Jakie jest Wasze zdanie na temat tofu? Warto je włączyć do swojego odżywiania? Skład tofu: 41% ekstraktu z nasion soi, sok z cytryny, kwas: kwas cytrynowy, woda, sól - jest ok? :-)
Od paru już dni biorę Debutir - mam nadzieję, że coś mi pomoże na moje problemy z jelitami :-) To jest właśnie sól kwasu masłowego - maślan sodu, czyli suplementacyjna forma kwasu tłuszczowej C4 obecna w tłuszczu mlecznym. Niemniej - jeśli problem dotyczy alergii / nietolerancji to raczej zbyt wiele to nie pomoże. Maślan sodu - oczywiście jest [...]
To jest właśnie sól kwasu masłowego - maślan sodu, czyli suplementacyjna forma kwasu tłuszczowej C4 obecna w tłuszczu mlecznym. Niemniej - jeśli problem dotyczy alergii / nietolerancji to raczej zbyt wiele to nie pomoże. Maślan sodu - oczywiście jest skuteczny jako pomoc w regeneracji zniszczonych jelit, ale nie usunie przyczyny problemu. Także [...]
Czy boczek jest zdrowym produktem czy lepiej go unikać? Chodzi mi o dodatek boczku do jajek do śniadania białkowo-tłuszczowego. Mam boczek o takim składzie: mięso wieprzowe, sól, pieprz, kolendra, substancja konserwująca (azotyn sodu) - 100g gotowego produktu otrzymano z 142g mięsa wieprzowego? Jest w porządku? Jak sądzicie? Mogę spokojnie jeść [...]
Blue_hope, dziś doszedłem do wniosku, że nasze społeczeństwo jest niestety, że tak powiem 'mało inteligentne'. Dziś gość wrzucił link do masła orzechowego Primavika z pytaniem czy to masło zawiera cukier i sól. Kij z tym, że pod linkiem który sam wrzucił jest wielka grafika 'bez soli', 'bez cukru', 'bez ...'. Także tego %-)
Jakiś czas temu do mojej diety dodałem sól himalajską. Zwykłą sól stosuję tylko do solenia ziemniaków, kaszy, ryżu itp podczas gotowania. I nie za bardzo mi się to podoba, chciałbym też zamienić ją na sól himalajską. Czy to ma sens? Czy podczas gotowania wszystko to co dobre w soli himalajskiej nie ulotni się? Sól to sól, nic się nie ulotni. Jak [...]
Jakiś czas temu do mojej diety dodałem sól himalajską. Zwykłą sól stosuję tylko do solenia ziemniaków, kaszy, ryżu itp podczas gotowania. I nie za bardzo mi się to podoba, chciałbym też zamienić ją na sól himalajską. Czy to ma sens? Czy podczas gotowania wszystko to co dobre w soli himalajskiej nie ulotni się? Sól to sól, nic się nie ulotni. Jak [...]
Jakiś czas temu do mojej diety dodałem sól himalajską. Zwykłą sól stosuję tylko do solenia ziemniaków, kaszy, ryżu itp podczas gotowania. I nie za bardzo mi się to podoba, chciałbym też zamienić ją na sól himalajską. Czy to ma sens? Czy podczas gotowania wszystko to co dobre w soli himalajskiej nie ulotni się? Sól to sól, nic się nie ulotni. Jak [...]
Jakiś czas temu do mojej diety dodałem sól himalajską. Zwykłą sól stosuję tylko do solenia ziemniaków, kaszy, ryżu itp podczas gotowania. I nie za bardzo mi się to podoba, chciałbym też zamienić ją na sól himalajską. Czy to ma sens? Czy podczas gotowania wszystko to co dobre w soli himalajskiej nie ulotni się? Sól to sól, nic się nie ulotni. Jak [...]
Jakiś czas temu do mojej diety dodałem sól himalajską. Zwykłą sól stosuję tylko do solenia ziemniaków, kaszy, ryżu itp podczas gotowania. I nie za bardzo mi się to podoba, chciałbym też zamienić ją na sól himalajską. Czy to ma sens? Czy podczas gotowania wszystko to co dobre w soli himalajskiej nie ulotni się?
ale wiesz, że ta sól himalajska to bardziej taki produkt marketingowy? ;-) zwykła sól jest jak najbardziej okej jeżeli pilnujesz jej ilości(jeżeli jesteś aktywny fizycznie i trzymasz michę bez przetworzonych produktów, to możesz mieć nawet niedobór sodu ;-) ) i nie trzeba przepłacać 10x za coś co nie jest tego warte. Zmieniony przez - Koniu151 w [...]
Wafle ryżowe z amarantusem. Składniki: Ryż brązowy 96,1%, amarantus 3%, sól morska. Wartości na 100gram: Tłuszcz 3,3g, węgle 76g w tym 1g cukier, błonnik 3,9g, białko 8,5g, sól 0,91g. Na 100gram 376kcal. Co myślcie? Jest coś o czymś powinienem wiedzieć na temat tego produktu ?
Witam. Czy mięso z łopatki wieprzowej z wołowina jest okej do spożywania 1-2x/ew? Skład : 80% łopatka wieprzowa 20% wołowina. Makro:100g Tłuszcz 13g W tym nasycone 5g Węglowodany 0 Bialko 18g Sól 0,2g
Niby dlaczego miałbyś unikać sera żółtego, jeśli dobry jakościowo, to pewnie że od czasu do czasu można. Karkówkę także jak najbardziej może jeść, nie jedz samych chudych mięs. Ja mam pytanie, czy mogę włączyć do diety burger sokołów ?https://dodomku.pl/produkt/48694/5900562362019/Sokolow_Uczta_Qulinarna_wolowina_z_sokolowa_Burger_4szt.html . [...]
Ja mam pytanie, czy mogę włączyć do diety burger sokołów ?https://dodomku.pl/produkt/48694/5900562362019/Sokolow_Uczta_Qulinarna_wolowina_z_sokolowa_Burger_4szt.html . Cena jest przyzwoita, 94% wołowiny, reszta sól, woda, kolagen, przyprawy. Makro to jakieś 18 gram białka na 100 g i bodajże 9g tłuszczu. Podlaczam sie do pytania, sam czesto jem, [...]
Następująca sprawa. Wyeleminowałem z diety zupełnie cukry i sól (w postaci dodatkowej substancji) pojawiły się zawroty głowy. Taki stan jest normalnym stanem w pierwszych dniach diety (wczesniej duzo cukrow spożywałem), czy przyczyn szukać gdzieś indziej?
Czy człowiek ma jakies dziennie zapotrzebowanie na sól? I co się stanie jak będziemy jej jeść za dużo/za mało przez dłuższy czas? Będziesz jej za dużo używał to będzie Cię zalewać woda. Jak się nie mylę również nerki będą cierpieć z nadmiaru.
Twarożek wiejski. Jak wiemy jest to najczęściej twaróg ziarnisty, śmietanka pasteryzowana i sól. Czy jak odcedzimy tą "ciecz" mam na myśli śmietankę, aby twarożek był bardziej gęsty i żeby zostały same ziarenka to co ubędzie z niego? Tłuszcz? czy też białko? Jeden twarożek wiejski 200gram ma: 10g tł, 4g wegla i 22g białka. Mogę wylewać śmietankę, [...]