Lodzianinie, a ja moge dostac podpis tez?? %-) "Mr. Salad Man" %-)? Malina: Tortille na drozdzach?? Pierwsze slysze! Ja robie prosto: woda+maka+sol+smalec/olej :-)) i na patelnie HOP!
[...] popatrzyłem na skład zdrowych podobno śledzi to nie wiem czy nie wyszło podobnie jakbym kebaba zamówił :-) k***a co to za czasy, że kiedyś ludzie nie mieli lodówek i do zasolenia ryb im wystarczała woda, sol i odrobina cukru a teraz trzeba dać pół tablicy Mendelejewa. /SFD/2017/11/7/8e48eb1ea19540c9840644784e72faa5.jpg [...]
Zgrilluj cycka a na talerzu polej go takim sosem: delikatna oliwa / olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia + łyżka musztardy sarepskiej + 2x ząbki czosnku + 1x łyżka miodu + sól i pieprz + garść świeżej bazylii i garść świeżej mięty. Zmiksuj wszystko ręcznym blenderem na kremowy sos bazyliowo-miętowy. BAJKA! :-)) o to mi sie spodobało dzieki:-)
[...] patelni to tylko polędwica (około 60 zł/kg) więc co dzień mało kto ma fundusze na jej zakup. Ja osobiście robię od czasu do czasu i wtedy jedną z podstawowych zasad jest nie solenie jej przed przygotowaniem bo gumieje. Tak samo kazda inna wołowina będzie bardziej gumiasta jeśli potraktuje się ją solą przed przygotowaniem. Każdą inną wołowinę - [...]
Ok dziekuje za odp mam juz clom ciane po sol j jade 1000ui ed2. Powiedz mi bo nie wiem czy widziales moje wyniki, mam niskie estro, dolna granica. Wtedy wziac exe z hcg zeby estro mi tak nie wyj**alo czy olac? Bo jest nissskooooooo, a nie wiem jak mocno hcg podbije. Dzieki za pomoc w temaci :-)
powiem wam że są kozackie, ja czesto marynuje kuraka w miodzie musztardzie sosie sojowym + pieprz sól i podlewam lekko wodą na patelni i też jest gitara do ryzu
Marynata na 24h przed przyrządzeniem - może być miodowa, ewentualnie sól rozmiękczająca mięso(ale tam różne sztuczne badziewia są, więc lepiej pierwsza opcja). Jeśli mowa ciągle o tym antrykocie z sokołowa, to nie trzeba rozmiękczać: po przygotowaniu wg przepisu z tyłu pudełka mięso jest tak miękkie, że widelcem pokroisz.