Od dłuższego czasu tylko czytam. Oglądam. Szukam. Pytam. I co? Coraz większy haos i sprzecznosc info. Gainer ma mi pomóc w dobiciu węgli i osiągnięciu 4000kcal Dieta może nie dopięta na 100 ale moje zwyczaje żywieniowe radykalnie zmieniłem. Tony ryżu i makaronu. Ryby. kurczak warzywa. owoce. Przytyłem 11kg w 5 mięs bez żadnych środków. Poprostu [...]
[...] oznacza że jej dieta jest monotonna. Poszukaj alternatywy w białkach roślinnych, soczewica, cieciorka, fasola, soja. Dorzuć różne orzechy, ale nie ziemne :D No i oczywiście ryby - tuńczyk raz na jakiś czas może wlecieć, pstrąg do zbyt tłustych tez nie należy, tak samo morszczuk czy mintaj. No i oczywiście dorsz :) Jeżeli dobrze tolerujesz to [...]
[...] tpo zależy od diety, oczywiście polecają w diecie zero tłuszczu zwierzęcego, 1.g białka na kg wagi i same warzywa. dodam od siebie ze będąc kiedyś w Wietnamie jadłem tylko ryby i same warzywa w mega ilościach, czyli zero tłuszczu zwierzęcego , samopoczucie i kondycja były rewelacyjne, ale na nasz klimat taka dieta nie przejdzie, tam walczysz o [...]
[...] sie dyskusja na temat tluszczy. Jem ich tyle co z tlustego miesa i ryb. Aktualnie nie wiele ale normalnie wpada jakies 600g miesa tlustego(hamburgery, wieprzowina, podudzia) i 300g ryby. Czy w takim razie warto dolozyc jakis dodatkowy olej na przekaske? Odrazu dodam ze kalori nie licze bo nie potrzebne mi to na moim poziomie zaawansowania.
Jak trening można polecić jeszcze gotowy plan tak z odzywianiem jest już problem, nie każdy lubi np ryby, nie toleruje laktozy, ma na coś uczulenie. Napisz w dziale odzywianie i odchudzanie. z wypełnioną ankietą działu i tego jak obecnie się odżywiasz 1-2 przykąłdowe dni [...]
Dietę mam urozmaiconą, jem na przemian ryż, kaszę i makaron, a z dań mięsnych kurczak, schab, ryby. Dudee zamiast sera twarogowego chudego proponujesz ser twarogowy tłusty?
Eliminacja mięsa w takiej sytuacji niestety jest problemem. Tutaj bym szukał przekonania się do jego wprowadzenia w diecie. Jeżeli nie, to warto wprowadzać roślinne źródła białka: soczewica, ciecierzyca, soja, amarantus, odżywki białkowe. Do tego jaja i ryby jako podstawa.
[...] tę witaminę to ilość 2 μg, a dostarczyć ją można głównie z produktów pochodzenia zwierzęcego. Do najważniejszych jej źródeł zaliczyć należy: - wołowinę, - drób, - podroby, - ryby, - nabiał, - jaja. Witamina B12 iniekcyjnie stosowana jest głównie w przypadku znacznych niedoborów. Z reguły po źle stosowanej diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. W [...]
Jeśli eliminujesz mięso jak i ryby to możesz być narażona na niedobór długołańcuchowych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, witamin B12 i D, żelaza oraz wapnia. Dlatego niezbędna w Twoim przypadku będzie suplementacja, co do DHA i EPA to warto wybierać te preparaty droższe jak ultra omega-3 z firmy NOW, gdyż charakteryzuje się dość wysoką [...]
[...] i bez niego nie jesteśmy w stanie poprawiać szeroko rozumianej formy sportowej. Podstawą jest oczywiście konwencjonalna żywnośc, a więc w tym wypadku nabiał, mięso, ryby, jaja, które zawierają wszystkie niezbedne aminokwasy. Uzupełnieniem może być odżywka białkowa. Czym się kierować kupując białko? Ważne jest by odżywka wolna była od [...]
[...] dodałem z rana błonnik bo gorzej z opróżnianiem się stało ale zobaczymy ;) Ogólnie staram sie urozmaicać, jem ziemniaki, kasze, ryż. Mięso kurcza,indycze, wołowine i ryby chude. Warzywa najróżniejsze Czasami owoc wpadnie jakiś w łapke :P Ale mniej więcej staram się trzymac takich proporcji jak w przykładzie. Zmieniony przez - Bakee w [...]
[...] trzy podstawowe funkcje: 1. Budulcową, 2. Energetyczną, 3. Regulującą. Z punktu widzenia dietetycznego białka podzielić można na: - pochodzenia zwierzęcego (mięsa, ryby, jaja, nabiał, odżywki białkowe), - pochodzenia roślinnego (soja, ciecierzyca, soczewica, tofu, odżywki białkowe). W przypadku, gdy nie jesteśmy w stanie dostarczyć wraz [...]
Produkty bogate w o3 to tłuste ryby (DHA i EPA), owoce morza, orzechy włoskie, nasiona chia, siemię lniane, algi morskie, olej lniany wysokolinolenowy ( ALA ). Nikt nie liczy omega-9, skup się na o3:o6 żeby wynosił 1:1 - 1:5
[...] podsmażać wędzonego boczku, gdyż samo w sobie smażenie takiej ''wędliny'' spowoduje jeszcze większą toksyczność zawartych w niej konserwantów - to tak nawiasem pisząc. Na ryby z puszki szkoda pieniędzy, jak już chcesz zjeść wartościową rybę to wybieraj świeżą/mrożoną, dostarczysz wtedy solidnej dawki DHA i EPA - śledź ( tani ), pstrąg, łosoś [...]