[...] eliminować. Jeżeli jednak z jakichś powodów nie chcesz masła, to warto zaznajomić się z innymi źródłami tłuszczów w diecie: - orzechy włoskie, laskowe, migdały, wiórki kokosowe, pekan, nerkowce, pestki z dyni, - olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek, - masło, - mięsa, - ryby, - jaja, - nabiał. /SFD/2018/3/20/c4aad4e51afc43e7b6012c7fdb4d1d1a.jpg
[...] tam u niego zawsze opor %-) 20.03.2018 Redukcja dzien 77 Dzisiaj zawiozlem mloda do szkoly na 9i poszedlem sie rozejrzec za ryba bo na ostatni tydzien planujemy dac glownie ryby wlasnie. Drogie te cholerstwo w porownaniu do kury ale co zrobic. Godzinka cardio tez jakos zleciala ale najgorsze jest to ze 1 posilku wogole nie czuje %-) zreszta to [...]
ogólnie prawie wszystko robie sama ,mam własne mięso wieprzowe eko ,wiejskie jajka oraz swojskie przez nas wyrabiane wędliny .Robie tez swojskie śledzie ,pasztety .Tylko nabiał i pieczywo kupuję ,czasem kurczaka czy indyka .Ryby dobre u nas na wsi to rarytas więc bardzo rzadko są .
[...] zielone warzywa chociaz zjem wszystko ale akurat czytałem ze te maja najlepszy wpływ oraz owoce chude białko postawiłbym na kurczaka indyk nie za bardzo mi podchodzi do tego ryby , odzywka białkowa , jajka , chuda wołowina natomiast łuszcze głownie nienasycone w postaci orzechow włoskich , migdałow , oleju lnianego , siemie lniane np do odzywki [...]
Witaj, Z grubsza dieta ok , jednakże tą kanapkę zmieniłbym tz rodzaj białka dałbym na mniej przetworzony. Dodałbym także ryby jak śledź , makrela czy łosoś do jadłospisu. Pozdrawiam
Witaj, Filet z kurczaka zamieniłbym na szynkę wieprzowa , udka z kurczaka czy z indyka. Miałbyś od razu tłuszcze. Białka to i spokojnie 140 gram by Ci starczyło, okresowo dodaj ryby do jadłospisu jak śledź, makrela czy łosoś.
Witaj, Dodaj też ryby do jadłospisu by jakieś źródła omegi 3 były, także wyrzuć masło z orzechów ziemnych ponieważ :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Pozdrawiam
[...] bakteriami. Szczególnie istotny jest on dla produktów, które dość szybko ulegają zepsuciu i nie mogą być przechowywane przez długi okres. Są to między innymi: - mięsa, - ryby, - nabiał, - oleje. Czasy te wyliczane są na podstawie badań, w wyniku których dany produkt ulega zepsuciu w największej liczbie przypadków. Nie oznacza to jednak, że [...]
[...] ze moga być jalowe to ki nie przeszkadza. Produkty ww to kasze ryze platki owsiane otreby chleb pełnoziarnisty makaron durum. Bialko to. Wpc jaja kurczak wieprzowina nabial ryby. TłusZcze to maslo oliwa z oliwek olej z pestek winogron migdaly nasiona chia wiork kokosowe. Moim celem nie jest bycie kulturysta i nie sadze ze bede wygladac jak duzo [...]
[...] np rozowego w tygodniu i styka. tez nie przesadzaj z rybami bo skazenie metalami ciezkimi jest dosc znaczne. ad2. ja bym sobie glowy tym nie zawracal No tłustych ryb zbyt wielu nie jem. Wole mintaja albo dorsza. Tak czy siak, w dniu kiedy akurat ryby nie będzie, jaki olej najlepiej stosować? Zmieniony przez - Nobody41 w dniu 2018-03-24 22:05:39
[...] to ma znaczenie ale biorę tabletki anty. Siłowo nie ćwiczę ale w domu mam podstawowe sprzęty więc rozważam wprowadzenie ćwiczeń siłowych. Jeżeli chodzi o dietę to jem też ryby, wieprzowinę, warzywa. Staram się nie jeść monotonnie i mieścić w makro. Odnośnie Dukana bije się w pierś moja wina to błędu młodości miałam wtedy 15 lat. Jako 13-15 [...]
Witaj, Tłuszcze podbij do 80/90 gram , wystarczy że zamienisz źródła białka te chude które masz na produkty średnio tłuste. Dodałbym także ryby wystarczy że kupisz makrele wędzoną czy śledzie trzy razy w tygodniu. Pozdrawiam
Pokrycie zapotrzebowania na witaminy z grupy B nie powinno stanowić problemu, jeśli Twoja dieta bogata jest w podroby, mięso, jaja, ryby, produkty mleczne, warzywa etc. Do najczęstszych brakujących elementów w diecie zaliczają się m.in: wit.D, omega-3, wapń czy magnez. Nikt nie będzie komponował Ci tutaj posiłków. [...]
Tłuszcze musisz jeszcze uzupełnić. Tuńczyk to chuda ryba i mocno przetworzona. Nie zawiera omega 3. Jeżeli już, to utlenione. Śledź, makrela, pstrąg, dziki łosoś. Świeże ryby, a nie z puszki.
[...] jakieś orzechy, awokado, pestki, oliwę z oliwek. Więcej warzyw, wiem, że nie ma jeszcze sezonu, ale mimo wszystko są ważne :-)) i owoce też są pycha! jakieś omlety czy coś :-) oprócz tego ryby i inne mięsa też są ok ;-) co do kaloryczności ja bym wyszła z 1900-2000kcal, żeby było z czego ciąć później ;-) a cm i tak powinny lecieć teraz :-)
Białko jest ważnym budulcem organizmu. Włosy, paznokcie i tkanki mięśniowe potrzebują białka. W dzisiejszym świecie bardzo łatwo o węglowodany, zwłaszcza te mocno przetworzone i produkty bogate w cukier. Gdy nie zwracamy większej uwagi na to, jak się odżywiamy, zaskakująco łatwo doprowadzimy do niedoborów białka w organizmie. Podsumowanie [...]
[...] C możesz czerpać z w większości owoców i warzyw tak jak potas: czarna porzeczka, truskawki, jarmuż, ziemniaki, czerwona papryka, brokuły etc. Źródło wapnia to m.in niektóre ryby np: śledzie, woda wysokozmineralizowana, zielone warzywa, migdały, sezam, jogurty, parmezan, mozzarela. Potas łatwo można uzupełnić za pomocą ziemniaków, pomidorów, [...]