[...] wzmacniacz smaku trudno powiedziec czy zupa chinska jest z tego powodu szkodliwa bo rozni producenci zywnosci jawnie to dodaja do produktow spozywczych takich jak zupy czy przyprawy. CZemu zupa chinska ma byc gorsza o zupy polskiej ******la takie glupoty...sam nie wiem czemu ja tam nie przepadam za tym daniem ale jak by mi posmakowalo to czemu [...]
Z kurczakiem nie dałam rady ale na moje usprawiedliwienie może wpłynąć fakt, że w połowie dania straciłam czucie w wargach (bez skojarzeń:-) ). Piekielnie, cudowne uczucie. A pozatym połączyłam przyjemne z pożytecznym: ostre przyprawy przyśpieszają metabolizm. Oj jak przyśpieszyły :-D
ja często robie sobie "flaczki drobiowe" oczywiście z piersi z kurczka + przyprawy i jest super zawsze to jakaś odmniana od suchej piersi gotowanej na parze
ło Jezu Ryż basmati - 3 kartony(4x 100g) - raz w miesiącu Suszone owoce, nasiona - raz na 2 tygodnie Przyprawy, sosy do sałatek w proszku - raz na 2 tygodnie z 10-15 paczek. jajka - raz w tygodniu 30 sztuk Oliwa - raz w tygodniu 0,7-1 litr Woda mineralna - zgrzewka raz w tygodniu Twaróg - raz na 3 dni - 3 kostki, by mieć świeże na bieżąco Mięso, [...]
Ciężko o alternatywę. Np. Pieczona szynka, czy schab. Z produktów gotowych np. kiełbasy dojrzewające. W składzie mają raczej tylko mięso, przyprawy i sól.
Możesz zrobić marynatę ( proste: oliwa, musztarda albo koncentrat pomidorowy, ewentualnie troszkę miodu, do tego czosnek, przyprawy - tu polecam Kamis do gyrosa), zalewasz kuraka - tej marynaty ma być z dwie łyżki stołowe, nie zalej go całego, mieszasz, czekasz z dwie godziny i smażysz na teflonie bez dodatku tłuszczu. Smacznego.
Sklepowe wędliny zamień na przygotowane samodzielnie mięso, przykładowo pierś z kurczaka. Pierś upieczoną/ugotowaną po ostygnięciu kroisz na cienkie plasterki. Radzę marynować pierś parę godzin (może być to nawet cała noc), aby przeszła smakiem i była soczysta. Przyprawy według uznania, ja polecam curry, trochę czosnku w proszku, odrobinka tabasco [...]
[...] 11/1/76 -pierś z kurczaka 22/1/0 -jakies warzywa -banan 1/0/22 (nie wiem co moge dodać żeby było wiecej ww :p Co proponujecie?) V posilek ok 21.00 -twaróg 100gr 19/5/4/ (przyprawy, warzywa) -oliwa z oliwek 20gr 0/20/0 I tak wyszło wszystkiego: białko: 140 węgle: 336(baz carba) tłuszcz 99 I mam jeszcze pytanko, gdzie moglbym [...]
[...] przewy... -makaron 100gr 11/3/75 -pierś z kurczaka 100gr 22/1/0 -jakies warzywa -banan 1/0/22 34/4/97+carb, ktory byl po treningu V posilek ok 21.00 -twaróg 100gr 19/5/4 (przyprawy ew. warzywa) -oliwa z oliwek 20gr 0/20/0 19/25/4 I tak wyszło wszystkiego: dieta/zapotrzebowanie białko: 140 węgle: 333(bez carba, wiec z nim [...]
[...] że jest dobry dla kogos kto jest na masie, a jak sie nie podoba, to można go zawsze troche zmienić. Wiadomo sól ma swoje plusy i minusy, ale jak jej unikasz to sa inne przyprawy , którymi można ją zastapić, a oto one: -sól niskosodowa -sól potasowa -zioła(np. czosnek, tymianek, bazylia,estragon,oregano) Zwyczajna mąke można zastąpić np. [...]
z potraw na zimno polecam serek twarogowy chudy + oliwa z oliwek + przyprawy do smaku (heh, koperek, curry, papryka, pieprz, sol... no jest troszke przypraw) + otreby. najesz sie zdrowym jedzonkiem, latwo i szybko to przygotowac a jak sobie do tego herbatke dorobisz (tylko bez cukru!! to juz wogule full wypas!! druga potrawa, naprawde dobra na [...]
Prosze bardzo:chudy twarog+oliwy z oliwek+olej lniany+przyprawy,200g makreli lub 200g lososia z grilla,4 jajka na twardo,chudy twaro+tunczyk+warzywa+oliwa z oliwek,wiecej przepisow low-carb w Alternatywnej Drodze,serdecznie zapraszam
Gołąbki (prawie) bez węgli (2 porcje) -200g mielone z łopatki -1 jajko -1/3 z połówki małej główki kapusty -otręby pszenne -przyprawy-sól, pieprz, papryka słodka wędzona, czosnek Mieszamy mięso z jajkiem i kapustą, dodajemy otręby by utworzyła się zwarta konsystencja, doprawiamy. Pieczemy ok 30min w piekarniku. Ja podawałam z sosem na bazie [...]
[...] dzień wystarczy je kilka minut przegotować i wytrzymują kilka dni. Dobrze jest używać rozmaitych przypraw, przecieru pomidorowego, a to co się da - zakwaszać lekko octem - przyprawy nie tylko dodają smaku, ale i konserwują dania na dłużej. Na przykład ugotowane, pokrojone w kostkę mięso można posypać przyprawą do gyrosa / kebabu , przesmażyć [...]
Ja bym sobie darowal, szczegolnie to zoltko na surowo moze sie skonczyc salmonella. Daj zamias cukru jakies warzywa, przyprawy i tez bedzie dobry w smaku.
[...] na blaszce albo grillu w piekarniku, ustawic na 200 stopni na jakies 30-40 min. Tak mozesz zrobic sobie kazdą rybe.Do tego surowka. 10. Filet z ryby morskiej- filet z ryby, przyprawy, oliwa. Trzeba zrobic marynate, taką pachnąca z mnostwem Twoich ulubionych przypraw, zanurzyc rybe w tej marynacie na noc, potem usmazyc. Dodatki dowolne,ja do tego [...]
[...] Bez konserwantów – Master Meal nie wymaga dodawania konserwantów, ponieważ powstaje z najwyższej jakości składników (koncentrat białka drobiowego, makaron, suszone warzywa, przyprawy i in.). Oświadczenia żywieniowe charakteryzujące Master Meala: Wysoka zawartość białka – aż 32% wartości energetycznej pochodzi z białka. Niska zawartość cukrów – w [...]
[...] posiłek dziennie. 400g ryżu w torebkach to koszt niecałych 2,8zł. 1000g piersi kurczaka to ok. 14 zł. Dwie torebki (każda 750g) warzyw na patelnię to 6 zł. (pomijam przyprawy, które i tak musisz dodać dla smaku, itp.) Z ww. rzeczy masz 4 solidne posiłki, których koszt kształtuje się w granicach 5,70zł za jeden. Wychodzi na miesiąc 170 [...]