Oczywiście,że mleko przemysłowe (sklepowe) jest gorszej jakości od mleka świeżego,ale nie jest pozbawione wartości odżywczych,przecież z tego mleka są robione kefiry,mleka acidofilne,oraz wszelkiego rodzaju sery i twarogi,które spożywamy,bo nie mamy innego wyjścia.Pozdrawiam.
[...] ich kwasowości: wieprzowina (ok. 290), kasza jęczmienna (ok. 180), wołowina (ok. 140), cielęcina (ok. 125), szynka (ok. 160), śledź (ok. 115), jaja (ok. 160), ryż (ok. 80), sery (ponad 50), makaron (ok. 40). Do produktów zasadotwórczych należą z kolei: ziemniaki (ok. 90), buraki (ok. 90), czarne porzeczki (ok. 90), cytryny (ok. 80), wiśnie [...]
Dokladnie, podczas problemow ze stawami i nie tylko uwzglednic produkty ktore biora udzial w odzywieniu stawow: np źródła wapnia i fosforu jak chocby sery typu parmezan czy mozzarella, źródla omega 3, witaminy c, witaminy d3, jak oleje, ryby tluszcze ogolem zrodla kolagenu jak chocby galarety wieprzowe no i jeszcze produkty ktore beda lagodzily [...]
[...] spożycia nabiału rozpatrywać należy indywidualnie, nie wszystkie osoby dobrze go tolerują i co szczególnie istotne - nie wszystkie przetwory mleczne są wartościowym składnikiem diety.Produkty fermentowane jednak, takie jak kefir i jogurt naturalny, a także podpuszczkowe sery miękkie i masło stanowić mogą wartościowy element diety osób aktywnych.
Twoje zapotrzebowanie na 100% jest większe(licząc nadwyżkę niezbędną podczas masy) Co do produktów: Białko: -Sery -Nabiał -Jaja -Drób -Ryby Inne mięso... Z węgli wybieraj głównie złożone, nie przetworzone, typu kasza, ryż, chleb razowy, warzywa etc. Do tego tłuszcz. TO czy zwierzęcy czy roślinny nie ma większego znaczenia. Najnowsze badania [...]
Powodem Twojej niechęci do jedzenia (tak jak zrezztą myślałem) jest monotonia. Nie musisz jeśc codziennie piersi i ryżu, przecież są kasze/ryże/makarony, miesa wieprzowe/wołowe/cielecina/ryby/jajka/sery i cała gama warzytw wiec jest z czego wybierać. Pozdrawiam
[...] dług zapchać bo ta frakcję białek enzymy rozkładaja bardzo długo i zalega ona godzinami w żołądku. Nabiał natomiast to największe naturalne źródło estro, do tego dochodzi powszechna nietolerancja na laktozę i juz mamy dwa argumenty przeciw przetworom mlecznym, lepiej wybrać sery podpuszczkowe ze wzgledu na brak wegli i duża koncentrację wapnia.
[...] natomiast to największe naturalne źródło estro, do tego dochodzi powszechna nietolerancja na laktozę i juz mamy dwa argumenty przeciw przetworom mlecznym, lepiej wybrać sery podpuszczkowe ze wzgledu na brak wegli i duża koncentrację wapnia. Podejrzewam, że dla przeciętnego wbijacza soku nie ma to większego znaczenia czy zje kostkę twarogu [...]
właśnie mam OMGE 3, ZMA , Gajnera, i białeczko mysle na noc sam dostarczyc ( sery jajka itp... ) a i jakich witaminaach mowisz ?? i wlasnie brakuje mi tylko czegos typu XPAND ALBO Storm wiec pomyslalem ze kupie dwa jak mozna polaczyc... :))) wiec mowisz kupowac ?? czy moze 2x XP bylo by lepsze ?? bo HP to nie chce mi sie kupowac ze wzgledu na [...]
zdecydoanie nie - musisz dostarczać białko z różnych źródeł - m.in. z mleka, warzywa strączkoe , mięso !! oraz z nasion zbóż!! wiadomom sprawą jest że należy rozpisać sobie diete - bo tak z doskoku jak będziesz jadał posiłki to duży nie urośniesz !! Musisz dostarczyć 2g białka na kg masy ciała - ale to chyba wiesz !! ..:: Jeżeli w jakiś sposób [...]
Serwatka w proszku znajduje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego gdzie zastępuje mleko w proszku. Korzystają z niej także producenci pasz. Produkcja pieczywa Wytwarzanie ciast i ciastek Produkcja czekolady i słodyczy Sery topione Mieszanki mleczne w proszku Produkcja pasz i preparatów mlekozastępczych A wiec smacznego
[...] na kg wagi ciala,do 30g strawialnych weglowodanow(nie liczysz blonika),a reszta kalori to tluszcz.Spozywasz na diecie biale mieso,czerwone ,ryby,orzechy i nasiona,chude sery biale,jajka,olej lniany,oliwy z pierwszego tloczenia,warzywa,otreby.Nie spozywasz zoltych serow,smietany,kielbas,wedlin,loju i smalcu,b.tlustych mies,podrobow.Zacznij od [...]
olej lniany, sery tłuste, owoce, więcej warzyw. śniadanie podbij kcal węglami(więcej owsianki). Dodaj jeszcze ryby morskie tłuste, halibut,makrela,łosoś etc. Zmieniony przez - shocker w dniu 2013-06-08 18:05:17
Wymienie ci parę z nich. Białko: -Jajka -Sery,Twarogi(Półtłuste,Chude....),Serki wiejskie.... -Mięso (piersi z kurczaka,wołowina....) -.... Tłuszcze: -Oliwa z oliwek -Orzechy włoskie -Tran -Pestki dyni -.... Węglowodany: -Płatki owsiane -Ryż brązowy -Kasza -Makaron -..... Nie zapomnij też o witaminach. Więcej masz na: [...]