A co konkretnie jadłeś z tymi Barbarami? Dlaczego jadłeś gówniane rzeczy w ogóle? Nie chciałem im psuć humorów i miałem ochotę trochę poznęcać się nad swoimi zasadami :-D Generalnie menu było fajne i chyba porządne. Catering z domu weselnego i knajpy. Co jadłem? Mięso (pierś w galarecie i smażoną) i wędlinę (wyrób własny z wytwórni przy domu [...]
Ja bym jeszcze zaproponował do tego sosik tzatziki: 50g ogórka startego na grubych oczkach,70g jogurtu naturalnego,ząbek czosnku, sól. Wymieszać i pasuje do każdej potrawy a smak miód w gębie.
[...] i cały brzuch. Drugi obwód - 3 ostatnie dociągnęłam chyba kurna siłą perswazji, czy coś #-P. -> krótki streching. Trochę się zajawiłam i chyba zacznę robić dłuższe barre au sol w dni aerobowe. Marzy mi się znowu robić wszystkie szpagaty. Może nie jestem na to za stara :-). Jak się przestanę tak podniecać pierwszym kontaktem z tego typu [...]
Neevsky ma rację, sód jest bardzo ważnym mikroelementem regulującym gospodarkę wodną organizmu i wiele, zachodzących w nim, procesów. Te rady "ogranicz sól" to jest jakaś chora mitologia.
W zyciu nie robilam wedlug rownych proporcji, zawsze na oko :) No ale powiedzmy ze... jeden jogurt naturalny,1/2cebulki,2korniszony,lyzka ketchupu,sol i pieprz, mieszasz i gootowe.
Dobry jest gulasz z żoładków, ale to więcej kasy na prąd czy gaz schodzi niż różnica między zrobieniem gulaszu z podrobów a usmażeniu kury %-) Obierasz żołądki, majeranek, pieprz, sól i gotujesz do miękkości.
[...] calych duzych jajek Filet lezal cala noc w sosie Teriyaki i sie marynowal, ale nie jest to konieczne. W zasadzie mozna przyprawic sobie dowolnie. Zeby nie byl mdly odrobina soli tutaj nie zawadzi. W przypadku uzycia Teriyaki sol nie jest konieczna. Rybe laczymy z jajkami i rozdrabniamy blenderem az do uzyskania piany. Nastepnie calosc wylewamy [...]
Gotujesz pierś kurczaka, wkładasz 250g do miksera, sól, pieprz, dolewasz 250g wody i masz taką papkę do picia. Taki gerberek jak dzieci dostają. Mi smakowało nawet bardzo.
Mieszanka - gotowiec (same warzywa bez dodatków). Sama też moge taka zrobić - jakoś nigdy o tym nie pomyslałam. A zupa to rosól na wiejskiej kurze z marchewką, pietruszką, selerem i jakimś bialym ryżem + (jak zwykle) sól, liść laurowy, ziele ang. i suszony lubczyk.
[...] dobry, do tego ma dużo mniej kcal niż zwykły, nie zaburza proporcji kwasów omega 3 i 6, nie zawiera tłuszczy trans i niepotrzebnego cukru. Fajna sprawa, a robi się całkiem szybko. Taki majonez rozmieszałem z tuńczykiem, dodałem jeszcze więcej soku z cytryny (ryby to lubią), więcej soli, pieprzu i gotowe. Pasta w smaku wychodzi świetna. Polecam.
W sumie jak chodzi o pizze to największy problem to imo ciasto. Sos ten na spód(tak się robi pizze k***a a nie bez sosu na dole a potem go wj**ać na gotowe) łatwo zrobić - przecier pomidorowy, trochę wody, cukru, sól, oregano, bazylia, można dać ostrą paprykę albo słodką, cytryny. Ale podstawa to bez papryki i cytryny, no i oliwa z oliwek [...]
skłamałbym natomiast, gdybym napisał że odkąd redukuję to nie było piwka żadnego...owszem było, ale czy powiedzmy jedno piwko w miesiącu aż tak bardzo zaburzy cały proces (wbite w kalkulator)? Zburzy. Zdewastuje i pchnie Cię na samo dno piekieł! Wiesz dlaczego? Bo z definicji przyjąłeś, że dopuszczalne są kompromisy :-) A sukces nie bierze się z [...]
dziewczyny, czy wy jecie himalajską różową sól crystaliczną? chcę jeszcze bardziej wyczyścić miskę swoją i synka, a jej opis wygląda kusząco :-) widziałam, w co jedzą lejdis szefowa też o niej wspomniała...
Hej Organic shop Szampony i baslamy bez zadnego sulfate w skladzie - algowy niespodzianie wyleczyl mego faceta z lupiezu po 4 myciach (ok 1,5 tygodnia). (jak wrocil do normalnego po tygodniu lupiez wrocil), teraz testuje inny eko ale efekty nie sa tak powalajace - polakomilismy sie na nizsza cene i wieksza pojemnoesc :/ Do moich cienkich dlugich [...]
Każdy pewnie w torebkach robi. Ale wypłucz pod bierzącą wodą, gdzieć 2.5 szklanki wody na szklankę ryżu, do wrzatka dodaj sól i łyzeczkę oliwy od ponownego wrzenia około 10 minut, potem zdejmujesz okrywasz szczelnie i czekasz aż się uparuje, pamiętam jak za małego mam zakrywała tak ryż. Albo bez parownia z 15-20 minut.