ryż basmati zwiększ na 100g no chyba że gotujesz go jako sypki bo w woreczkach przeważnie jest 100g, przetworzone produkty jak wafle, wasa już lepiej zamienić na dobre pieczywo razowe.
Dzięki wielkie za odpowiedzi :) Mi też na myśl przychodzi jedynie pieczywo lub jakieś omlety z mąki pszennej, ale może będzie tak jak mówisz że jak zmniejszę ilość surowych warzyw to będzie ok U mnie taka ilość białka przede wszystkim żeby kontrolować apetyt bo syci mnie. No ale rzeczywiście może delikatnie obniżę podaż. Z masłem orzechowym to [...]
Zero jakichkolwiek badań. U mnie to nie przechodzi.. jakieś pieczywo to mus. Znajomy mi doradził, żebym nie robił redukcji, bo zejdę do chorej wagi w granicach 70kg.. mam taki mętlik, że szok. No i taka redukcja zajęła by mi styczeń i luty na pewno.. o ile nie marzec dodatkowo. Lipa z pierwszą formą na wakacje, bo wskoczyła by mi masa. Zmieniony [...]
[...] http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Cheriosy do wywalenia, zamiana na jaglane, owsiane etc płątki. Twaróg chudy na półtłusty, tłusty - mniej przetworzone. Ogranicz pieczywo, są lepsze źródła węgli, wafle raz na jakiś czas. Posiłki układaj tak, by 20-25g białka na posiłek było.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
same makro to jedno natomiast sama dieta slabiutka w 4 posilkach masz pieczywo ,dlaczego chcesz bazowac na tak slabym zrodle weglowodanow? to samo chocby sledz w sosie pomidorowym w ktorym pelno cukru
Cześć, Obwody wkleję wieczorem, nie mam teraz jak ich zmierzyć. Postępy oceniam poprzez badanie składu ciała, ale kolejne badania mam dopiero 1 marca, więc póki co patrze na wagę, niepokoi mnie jednak że nic się nie zmienia na wadze. Codziennie jem co innego. Ale przykładowy dzień wygląda tak: 1. Placek owsiany ( 2 jajka, płatki górskie, odżywka [...]
Kanapki mogą być ale lepszej jakości, dobre pieczywo razowe do tego peirś pokrojona w plastry lub np szynka (mięso nie wedlina) i zrobić z niej kotleciki do tego warzywa i tak kanapka jak najbardziej.
[...] mineralne (występuje deficyt warzyw jak i owoców). Podczas układania diety pamiętaj o tym aby na każdy posiłek przypadało przynajmniej 20-25g jakościowego białka, tak aby osiągnąć tak zwany peak leucynowy. Wyrzuć przetworzone produkty takie jak pszenne pieczywo, szynki sklepowe jak i jogurty smakowe. Twaróg na noc jest kompletnie zbędny.
[...] drobiową i warzywami 4.-płatki owsiane górskie -pomarańcza -ziemniaki, piers, sos czosnkowy z jogurtu, ogórki koszone -setek wiejski -makaron pełnoziarnisty z sosem serowym knorr Wiem sosy przetworzone ale jem je raz na 3/4 dni i w małych ilościach. Oprócz tego jem jakieś inne pieczywo oprócz białego, udka bez skóry, czasem mięso mielone
Jakie wyszło zapotrzebowanie? 3 razy dziennie odżywka białkowa? I carbo na redukcji? Jaki sens? Grahamki do wywalenia, to nie jest jakościowe pieczywo, najczęściej pszenne i barwione karmelem. Chleb żytni na zakwasie będzie ok.
W jakim celu spożywasz to pieczywo? Sens w jego spożywaniu widzę tylko w sytuacji, gdy jesteś weganinem. Inaczej podbijanie białka roślinnego nie jest dobrym pomysłem. Białko należy dostarczać z najlepszych źródeł. Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, wliczać należy tylko te 6g węglowodanów. Błonnika nie liczysz jako cukry. Prawdopodobnie jednak [...]
Jeżeli już masz tych węglowodanów mało w diecie, to postaraj się aby były one najlepsze jakościowo. Pieczywo, czy biały ryż niekoniecznie takie są. Np. kasza gryczana, jaglana, bataty, ziemniaki, itp.
Jeżeli urozmaicasz na ryby, podroby, wołowinę, wieprzowinę, to jest dobrze. Warto zwrócić uwagę, że kasza manna, pieczywo zwykłe i żurawina nie są szczególnie dobrymi źródłami węglowodanów. Jednak masz ich mało, więc nie ma problemu.