Ja mięsa wprawdzie nie jadam, ale...co sądzicie o robieniu mięsa w rękawie? Robię tak czasem ryby i są soczyste, warto mięso tak robić - schaby itp? ja robie w rękawie karkówkę, schab, boczuś jak dla mnie bomba, czy suche dla mnie nie :-) Dziewczyny czy któras ma na zbyciu kombuchę ???????
A lubicie karpia?{{:-( moim zdaniem śmierdzi mułem i w smaku też średni :) Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami , dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno. Śledź z beczki w [...]
Ogłoszenie drobne :-) Mam znajomych rybaków, którzy raz na dwa trzy tygodnie przyjeżdżają z naprawdę świeżą rybką do Warszawy. Na jakiś czas przed przyjazdem dzwonią do mnie. Jeśli jesteście zainteresowane to będę dawał sygnał, na parę dni przed dostawą. Żeby się umówić w jakimś pasującym miejscu. Zimą, niestety mają tylko dorsze, w sezonie [...]
Ja ważę zamrożoną, z tym że jak jest napisane na opakowaniu np. 5% glazury, to odejmuje od wagi ryby te 5% i już ;-) I tak mniej więcej wychodzi. Tak mi wygodniej, bo rozmrażam sobie rybę w lodówce całą noc i potem następnego dnia ją pichcę. I tak jak napisała lejdiG to jest zazwyczaj ok. 20g :-) Zmieniony przez - agnete w dniu 2013-02-16 10:19:12
[...] piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby? To jest urok ryby mrożonej. Woda zamarzając w rybie rozwala jej strukturę, najlepiej kupować świeżą (o ile ma się taką możliwość).
Mnie generalnie też nie - nie ma Świąt czy innych takich zdarzeń i całe to g*** może dla mnie nie istnieć. Dobra szama, drób, ryby, oliwa, chleby etc. i jestem MEGA szczęśliwy, dobra forma, zdrowie. Nie popadajmy w skrajności
No to BOOM! 220g gotowanej na parze dorady (2x ryby :-D surowe ważyły 650g, ale z głowami i ośćmi, więc pewnie jakieś 400g mięsa czystego) + mix sałat z warzywami i vinaigrettem.
bo białka niezbedne są przy niemalże każdej diecie na zbilansowanej też możesz jeść mięsa i ryby... poczytaj troszkę tematów które są pogrubione u góry działu, znajdziesz tam mnóstwo informacji na temat odżywiania. A wiedzy im wiecej tym lepiej ... pzdr
[...] o problemach zdrowotnych. chyab dotyczyly nerek. Jeszcze jakas wypowiedz dotyczaca wycienczenia. Z tym ze byla to wypowiedz: przez dwa miesiace jadlem same miesa i ryby i twarog itd. Nie na tym ta dieta polega. to tylko pewne fazy. Z tymi nerkami to tez byc moze przypadek, lub tez niestosowanie sie do zalecenia pica duzej ilosci plynow. [...]
No faktycznie, miesa raczej nie jadam, ale juz ryby jak najbardziej... makrela, losos, fladra. Jajka tez sie zdarzaja na lunch, tzn. gora jedno. Mlecznych produktow tez spozywam duzo, a w nich tez jest bialko. Jak liczylam sobie czasami na vitalii co jem wychodzilo mi za duzo bialka zreszta (?!) No i za malo tluszczu to fakt... A zdrowe tluszcze [...]
[...] na vitali to siedzi ciemna masa, która o zywieniu ma takie pojęcie, jak ja o fizyce kwantowej. pelnowartosciowe bialko, to takie ktore ma pełen aminogram: jaja, mięsa, ryby, twaróg, owoce morza- włącz te produkty na codzien do diety. tłuszcze to nie tylko orzechy: oliwa, tran, o-3, zoltka jaj, lniany. dołącz do kazdego posilku sporo [...]
[...] lekko podlane podczas pieczenia miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy. Faktycznie rzecz niesamowicie przepyszna. Jak jutro mnie najdzie to upichcę sobie, bo dawno ryby nie jadłem. i jakaś tam fota z kiedyś tam żeby bez spamu było, bo apetytu nie mam dziś /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/bce4d674fece4c67ba9b20d8ff5a4f05.JPG Zmieniony [...]
[...] tygodniowo po 400 kalorii, żeby znowu nie szokować organizmu. Brakujące kalorie uzupełniałbym tłuszczami (tłuszcze są Twoim sprzymierzeńcem, a węglowodany wrogiem)- tłuste ryby, orzechy włoskie, oliwa z oliwek, olej lniany, tłusty ser biały. Nie wiem jak u Ciebie wygląda profil krwi (między innymi cholesterol i insulina) ? Robiłeś jakieś [...]
[...] i co prawda widać efekty, ale jest to rozwiązanie tylko na krótką metę- a Twoja redukcja nie skończy się po dwóch miesiącach, prawda? Co do zamienników kurczaka- przede wszystkim ryby, mięsa chude i półtłuste, ale to rzadziej. Nadal nie wiem jak u Ciebie wygląda sytuacja z cholesterolem i czy możesz jeść jajka. Warzywa w każdej ilości.
[...] 1posilek 5 calych jaj plus 5 bialek 60 g owsianki plus 30g proteiny Optimum 2posilek 70g ryzu plus 250 piersi 3posilek 70g ryzu plus 250 piersi 4posilek 60g makaronu 300g ryby tilapia z pary 5posilek 100g makaronu z maki durum plus olej sezamowy Przed kazdym posilkiem procz ostatniego 10 amino 2700 Do tego dzienna dawka saszetka omega 3 [...]
przyłożę się jeszcze bardziej do michy tzn. będzie więcej ryby, wołowinki itp a i więcej warzyw aero jak aero z rana przed rannymi siadami a wieczorem zgodnie z "obowiązkiem małżeńskim" dam więcej zdjęć michy bo jest ciekawie, mam spore zaległości u innych zwłaszcza w początkujących dziennikach - codziennie 70 powiadomek jest co [...]
Faktycznie dziś wyszło mało kcal... generalnie mam sama układać posiłki wg schematu: 1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) + została mi określona konkretna gramatura dla każdego [...]
1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) A źródło tłuszczy?