[...] 81 3.WZROST:170 4.WYMIARY: -Biceps:41 -Klata:110 -Udo:62 -Talia:89 5.STAZ NA SILOWNI:10 lat on/off 6.CEL SUPLEMENTACJI: 7.DOTYCHCZAS STOSOWANE SUPLEMENTY/ODŻYWKI: kreatyna i serwatka 8.KWOTA KTÓRA MOGE PRZEZNACZYĆ NA SUPLEMENTY/ODŻYWKI: 9.POZIOM BF% (mniej więcej jeśli naprawdę nie wiesz umieść fotkę) 10.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP [...]
Chociaż mleko i jego przetwory stanowią podstawę diety wielu ludzi na świecie, to nie każdy może lub chce po nie sięgać. Powodem może być na przykład nietolerancja laktozy albo awersja smakowa do mleka. Każdy, kto chce zapewnić sobie cenną dla organizmu dawkę aminokwasów niezbędnych, ale ma problem z produktami mlecznymi, z pewnością zainteresuje [...]
[...] 80 i 30 gram suszonych rodzynek, albo banan 5- na kolazję proponuję serek wysokobiałkowy wiejski z piątnicy. na 200g ma 30g białka w tym około 2/3 to kazeina, a reszta to serwatka węgle możesz sobie zostawić, chociaż ja na kolację już jem ich bardzo mało przy czym u mnie kolacja to szósty posiłek. Generalnie ja w ogóle nie liczę białka [...]
[...] Co do wpływu odżywek białkowych nigdy nie spotkałem się z opinią, że HAMUJĄ HORMON WZROSTU - niby jak mają hamować, przecież to hydrolizowana serwatka mleczna, jak serwatka może hamować wydzielanie hormonów?:) Niech Twój brat wyliczy zapotrzebowanie kaloryczne w jakimś kalkulatorze a później pilnuje tegoż [...]
[...] białko serwatkowe oddzielane jest w procesach technologicznych, takich jak produkcja serów. Do serów przedostaje się główne białko mleczne, czyli kazeina, która równie jak serwatka ceniona jest za wysoką wartość biologiczną. Rodzaje odżywek serwatkowych Najczęściej spotykanymi w asortymencie odżywek białkowych w ogóle są odżywki typu koncentrat [...]
[...] to już produkt o wysokim stopniu przetworzenia (zaawansowanej obróbce są tam poddane tłuszcze np. bezwodny tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy; cukier, mleko w proszku, serwatka w proszku itd.). To samo dotyczy napojów słodzonych cukrem i zwykłej wody. Skąd wziął się problem z fruktozą? Do wielu produktów zaczęto dodawać cukier lub syrop [...]
[...] białka w mleku Serwatka i kazeina to dwa główne białka mleczne. W mleku krowim, które do przetworów wykorzystywane jest najczęściej, występuje przeważnie kazeina, natomiast serwatka stanowi mniejszość. Serwatka przez wiele lat traktowana była wyłącznie jako produkt uboczny produkcji serów, jednak obecnie wiedzie prym, jeśli chodzi o surowce [...]
[...] och stronie jest jeszcze taka informacja. „ w przeciwieństwie do tradycyjnego izolatu białka, Amix Zero pro nie jest pozyskiwany z odpadów mleczarskich przy produkcji sera (serwatka). Surowiec wykorzystany do produkcji – to świeże mleko pochodzące z certyfikowanych upraw” Czy ich białko faktycznie jest lepsze jakościowo niż zwykłe białkowe [...]
[...] lat, czy ta opinia miała coś wspólnego z rzeczywistością czy nie za dużo? Jeśli tak to jaki rodzaj białka najlepiej wtedy zastosować? Aktualnie na stanie w domu posiadam izolat, nadawałby się do tego czy lepsza byłaby kazeina albo po prostu serwatka/mieszanka wpc+wpi (Muscle Clinic ma jakąś edycję NightFormulaUp)? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Weganie mają obecnie bardzo duży wybór różnych produktów. W wielu sklepach są już nawet oddzielne półki z dedykowaną żywnością, czy nawet specjalne akcje nazwane np. "Tydzień wegański". Skuszona jedną z takich akcji, ruszyłam na polowanie i sięgałam po produkty, które wydawały się ciekawe. Tytułowa lasagne skusiła mnie bardzo apetycznym [...]
Nawet nie wiesz jak żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia przed redu po prostu wstyd mi bylo na samego siebie patrzeć. Co do ciężarów to od początku zrobiłem mały błąd bez roztrenowania się od razu redukcja, ale jak poszedłem pierwszy tydzień na siłownię ledwo 3 razy 70kg na klatę. Teraz idzie 93 × 1, a na przysiad balem się brać 70kg teraz 90*6 max, [...]
Proszek jakim jest WPC w naturze na pewno nie występuje. Odżywki powstają z mleka. Podczas produkcji produktów mlecznych powstaje serwatka białkowa, która oczyszczana jest z zanieczyszczeń oraz większej części laktozy. Później jest suszona. Mniej więcej tak to wygląda.
[...] ze masz tam wrzucone bialko kolagenowe. Poza tym spory dodatek enzymow trawiennych by organizm byl w stanie to w jakikolwiek sposob wykorzystac i bys sie, mowiac brzydko, nie zesral po zjedzeniu porcji%) zdecydownaie mutant mass bedzie tutaj lepszym wyborem chocby ze wzgledu na rodzaj zastosowanego bialka czyli serwatka, bialka mleka, czy kazeina
dokladnie, niestety takiego miksu tez w PL nie widzialem jeszcze. Bo serwatka zazwyczaj eliminowana jest jako zrodlo zwierzece z takiego produktu. Ale mozna samemu zmontowac :) do serwatki zazwycxzaj dodawana jest soja lub pszenica aby nieco obnizyc koszt takiej odzywki, wtedy okolo 20-30% jest bialka roslinnego co pozwala na zejscie z ceny, [...]
[...] tym bardziej olimp jako firma z suplementami to raczej nikt nie będzie miał im nic do zarzucenia pod względem jakości produktu. Ale tak jak piszę wszystko zależy od składu, sądząc po nazwie tego wpc 80 a activlabu no to serwatka zwykła 80g białka w 100g więc będzie ok. Możesz brać, pod względem smakowym nie wiem jak wypadają bo nigdy nie miałem
Szukam tańszego białka, używam go by nie poświęcać smaku i konsystencji potraw kosztem makro oraz by wlać je w siebie z mlekiem rano gdy nie mam apetytu na śniadanie. Myślałem nad Hi-Tec Anabol (wiem że jest tam dodatek sojowego, ale koncentrat nie jest chyba złym źródłem a z serwatką chyba się uzupełnia) ewentualnie tanie teraz są Łowickie i [...]
Whey to z angielskiego serwatka. Z kolei Whey protein - białko serwatkowe. W przypadku WPC jest to skrót od whey protein concentrate, czyli koncentrat białka serwatkowego. Jak więc widzisz, Whey protein, a Whey protein concentrate to dokładnie ten sam produkt. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: [...]