[...] to średnia jakos, ale zdrowie(wyniki) od kiedy jem je namiętnie jakos mi sie nie pogorszyły a smakują bdb. Poza tym wątróbka, twaróg, szynka wieprzowa odtłuszczona, schab wieprzowy, łeje. Ww - skrobia ziemniaczana, ja zapoczątkowałem ere budyniów ze skrobi jeszcze na starym forum, jem je do dzis, ba nawet kilka dni przed zawodami. Poza [...]
Witam. Mam szybkie pytanie, czy jedzenie ważyć przed czy po obróbce cieplnej żeby potem wpisać do dziennika, np schab 100gram po usmażeniu ma 70 gram. Wydaje mi się, że po. ale gdzieś coś czytałem kiedyś i ciagle mi chodzi po głowie.
[...] duzo energi i bialka by przytyc do 93 kg masy miesniowej I POSIŁEK : 5 całych jaj (jajecznica) 50 gram boczku (smażonego na patelni) Warzywo II POSIŁEK Mięso (karkówka, schab, kurczak, wołowina) Plus warzywa (np. mrożone zrobione na patelni) Polecam przepis: Pokroic na kawałki: - Cała paprykę -Cukinię, - Kawałek karkówy, - ok. 100 g boczku. [...]
Witaj, Lepiej będzie jak ułożysz jadłospis na powiedzmy 4 posiłki i nie bazuj na filecie z kurczaka ale także na innych mięsach jak :( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Wyrzuć ten ryż , daj węglowodany 1 gram na kilogram masy ciała po treningu lub na noc z ziemniaków lub batatów [...]
[...] sama dieta nadaje się do realizacji. Proszę o porady co zmienić jeśli trzeba :) Wrzucam dwa przykładowe dni, treningowy i nie. Oczywiście ryż zamieniam na makaron, mięso to schab, karkówka, pierś i udko z kurczaka bez skóry, czasami dorsz lub łosoś. Na kolację zamieniam twaróg z makrelą wędzoną (choć sporadycznie bo to chyba nie zdrowe jeść [...]
[...] Powinni ponosić za to odpowiedzialność Przy takiej niedowadze nie ma co kombinować Obciąć znacznie białko Podbijać węgle i tłuszcze Kurę wymień na bardziej tłuste mięso (schab, karkówka), coś co ma jakiś smak Dodaj do diety ryby, najlepiej śledzia Smaż jajecznicę na maśle klarowanym i do tego jakieś musli z rana Masło orzechowe wymień na [...]
[...] a nie vlcd . 250b 200w i minimanie tluszczu. co raz bardziej przekonuje sie do teori ze to od malej ilosci tluszczu w diecie bo jakos z tydz po tym jak zamienilem szynke i schab na piersi z kurczaka zaczely sie problemy. nie sadze zeby epi w dawce 20mg dawalo takie efekty. za tydz zwiekszam do 30 i jak sie pogorszy to bedzie jasnosc choc nie [...]
Witam, mam małe pytanie odnośnie schabu w bilansie (od razu zaznaczam - jem raz na tydzień, nie codziennie). Schab 100g podobno ma ok. 10g tłuszczów, aczkolwiek ja te boki odkrajam. Czy myślicie, że po odkrojeniu mogę wliczać go w bilans jako kurczaka czy nawet z tymi odkrojonymi bokami będzie miał więcej tłuszczu niż kurak (pierś)?
schab to schab i wliczamy jako schab a nie jako kurczaka. .ps . nic ci nie bedzie jak bedziesz jak 100g surowego co daje ( 60-70g ugotowanego) schabu nawet codziennie .Zdrowsze jedzenie schabu niz kuraka :), nalezy urozmaicac a nie tylko kurak i kurak.. Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2016-06-30 19:24:10
Taki okrojony schab (albo inne wieprzowe mięso bez widocznego tłuszczu) wpisałabym jako "wieprzowina - szynka bez tłuszczu". Jest taka pozycja w dzienniku i ma 5g tłuszczu na 100g.