[...] i wyszło coś całkiem smacznego. Do zrobienia zapiekanki potrzebujemy: duży filet z ryby (u mnie pang 250g) pół bakłażana cebula kilka pieczarek sok z cytryny pół puszki fasoli czerwonej lub czarnej jajko otręby pszenne sól, pieprz papryka ostra czosnek przyprawa do ryb Filet skarpiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawą do ryb. Cebulę [...]
[...] # Skutki niedoboru: Deformacja kosci u nimowląt i malych dzieci, u starszych osob odwapnienie kosci. # Glowne zrodla: Pierwesze zrodlo stanowia produkty spozywcze, np. soltko jaja, watroba, pelne mleko, maslo. Drugie zdrodlo stanowi synteza tej witaminy z cholesterolu znajdujacego sie w skorze czlowieka, pod wplywem dzialania promieni [...]
[...] na sypko PODWIECZOREK: 2 biszkopty KOLACJA: sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego dzień drugi ŚNIADANIE: 1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub [...]
[...] odpowiada mi taki sposób żywienia. Mój cel do dieta masowa, a później od przyszłego roku redukcja. Krótkie pytanie. Czy jedząc twaróg z 2 płaskimi łyżeczkami cukru, a nie z solą, nie osiągnę takich wyników masowych, siłowych i moje zdrowie będzie gorsze? Może zaleje się dużo bardziej? Proszę o podanie powodu dlaczego lepiej spożyć sól niż cukier [...]
Polędwiczki wieprzowe z rabarbarem składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (ok 0,5kg) świeża szałwia 3 ząbki czosnku łyżka oliwy 12 szt rabarbaru sól i pieprz Wykonanie: Pół pęczka szałwii ucieramy z czosnkiem i oliwą i nacieramy tym mięso, niech się marynuje. Rabarbar kroimy na kawałki mniej więcej 5cm. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na rabarbarze [...]
[...] natka pietruszki Wykonanie Wątróbkę i cebulę wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak tylko żeby przykryła i gotujemy 8min. Potem miksujemy lub mielimy z jajkiem, łyżką masła, solą i pieprzem. Odstawiamy do wychłodzenia. Następnie turlamy małe kulki, które obtaczamy w natce pietruszki. I gotowe. Taka porcja ma: 511 kcal B/T/W 55/32/2 I przekrok w [...]
jak zwykle pomarudzę o suplementacji :D - omega 3 - zwiększ dawkę, nawet 5-10 krotnie, 2 tabletki praktycznie nic nie dają. Omega 3 działa dopiero wtedy, gdy wysyci się nią każda komórka w organizmie, każda jedna błona komórkowa. To trwa długo. Ja osobiście wolę "naturalne" źródła omega 3, czyli olej lniany albo siemię lniane - czystsze [...]
Mordobitek - karboksymetyloceluloza to sól sodowa (sodium carboxymethylocellulose - CMC) sodium salt, a to jeden z najpopularniejszych zagęstników spożywczyc, niewielki dodatek poprawia teksturę odżywki, zapewnia jej odpowiednią gęstość i sprawia, że izolat nie rozdziela się na frakcje (pianę i ciecz), poprawia on również odbiór smaku, a odżywka [...]
Wracamy do normy ;) Dziś nie byłem w pracy bo mam dentyste o 14:30 więc z posiłkami troche szybciej musiałem upchnąć Poza tym, mega sampoczucie :D Thermostim 4kaps po zwiekszeniu dawki o3 rowniez w gore, 2x4 kaps Jutro skonczy mi sie BCAA, ale powinna dojsc paka pojutrze rozpiska nieco sie rozszerzy Rowniez bylem dzis na mini-zakupach, w sumie [...]
carbo wywal, masło orzechowe (kupne) też. jak chcesz- lepiej samemu zrobi. mielisz orzechy wloskie, dodajesz oliwe i masz masło bez badziewi typu sól, dekstroza, etc..poza tym orzechy arachidowe są bezwartosciowe w porownaniu do wloskich/nerkowców/migdałów. jedz tluste ryby- w ogole ich nie masz. dodaj tran, lniany, wywal ten z pestek winogron. [...]
Witam mam taki problem chodzi o rybe w occie a konkretnie o spożywanie np 1kg dzienne. Nie znam się rybach w occie ale wiem że np sól zabija białko a nie wiem czy ocet ma te same właściwości. ktoś może się orientuję ile taka ryba w occie ma na 100G wartości odżywczych - Baiałko,weglowodany tłuszcz jest nie ważny Bo normalnie ryba ma okolo 25gram [...]