w paski grubości ok. 1 cm i [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 3500 Data: 2015-01-07 10:23:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fast food w "zdrowej" wersj

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] smażenia Pod koniec smażenia układamy na mięso ser. Japońska sałatka z zielonego ogórka(Sunomono): ogórka przekrawamy na pół i wydrążamy środki, kroimy w półplasterki,solimy i odstawiamy na 10 minut, odciskamy ogórka w ręce aby pozbyć się nadmiaru wody. W miseczce mieszamy ocet ryżowy, szczyptę cukru oraz krople sosu sojowego, mieszamy i [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 4645 Data: 2015-01-07 19:38:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] świeże zioła(tymianek, oregano) pół limonki 15 g ulubionego sera( u mnie SZAFIR) sól świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron: Ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, najlepiej o 1 min krócej niże piszą, aby była al dente. Mięso: pierś kroimy w kostkę 2x2 cm, zioła siekamy, polowe [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2357 Data: 2015-01-09 12:14:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 2kg do tygodnia

    Temat
    Sztuki Walki

    Musze zbić 2kg do zawodów które mam za tyg. (17.01.) Plan od poniedziałku: Pon: Trening + bluza Wt: Bieganie / Trening + bluza Śr: Trening + Bluza Czw: Trening + Bluza Pt: Odpoczynek Sob: Walka Aktualnie jem: Śniadanie: 400ml mleka 3.2% + płatki śniadaniowe Drugi posiłek (szkolny): Owoc ew. 2 kanapki (chce wykluczyć te pieczywo) Obiad: torebka [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1492 Data: 2015-01-10 18:12:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Filet z łososia

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Cześć Wam :)! Mam dietę na cały tydzień opracowaną przez dietetyka. Ale chodzi mi o łososia. Filet z łososia z lidla. No już nie zjem tego więcej bo po prostu przejadło się strasznie. Już próbowałem z dodatkiem troszku keczupu, jogurtu naturalnego, sosu czosnkowego no już cudowałem i nie da rady tego zjeść już więcej. Mimo iż dietetyk sam [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1441 Data: 2015-01-11 21:02:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] krwisty. Stopień wysmażenia mięsa oczywiście wedle uznania. Odkładamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło. Ziemniaki i grzyby kroimy w średniej wielkości kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku al dente), muszą być lekko twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Cebule oraz 1 ząbek czosnku drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1974 Data: 2015-01-11 21:20:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] krwisty. Stopień wysmażenia mięsa oczywiście wedle uznania. Odkładamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło. Ziemniaki i grzyby kroimy w średniej wielkości kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku al dente), muszą być lekko twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Cebule oraz 1 ząbek czosnku drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1860 Data: 2015-01-11 21:31:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 2 minutach dorzucamy posiekany tymianek. dodajemy kilka kropel octu jabłkowego. Wszystko przesmażamy góra 3-4 min aby marchewka była nadal chrupka w środku. Doprawiamy sola oraz świeżo mielonym pieprzem. Chleb tost-ujemy w tosterze lub na oliwie na patelni. Mięso kroimy w plastry ok 0,5 cm możemy je delikatnie podsmażyć na patelni lub [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1747 Data: 2015-01-12 23:03:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)