Witaj, rozgraniczanie na węgle proste i złożone to nie koniecznie dobry podział. Dlaczego? Przykładowo dwa produkty: Banan- cukry proste, ale wcale nie są złe. Cukry z owoców będą zachowywać się zbliżenie do węgli dobrej jakości. Pieczywo białe- węgle złożone, a mimo to jest to złe źródło węgli. Moim skromnym zdaniem lepiej patrzeć na [...]
Nie będę pisać co jem w poszczególne dni bo jest tego za dużo, staram się urozmaicić dietę, ale na pewno nie produkty fit:) Spokojnie chłopaki mogę Was uspokoić że gotuje sobie warzywa, jem ciemne razowe pieczywo, pierś z kurczaka w różnych postaciach - gotowana, grillowana, słodycze mogą dla mnie nie istnieć, nie lubię, nie podjadam.
[...] by prób leucynowy został osiągnięty. Szynki jak wpadną od czasu do czasu to ok, ale nie jako stały elelmet diety. Bułki fit, nie mają z fit nic wspólnego. Jak chce jeść pieczywo wybierajcie jakiś z piekarni żytnie, na zakwasie. W śniadaniu właśnie brak białka, jak zje bardziej syto, to będzie "później: głodna, zróbicie 4 porządn e posiłki.
[...] kwestia kilku tygodniu aż się unormuje, zwiększa się treść jelitowa, wody naciągasz, glikogen się uzupełnia, więc bez obaw. Bułki pszenne to zły wybór, jak już chcesz jeść pieczywo wybieraj te żytnie najlepiej na zakwasie z piekarni, nie z supermarketu - najczęściej mają głęboko mrożone. Tłuszcze możesz spokojnie na 90g podbić (1,2g na kg mc [...]
Jem. Przewaznie to ciemne pieczywo z serem bialym i miodem. Weglowodany plus bialko. Albo konserwa rybna albo platki na mleku. Roznie. W zaleznosci co mam. Przewaznie jem to 1
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pierwsze co widzę to zdecydowanie dieta do poprawy. Nawet na dirty bulk to średnio wygląda. Co do ryżu - a czy tylko ryż daje dobre węgle. Masz ziemniaki, bataty, kasze. Pieczywo też jest ok.Ale porządny żytni chleb na zakwasie, a nie napompowany tostowy. Makaronów tez nie musisz się bać. Spokojnie możesz piec, dusić tłustsze mięsa. Ewentualnie [...]
[...] waga stoi, choc wygladam na bardziej nabitego, wiec chyba jest ok. moze troche sie podlałem, no nie powiem (dzieki za info skąd idzie waga na zerowym. cenna informacja) pieczywo żytnie, ok. choć szkoda, bo lubię pszenne :P tłuszcze 90 to ja ledwie utrzymuję! gdybym jadł tłustsze mięsa, więcej orzechów to byłoby ze 120 zapewne a na [...]
[...] mogło zabraknąć kaszy owsianej, kurczaka i warzyw ale podrasowane sosem habanero swojej roboty :D /SFD/2017/4/10/13696673794e45f284093120833faa63.jpg 5. Moje nowe odkrycie - pieczywo WASA cynamonowe z masłem orzechowym i nerkowcami /SFD/2017/4/10/3bbe3758d6164e53adb4411437133a59.jpg 6. Lody białkowe z truskawek, banana i WPC plus pieczywko wasa i [...]
Po pierwsze nie dodawałabym typowego cardio na wstępie redukcji, bo przyjdzie zastój i ASÓW w rękawie zostanie niewiele, a wdrążenie dodatkowej aktywności to jeden z nich. Więc lubisz rower - jeździj w formie relaksu, nie przymusu. Przy Twojej wadze BCAA według mnie jest zbędne. Trening rozplanuj z chłopakami w dziale trening dla początkujących [...]
Tak myślałam, że dostanie mi się po uszach za tę wędlinę i pieczywo :-( Kanapki na śniadanie to wiem , że nie najlepsza opcja, ale całe życie byłam nauczona takiego jedzenia, że ciężko zmienić nawyk. A co do wędlin, zdaje sobie sprawę, że najlepiej upiec samemu. Często piekę indyka albo schab i wtedy na kanapki. Ale czasami kupuję też w [...]
[...] zjedz, w szkole nie kupuj kanapki tylko w domu sobie ugotuj np pierś czy zmiel chudą szynkę i sobie kotleciki zrób coś jak te w burgerach, pierś kroisz w plastuu i dajesz na pieczywo razowe jakieś warzywa do tego, czy mozesz sobie placka owsianego zrobić [...]
Przede wszystkim dobierz w diecie odpowiedni bilans kcal. Pieczywo pełnoziarniste możesz jak najbardziej spożywać, ale liczy sie ilośc. Górę ciała proponuję nadal ćwiczyć.
Dobrej jakości pieczywo może być obecne w diecie, bez względu na jej cel. Jednak istotny jest ogół diety a nie jeden produkt w niej obecny. Odnośnie źródeł węglowodanów, polecam poczytać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html
Pieczywo najlepiej z dobrej piekarni, marketowe omijać z daleka. pstraga bym zamienił na inna rybke taką która nie jest hodowlana, np mintaj ,dorsz, sandacz.