[...] w mitochondriach mięśnia. Czy spalacze tłuszczu są zdrowe? Jeżeli oprócz efektywności spalacza, liczy się dla nas to, aby nie ingerował w nasze zdrowie, warto celować w produkty z rynku polskiego. Dzięki restrykcyjnym normom sanepidu, firmy są obwarowane przepisami, które uniemożliwiają wpuszczenie substancji o nieznanym działaniu na nasz [...]
[...] człowieka. Zastosowanie- jako alternatywa do wód wodociągowych- gotowania, parzenia kawy, herbaty i ziół, rozcieńczania soków, syropów. Jako, że bardzo dobrze rozpuszczają produkty, wydobywając z nich odżywcze składniki pokarmowe, nadają się idealnie do białek, suplementów. Można je pić w niewielkich ilościach w celu ugaszenia pragnienia, [...]
[...] za to zjada dostateczne ilości węglowodanów i tłuszczu. Ktoś, kto chciałby się żywić w ten nienaturalny sposób, musiałby jeść np. dużo cukru i smalcu, wykluczając wszelkie produkty zawierające białko. Tymczasem w stanie na czczo dobowe straty białka wynoszą ok. 75 g, zaś na diecie niskowęglowodanowej u trenujących sportowców - około 90 g. [...]
[...] białek enzymatycznych sprawiają, że spożyte białko jest łatwiej trawione i wchłaniane w jelitach. DLACZEGO MNIEJ PRZETWORZONE PRODUKTY ZBOŻOWE SĄ LEPSZE? Mniej przetworzone produkty zbożowe charakteryzują się większą zawartością białka. Warto wybierać właśnie takie produkty do naszej diety z jeszcze jednego ważnego względu. W białkach zbóż [...]
[...] wplyw na separację i definicję mięśni AAKG wydaje się być strzałem w dziesiątkę Dymatize Nutritrion. Betaina Betainy są to czwartorzędowe amoniowe sole aminokwasów, czyli produkty N-metylacji. Należą tutaj betaina buraczana, cholina, kreatyna. Niektóre z nich mają zdolność oddawania grup metylowych do różnych reakcji, podobnie jak metionina. [...]
[...] potrzebuję? c) Proste, czy złożone? d) Czym jest GI? e) Jaki jest wpływ GI na ciało? f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów? g) Superkompensacja glikogenu h) Przykładowe produkty o niskim GI i) Czym jest GL? j) Co jest ważniejsze – GI czy GL? k) Utrata masy ciała na diecie o niskim GI – czy dieta Montignaca jest naprawdę skuteczna? l) [...]
[...] nie przepuszcza spożytego pokarmu jeśli nie zostanie on upłynniony i rozdrobniony, możemy zatem przyjąć że im dłużej pokarm przebywa w żołądku jest ciężej strawny. Końcowe produkty trawienia białek, tłuszczów i węglowodanów, a także woda, witaminy, sole mineralne i inne składniki pożywienia nie wymagające trawienia, są absorbowane z przewodu [...]
[...] owoc. Największe znaczenie ma pektyna, która w organizmie człowieka spełnia rolę jak gdyby miotły, wymiatającej z naszych kiszek resztki niestrawionych pokarmów, wchłania produkty nieprawidłowej przemiany materii (głownie fermentacji), reguluje działanie flory bakteryjnej, neutralizuje substancje toksyczne. Pektynie jabłek przypisuje się [...]
[...] jak najbardziej zbliżonego do stanu naturalnego - da ono pełen zakres składników odżywczych, potrzebnych organizmowi. W profilaktyce przeziębieniowej znaczenie mają takie produkty, jak świeże ryby (dostarczają niezbędnych zdrowych tłuszczów, witamin, składników mineralnych), owoce i warzywa (witaminy i składniki mineralne). Prawidłowe [...]
[...] NAGRODY - MR SFD AMATORZY LISTA BĘDZIE NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIANIA, PO OTRZYMANIU INFORMACJI OD SPONSORÓW JAKIE NAGRODY UFUNDOWALI - Activlab 1 miejsce: bon 500zł do wydania na produkty Activlab (activlab.pl) 2 miejsce: bon 300zł do wydania na produkty Activlab 3 miejsce: bon 150zł do wydania na produkty Activlab - Big-Zone / Mr.Big / Vitalmax / [...]
[...] profesjonalizm, oraz Bulmastifowi za polecenie mnie jako testera. Przyznam, że zawsze chciałem zrobić test dla FA i nareszcie będę miał okazję. Trzeba przyznać, że dostałem produkty z najwyższej półki i nie mogę zawieść, ale myślę, że, po tym, co pokazałem w poprzednich testach, nikt się o to nie boi. Poniżej wrzucę opisy sponsorowanych [...]
[...] dobrego fundamentu, czyli jedzenia. Jeśli stać cię na dobrą dietę, to możesz pomyśleć o jakichś suplementach. Jeśli nie masz diety raczej nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. [...]
[...] układanie menu każdego posiłku (chyba że marzy Ci się kariera kulturysty). Najważniejsze jest, z czego będziesz przygotowywał swoje śniadanie lub obiad,pamiętając, by produkty bogate w węglowodany stanowiły około 60 procent spożywanego dziennie jedzenia, bogate w białko - około 30 procent, a zawierające tłuszcze - ok. 10 procent.„Z mojego [...]
[...] W tym celu bezpośrednio po treningu należy przyjąć na każdy kg masy ciała ok. 1g węglowodanów prostych lub o zróżnicowanej długości łańcuchów najlepiej w formie płynnej (np. produkty typu Carbo) a w kilka godzi po treningu - 100-200 g węglowodanów złożonych, najlepiej w formie stałej. Umożliwi to szybkie uzupełnienie ubytków glikogenu i [...]
[...] surowym, strawnego i czystego. Dodatkowa zaleta jest to, że owoce awokado nie zawierają cholesterolu. Awokado jest pożywieniem obojętnym (odczyn alkaliczny), minerały i produkty metabolizmu mają działanie zobojętniające odczyn krwi i innych płynów w ciele. Dlatego ciało ludzkie pracuje by zachować lekko alkaliczne pH (odczyn), alkalizująca [...]
Siema, wrzucam pracę, którą wysłałem na konkurs, może komuś się przyda "Suplementy podnoszące poziom testosteronu: co dają, kto i kiedy może z ich dobrodziejstw korzystać, a komu nie są potrzebne?" 1. Testosteron - informacje ogólne. Testosteron jest podstawowym męskim steroidowym hormonem płciowym. Produkowany jest z cholesterolu głównie przez [...]
[...] górne drogi oddechowe,. Zmniejsza to dotarcie większej ilości przeciwciał, które w szybszym tempie mogą zwalczyć infekcję. Aby zwiększyć szansę powodzenia należy spożywać produkty o dużej ilości witaminy C lub preparaty z zawartością kwasu askorbinowego. Odgrywają ważną rolę przy produkcji przeciwciał. 4. Miejsca, które są zwykle skupiskiem [...]
Witam.Zaczęły się wakacje...Każdy chce zgubić trochę tłuszczyku i zbędnych kg. i zdobyć masę mięśniową. Zapraszam do przeczytania artykułu, który może Wam w tym pomóc. Redukujemy tkankę tłuszczową. Aby skutecznie wspomóc nasze wysiłki mające na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej, stajemy przed dylematem wyboru preparatu, który mógłby sprostać [...]
[...] – mówi Matt Lovell, trener i specjalista ds. żywienia. Tłuszcz: tłuszcz tłuszczowi nierówny Ludzkie ciało potrzebuje tłuszczów – tak nas ukształtowała matka natura. Ale jedz produkty, które zawierają tłuszcze nienasycone, np. orzechy, oliwę, serek wiejski, mięso i sardynki. Jeśli zredukujesz ilość kalorii, rezygnując głównie z tłustych produktów, [...]
[...] innych preparatów nie znajdujących zastosowania w lecznictwie medycznym. Podawanie preparatów, które zwiększają wychwyt, transport i dostarczanie tlenu. Np. zmodyfikowane produkty hemoglobiny, nie tylko wołowej, mieszaniny różnych połączonych-hemoglobin, produkty mikro -kapsułkowanej hemoglobiny, perfluorochemiczne związki i RSR13. B. [...]