wszyscy dążą do tego żeby mięc jak Ty a Ty dążysz do tego żeby byc jak każdy idąc w stronę jak każdy tracisz na oryginalności i stylu jednak jedząc smalec i popijając to olejem i carbo ZAWSZE BĘDZIESZ ORYGINALNY !
[...] smażą np. jajecznice na różnych olejach itd. moje pytanie jest takie na czym najlepiej smażyć różne rzeczy aby bylo najzdrowiej i najmniej tłucząco. obecnie jestem na ckd i jajecznice smażę na boczku do wyboru są jeszcze - masło - olej - oliwa z oliwek (podobno obróka termiczna nie dobzre na nią wpływa) - smalec co jest najlepsze do smażenia?
hej domer,czyli jak smaze jajecznice to czego moge dodac ciutke na patelnie zeby sie mi nieprzypalalo?smalec?bo teraz lalem jakies 5 gram oliwy,nagrzewalem a potem wylewalem ze zostalo tylko taka tlusta nawierzchnia(no powiedzmy 1-3 gramy),moge tak dalej z oliwa?czy moze jakis inny olej?poradz bo smaze jajecznice 2 razy dziennie,z gory dzieki za [...]
[...] jajecznica,wiec co lepiej,zwilzyc tylko patelnie ciutka oliwy,czy na smalcu?jak na moj gust to wole chyba zeby sie utlenilo 2 gramy olwy niz smazyc na smalcu,wole chyba utleniona oliwe niz smalec wieprzowy nawet nieutleniony,a ty co bys z tego wybral?bo sam teflon to na razie odpada bo niechce mi sie zeskrobywac i wcinac przypalonych jajek
[...] wiem ile krece,bo jak jezdze czasem na silce to tam kontroluje szybkosc by miec te 65% tetna,i staram sie w domu krecic ta sama predkoscia,qazar to na czym smazyc jajecznice?smalec czy maslo(daje tylko ciutke ze 3 gram)bo bez tego mi sie przypala na moim teflonie,pamietaj zeby napisac mi trening piatkowy,odnosnie tego treningu to w tym artykule [...]
[...] jeśli chodzi o zdrowe tłuszcze. Qazar poradził 60 g tłuszczu dla Niej. Czyli baaardzo mało. Już teraz tłuszcz jest o 134% ponad założenie, a 'tłuste' są tylko jajka, smalec, makrela, orzechy, mleko,itd. Żeby wtrynić więcej tłuszczu musiałbym chyba zmienić założenia, bo jak wlepię oliwę i więcej orzechów, to tłuszczu będzie dwa razy więcej [...]
[...] sojowe moga powodowac niedobory wapnia i witaminy D, obydwa skladniki sa potrzebne dla zachowania zdrowych kosci. Wapn z rosolów na kosciach i witamina D z owoców morza, smalec i podroby chronia w krajach azjatyckich przed osteoporoza -nie przetwory sojowe. Mit: Nowoczesne przetwory sojowe chronia przed wieloma rodzajami nowotworów. Fakt: [...]
[...] i nsiona Czego unikami: Wieprzowiny,smalcu,boczku,sloniny,kielbas,tanich wedlin,nabialu(nie liczac bialego sera),slodyczy,pieczywa bialego,wypiekow,ciastek,suszonych owocow,podrobow,olejow rafinowanych,wszelakich margaryn,zup instant,fast foodow,alcocholu" tu widac ze smalec odpada, a oliwa z oliwek jest ok...wiec juz nic nie rozumiem
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: Maslo Lój wolowy i barani Smalec Tluszcz kurzy, gesi i kaczy Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe Olej z oliwek tloczony na zimno Olej lniany tloczony na zimno Oleje z ryb morskich Te nowo-wytworzone tluszcze powoduja nowotwory, [...]
a gdzie smalec z glukozą i pasza dla świń no i o 1kg otrąb na sniadanie ,zapomniałeś? dla lepszgo efektu tylko nie popuszczaj , trzymaj tydzień masa w rzeżbie pujdzie a siła będzie atomowa Zmieniony przez - zakrześ w dniu 2005-01-14 20:42:38